![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce trebuie sa ne scandalizam atata daca unii au semne de intrebare? Oricum,Hristos a inviat!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
* Problema nu mi se pare ca ar fi semnele de intrebare ale unora, ci mai degraba nenumaratele intrebari fara raspuns ale multora. Sau neputinta oamenilor, a foarte multor oameni, in ciuda faptului ca avem destule raspunsuri. * Spui ca a inviat Hristos? Ei bine, asta ar trebui sa ne faca mai retinuti cand folosim pe "oricum". Tocmai invierea Domnului e motivul pentru care "oricum" si altele asemenea s-ar cuveni sa apara mai rar in viata noastra. Adevarat a inviat! |
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi se pare ciudat si imi provoaca spaima si nelamurire cand arde o biserica ortodoxa.
Au ars si biserici ortodoxe romanesti. Mai intai ca ma intreb din ce motiv se intampla - accidental, sau criminal si Mai intreb si de motivul duhovnicesc care sta la baza. Adica de e lasa Dumnezeu sa arda o biserica ortodoxa? De ce nu impiedica acest fapt? Nu poti sa nu-ti pui astfel de intrebari. In Germania a ars acum cativa ani o biserica romaneasca din Berlin. Era in constructie si au fost oameni acolo, care au fost raniti. Mi se pare ca s-a pierdut acolo un nume cunoscut (preot). Nu-mi mai amintesc, dar s-a scris si aici pe forum despre acea tragedie. Off topic (partial) ...dactil - te rog sa te linistesti. Nu ne mai certa. Traim vremuri cumplite. Si oamenii se schimba din acest motiv. Nu ar trebui sa mai surpinda comportamentul nimanui, fiindca nu stii motivele, nu stii ce este de fapt cu acesti oameni. Pe de o parte eu inteleg aceste transformari, pe de alta nu mai recunosc omul, faptura lui Dumnezeu si sunt ingrozita. Si nu stiu de ce numai romanilor le gasesti cusur...De ce tocmai lor, am inteles...
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru mulțimea păcatelor noastre: ortodocși, heterodocși, păgâni etc.
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe "oricum"l-am folosit ca sinonim al frazei"in tot cazul"! în tot cazul = sau în orice caz, în orice împrejurări, orice s-ar întâmpla, oricum. Nu-i motiv de suparare,daca nu ai inteles la ce am facut referire iti scriu pe privat. Toti am avut o perioada mai tensionata ,cu postul,cu indatoririle la biserica plus indatoririle civice si de familie,acolo unde este cazul.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Alteori, lucurile se petrec accidental, o contributie la declansare sau la gravitatea ei avand si nerespectarea normelor de prevedere. Poate cel mai celebru caz a fost in perioada interbelica, intr-un sat din Arges (mi se pare ca se numea Costesti). Erau vremuri cand aproape tot satul mergea Duminica la biserica. Si au murit aproape toti. Poate ca nu ar fi fost nicio victima daca, din cauza panicii, lumea nu s-ar fi imbulzit spre usile care se deschideau spre interior. Primii au murit calcati in picioare de ceilalti, care au murit arsi. Biserica s-a facut scrum. Cu o exceptie, totusi: o icoana a Sfantului Gheorghe (ulei pe lemn), care a scapat (miraculos ?). Tatal meu a fost multe decenii proprietarul acelei icoane, pe care a vandut-o pe bani multi. De la acea tragedie, ale carei consecinte au fost diminuate de atitudinea exemplara a Familiei Regale, nu se mai fac usi principale care sa se deschida spre interior in cazul oricarei constructii care are o singura iesire. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu asi fi asa sigur in analiza lor. Sa va povestesc ce s-a intamplat in Germania. A aparut la televizor. O femeie isi ingrijea tatal cazut la pat. Intr-o noapte a luat foc casa si a ars scrum. Femeia s-a putut salva dar tatal ei a murit. Acum au venit expertii si au constatat ca s-a pus foc cu "Spiritus" probabil spirt sau ceva inflamabil. Femeia a fost condamnata la inchisoare pe viata. Cumnatul ei a iesit dupa 3 ani in pensie si a citit toata literatura de specialitate. El a reusi pe baza documentelor, pozelor facute dupa incendiu de politie sa demonstreze ca nu afost un incendiu provocat de "Spiritus". Probabil ca incendiul sa declansat de la tigara aprinsa a batrinului care fuma in pat. Femeia a fost eliberata. Despagubiri ioc. Expertii nu pot fi trasi la raspundere, legea germana. Acum femeia nu mai are nimic, nici loc de munca, nici casa, nici mobila sau heine...absolut nimic. Iar reporterul a constatat ca firma de experti a documentat din 200 de cazuri, 150 de cazuri prin aprindere prin folosirea "Spiritus". Si spunea ca emisiunea continua doar probabil multi sunt inchisi pe nederept. |
|
||||
|
||||
![]()
Că tot vorbeati de experti... cei de aici au ajuns la concluzia că focul a fost accidental, de la niste lumânări pe care îngrijitorul bisericii (caretaker) le-a pus într-o cutie (după ce fuseseră stinse). Si ce să vezi, lumânările s-au aprins din nou în cutie!!
|
|