![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
A venit sezonul rece și familiile care locuiesc la blocuri, în special cele numeroase, nu prea au unde să usuce rufele. Vara le pui în balcon, dar timp de 5-6 luni nu te mai ajută soarele și vîntul. Camerele speciale comune supranumite uscătorii de bloc nu-s soluții decît pentru unii.
Cîndva am locuit un an într-o garsonieră confort 3, adică 2 x 5,5 = 11mp, acolo aveam doar varianta să duc rufele la tanti cu spălătoria din garaj de unde le luam gata de folosit... Sau în Peru unde pe sezonul rece nu aveam nici o șansă să le usuc nici într-o săptămînă. Așa că am descoperit mașinăria de uscat care la mîna a doua se poate cumpăra de la 150 de lei în sus. Cu vreo 5-600 de lei se poate găsi una de firmă, nici prea veche, clasă de consum B sau C. De obicei nu e spațiu pentru ea, dar dacă e cu condensare atunci nu are nevoie de evacuarea apei, care se adună într-un sertar - deci se poate instala într-un balcon acoperit. Altfel se poate pune desupra mașinii de spălat rufe (niciodată dedesubt). M-am gîndit că prinde bine informația.