![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
De cine să fie "apărată" ortodoxia?
Că nu m-am prins... De mine, de noi? Clar! De cler? Hm...
|
|||
|
|||
![]()
De cleru' corpt domn'le!
Nu vazusi pe feisbuk si la ProsTv?
|
||||
|
||||
![]()
N-am eu căderea să judec cleru' corupt.
Poate-poate aș avea vreun gând în ceea ce privește vreo rătăcire flagrantă dpdv dogmatic, da' nici măcar atunci ceva mai mult decât un gând și atât...
|
|||
|
|||
![]()
Pai cum sa nu, a fi un bun ortodox inseamna sa fii si un mic Luther.
Vii frumos cu lista de plangeri si o lipesti pe usa bisericii. Daca nu ti se face moftu', schisma dom'le, ce stam la discutii. Dupa Sf. Traditie a Sf. Parinti, Sf. Maxim Marturisitorul, etc.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 09.06.2016 at 10:55:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Alte penibilitati. Sinodul deja e un fiasco de neprezentare, oricum.
Si pana la urma o sa aflam ca marile subiecte crancene dezbatute ca sa ne aduca in ghearele masono-ecumenico-reptilienilor ii cum se face imparteala teritorial administrativa si niste reguli despre casatorie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, acum exagerezi. Nici un ortodox (nu stilist, da?) nu e pentru schismă Èi alte bălării-din-iad. Nepomenirea e canonică, schisma & erezia, needless 2 say, nu sînt. Acum, adevărul e că unii ierarhi, părinÈi Èi mireni au sărit peste cal conform sindromului drobului de sare. Èi asta e Èi prematur omeneÈte vorbind, Èi periculos pentru ortodoxie, bisericeÈte privind. |
|
||||
|
||||
![]()
Se pare ca nu se mai tine. Daca Mama Rusia nu vrea, nu se face. Ceea ce nu e neaparat rau. Recent, Czar Putin s-a intalnit cu doi patriarhi greci. Le-o fi soptit "Na sinodu, zavarsin!".
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 09.06.2016 at 23:46:45. |
|
||||
|
||||
![]()
O sa se tina. Trebuie mai intai sa se faca nitel circ si spectacol ciudat inainte, totusi.
|
|||
|
|||
![]()
Cu ce scop, circul acela?
|
|
||||
|
||||
![]()
Isi umfla unii muschii ecclesiarhali, ca intotdeauna.
De la Chalcedon incoace. Kremlinul vrea sa isi arate influenta, si sunt Gica Contra, de un deceniu incoace, de la cum se acorda autocefalia, pana la recunoasterea statutului de protos in lipsa episcopului Romei, pana la altele.