Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2018, 20:38:14
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este pacat sa numesti niste ortodocsi sectari,doar pt ca au mai multe intalniri si activitati in biserica,decat alte parohii care nu se intrunesc decat Duminica la Liturghie.
Da, dar nici așa: https://www.youtube.com/watch?v=-J2id4pUG_Q

Dovadă Sfântul Sinod a luat niște hotărâri foarte clare, asta în condițiile în care sunt canoane care interzic asemenea practici în Biserică. Deci nu poți afirma că nu au luat-o pe arătură.

Pentru evitarea auto-secularizării, bisericile ortodoxe nu vor mai găzdui activități culturale și artistice. Filmările vor fi și ele drastic restricționate : https://www.activenews.ro/stiri-soci...tionate-149327
Reply With Quote
Vechi 05.03.2018, 23:32:41
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Da, dar nici așa: https://www.youtube.com/watch?v=-J2id4pUG_Q

Dovadă Sfântul Sinod a luat niște hotărâri foarte clare, asta în condițiile în care sunt canoane care interzic asemenea practici în Biserică. Deci nu poți afirma că nu au luat-o pe arătură.

Pentru evitarea auto-secularizării, bisericile ortodoxe nu vor mai găzdui activități culturale și artistice. Filmările vor fi și ele drastic restricționate : https://www.activenews.ro/stiri-soci...tionate-149327
De-a lungul timpului am auzit frati predicand,care mai tarziu i-am vazut imbracati in negru la Adunari, fiindca au devenit preoti. Deci ei nu numai predicau,ei chiar traiau ceea ce spuneau, Simplu. Am vrut sa vad fatza la toti fratii care au predicat la Adunarea prezentata, si ii ascultam cateva secunde. Unul din ei vorbea printre altele de Teofan Zavoratul si atunci am luat-o "Da capo" cum s-ar zice ,cu el am revenit la momentul 1: 50: 50.Mi-a placut tanarul,eu cred ca este citit destul , spicuiesc:

Fratele Cornel Rusu ,charles finley,Ioan Opris-rugaciunea profunda a fratelui, apropiat al par Iosif Trifa ,Teofan zavoratul-se ruga o zi si o noapte,Regina Maria Stuart spunea despre John Knox, ca se teme de rugaciunile lui mai tare decat de o armata de 25000 de soldati,o predica de vreo 22 de minute. Omul s-a documetat bine zic eu daca aminteste de atatea persoane.

La un moment dat tanarul asta spune de o excursie la Muntele Athos, care ptr vreo 8 parca era gratis,[b]presupun ca Episcopia le dadea gratis bilete la 8 persoane, daca erau in cadrul facultatii de Teologie. Deci eu cred ca tanarul amintit este in cadrul facultati de Teologie.[b] Din sanul Oastei Domnului au aparut multi preoti.

Ce practici interzice Sfantul Sinod? Eu zic ca nu e activitate culturala sau artistica ce ai vazut acolo.
Simplu intram in amanunte..., cum am vazut de fapt de multe ori si aici pe Forum, si nu vedem esentialul,... adica... unii dintre cei prezenti acolo se pregatesc inainte de a vorbi. Nu vorbesc NIMIC.
Vechi 06.03.2018, 10:40:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013 Vezi mesajul
Ce practici interzice Sfantul Sinod? Eu zic ca nu e activitate culturala sau artistica ce ai vazut acolo.[/b]
..:))) Păi nu este nici măcar o activitate culturală, ci zdrăngăneală, pietism telenovelistic. Dacă ar avea puțină cultură (ortodoxă!) s-ar lăsa de asemenea practici. Ca să-ți fie clar: aia NU este slujbă ortodoxă sau altceva ce vrei tu să insinuezi.

Citat:
Simplu intram in amanunte..., cum am vazut de fapt de multe ori si aici pe Forum, si nu vedem esentialul,... adica... unii dintre cei prezenti acolo se pregatesc inainte de a vorbi. Nu vorbesc NIMIC.
Nu uita că drumul spre iad este pavat cu intenții bune. Degeaba ești pepinieră de preoți care falsifică adevărul. Tocmai asta este problema că nu mai vedem esențialul și ne lăsăm luați de val, de orgi, chitare, zdrăngăneli, predici mieroase. Și unde? Tocmai în Biserică? Trezește-te din somnul ignoranței! Hotărârea BO este cât de poate de clară, nu înțeleg de ce mai încerci să faci, inutil, pe deșteptul.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2018, 11:19:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Omul s-a documetat bine zic eu daca aminteste de atatea persoane. Deci eu cred ca tanarul amintit este in cadrul facultati de Teologie.
Dacă ai ști că nu oricine poate să predice, asta înseamnă să ai o cultură, nu ai mai aduce un asemenea argument pueril.

Citat:
La un moment dat tanarul asta spune de o excursie la Muntele Athos,
A fost degeaba în Sf. Munte. Acolo nu vezi așa ceva.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2018, 23:55:44
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Pentru evitarea auto-secularizării, bisericile ortodoxe nu vor mai găzdui activități culturale și artistice.
Chiar crezi ca asta e o expresie eufemistica pentru interzicerea slujbelor Oastei Domnului?
Ar fi o chestie interesanta. Am vazut stirea dar nu m-am gandit ca despre asta ar fi vorba...
Reply With Quote
Vechi 07.11.2018, 16:48:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Observ acum in era internetului ca mai multi preoti parohi (mai tineri)au inceput sa tina ore de cateheza in biserica sau conferinte pe diverse teme- care sunt inregistrate si distribuite mai departe.
O initiativa excelenta!
În 1990 era cel mai mare interes pentru cele duhovnicești, nu era loc pe scaune și pe culoare în sălile unde se conferenția, se stătea până dimineața, acum de la an la an sunt tot mai puțini studenți interesați de asociații creștine studențești de tipul ASCOR.

Prin vremea aceea a fost la București un stareț de pe Athos (cred că starețul Mănăstirii Vatoped) și pr Constantin Coman traducea, anii de aur ai conferințelor ortodoxe românești și ai interviurilor au fost 1990-2005, după, figurile duhovnicești călite în pușcării au început să meargă la Domnul, s-a intrat în U.E. și conferințele tari au început să se rărească, a început o formă de auto-cenzură.

Cei care mai sunt grei pe frontul acesta cum ar fi părintele Nicolae Tănase au început să obosească, pentru că au îmbătrânit, alții s-au rezumat la a scrie cum ar fi revista Atitudini unde mai semna Ioan Vlăducă.

Părintele Constantin Necula spunea recent că i s-a declanșat o criză de diabet după momentul colectiv când gloata răsculată s-a abătut spre Dealul Patriarhiei și au dat cu pietre în Biserică.

Problema e că nu era social media atunci, aparatura era rudimentară, iar acum pe câțiva dintre greii care țineau conferințe i-am auzit chiar că se întrebau dacă are rost să țină aceste întruniri, dacă nu cumva sunt redundante pentru că se repetă cam aceleași întrebări, viața oamenilor nu se îmbunătățește, mai degrabă unii vin doar să se încânte 2 ore la un program artistic la astfel de întruniri.

Pe părintele Constantin Necula chiar l-a afectat întrebarea unde au fost milioanele de tineri cărora le-ați vorbit, la referendum ?
Cu precizarea pe care a făcut-o chiar el că nu au fost milioane, ci câteva mii.

Până la urmă vor înceta și aceste conferințe, sau se vor muta în mănăstiri se vor mai face simpozioane unde limbajul prea științific va îndepărta/plictisi pe mulți sau vor fi conferințe de tipul flower-power totul e minunat și roz, nu există decât autosugestie bună și metode psihologice de remediere a problemelor vieții.

Românii și-au dorit asta, dacă în momentele importante ale istoriei au preferat să se uite în altă parte, nu poți să faci binele cuiva împotriva voinței lui, nu merită toți să li se pună pe tavă, ci trebuie să facă și ei eforturi spre Biserică, spre mănăstiri, să citească, să călătorească pentru a se sfătui.

În mare parte reeducarea nihilistă care începe din școli și universități și se continuă în tot felul de „activisme civice” agresive și-a atins scopul, românii sunt niște cetățeni model, nu cumva să supere cu ceva chiar dacă „adevărurile” promovate în mass media îi sugrumă.

Last edited by Iorest; 07.11.2018 at 17:17:25.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2018, 22:46:12
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
În 1990 era cel mai mare interes pentru cele duhovnicești, nu era loc pe scaune și pe culoare în sălile unde se conferenția, se stătea până dimineața, acum de la an la an sunt tot mai puțini studenți interesați de asociații creștine studențești de tipul ASCOR.
Prea multa libertate strica . Mai ales cand este obligatorie. Oamenii erau disciplinati pe vremea aia. Si libertatea graduala le-a facut bine. Apoi de cand a venit internetul, pe unii mai mult ia incurcat decat le-a ajutat.
Vechi 08.11.2018, 19:42:11
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Prea multa libertate strica . Mai ales cand este obligatorie. Oamenii erau disciplinati pe vremea aia. Si libertatea graduala le-a facut bine. Apoi de cand a venit internetul, pe unii mai mult ia incurcat decat le-a ajutat.
Libertate e atunci când ai de ales, când profesorii și formatorii mențin cel puțin un echilibru între ateism, nihilism și creștinism, ori în prezent sunt multe programe de studii universitare în care se distilează creierele cu programă political correct, anti biserică și religie ambalate abil în teme de anti discriminare.

Sunt profesori și în preuniversitar care critică „popii” și Biserica la ore deși ar trebui să fie o obligație firească de a se abține de la orice fel de comentarii anti-religioase care nu fac obiectul materiei lor, altfel fac un fel de politică toxică, agită niște energii negative și jignesc sentimentele religioase ale elevilor și studenților care cred.

Sunt mulți militantiști de internet și de rezist care au fost ideologizați din facultăți împotriva Bisericii de la secții de filosofie și de sociologie, până la științe politice și la infinit, în seminarii și workshopuri pline de „idealuri umaniste”.

Asta nu mai e libertate, e șablonare mentală partizană și agresivă.

Last edited by Iorest; 08.11.2018 at 19:58:56.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2018, 14:08:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Părintele Constantin Necula spunea recent că i s-a declanșat o criză de diabet după momentul colectiv când gloata răsculată s-a abătut spre Dealul Patriarhiei și au dat cu pietre în Biserică.

Problema e că nu era social media atunci, aparatura era rudimentară, iar acum pe câțiva dintre greii care țineau conferințe i-am auzit chiar că se întrebau dacă are rost să țină aceste întruniri, dacă nu cumva sunt redundante pentru că se repetă cam aceleași întrebări, viața oamenilor nu se îmbunătățește, mai degrabă unii vin doar să se încânte 2 ore la un program artistic la astfel de întruniri.

Pe părintele Constantin Necula chiar l-a afectat întrebarea unde au fost milioanele de tineri cărora le-ați vorbit, la referendum ?
Cu precizarea pe care a făcut-o chiar el că nu au fost milioane, ci câteva mii.
Am vazut ca l-ai citat pe parintele Constantin Necula si pe celalalt subiect, nu e tocmai cel mai bun exemplu. Am urmarit multe din interviurile si articolele parintelui, este un parinte care a adoptat conceptii ecumeniste, pe care le si propovaduieste in ceea ce spune. Chiar ii jignea intr-un articol pe cei ce sunt "conservatori", adica nu au aderat la iluminismul ecumenist. A incercat sa transpuna in practica ceva din aggiornamento-ul de la catolici (in asta intrand si marturisirea despre orele de rock ascultate zilnic). Dar e posibil ca tinerii ce vor sa fie sau sa devina credicnios sa fie mai atrasi de invataturile ortodoxe decat de varza ecumenista. Iar cei ce sunt atei n-or sa aprecieze mai mult o conceptie diluata cu toate cultele sunt aproape la fel de bune (doar ateii sunt rai, ca asta e ideea unuia ce are aceste conceptii).
Reply With Quote
Vechi 09.11.2018, 14:30:59
Senior Member

Implicit

Ce să facă și mucoșii, să stea pe margine și să găsească nod în papură unora care chiar fac ceva pentru țara asta și mai ales pentru Biserică.
Reply With Quote
Răspunde