![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citez: "Niciun concordat încheiat până atunci cu vreun alt stat nu impunea statului respectiv această renunțare la control, comunicarea clerului cu Vaticanul făcându-se numai prin mijlocirea Ministerului de Externe. Autoritățile s-au ferit să anunțe opiniei publice semnarea Concordatului pentru că doreau să ascundă pe cât posibil prevederile sale ostile și anti-suverane la adresa Statului român, care ar fi dus la declanșarea unui val de proteste în întreaga țară, împotriva semnării Concordatului. Nicolae Titulescu își dă seama că, așa cum s-a făcut, Concordatul reprezintă o mare greșeală politică a României și, în 1928, cere Vaticanului un număr de „declarații interpretative”, menite să atenueze gravitatea documentului, declarații fără de care, spune omul nostru politic, ratificarea e imposibilă. Vaticanul refuză, Titulescu continuă să insiste, dar monseniorul Doici, demnitar al cancelariei papale, îi spune confidențial „că este vorba de rezistența personală a papei. Cu toate acestea, Corpurile legiuitoare votează ratificarea, în urma unui cuvânt de ordine al lui Iuliu Maniu, transmis prin raportorul parlamentar al Concordatului." |
|
|
||||
|
||||
|
Nicio Biserica particulara catolica nu are pretentia de a fi "de sine statatoare". Orgoliul ortodox al autocefaliei ne este strain. Toate episcopiile, mitropoliile, arhiepiscopiile majore si patriarhiile catolice din lume sunt provincii ecleziale ale Bisericii Universale. A fi catolic inseamna a fi cu Papa si sub Papa. O Biserica de sine statatoare este, prin insasi acest statut, in stare de schisma, adica nu corespunde dorintei Domnului nostru de a fi "o turma si un pastor".
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Din cate se vede cu ochiul liber, nu. Nu suntem o singura turma si nu avem toti un pastor. Fiindca, daca Pastorul cu "P" mare este Isus, atunci o parte din ceea ce era turma Lui nu il asculta. Fiindca auzi ce zice Pastorul lui Petru: "Paste oile Mele!". Vedem, deci, ca Bunul Pastor, cand a plecat (fiindca a spus chestia de mai sus intre momentul Invierii si momentul Inaltarii) lasa pe Pamant un alt pastor care sa-i tina locul pana cand va veni. De aceea spune: "paste oile MELE" si nu "paste oile tale!". Prin urmare, Petru si urmasul sau in Colegiul Apostolic este cel care, ascultand de Cristos, paste oile SALE. Deci, toti cei care fac parte din turma pastorita de Petru, si numai aceia, il au pe Cristos ca unic pastor, pe cand ceilalti s-au ratacit. Ceilalti nu il mai au pastor nici pe loctiitorul Bunului Pastor, nici pe titular, Bunul Pastor insusi, ci slujesc falsi pastori, de doua feluri: nevazuti, ca autori si inspiratori ai schismei. Vazuti, ca falsi loctiitori, lupi in piele de oaie.
E foarte simplu, Iuliu: oile Bunului Pastor sunt acelea pe care le paste Petru. Scrie chestia asta in Evanghelie. Lucru care ne ajuta enorm in caz de ambiguitate, sau daca i-ar da prin minte vreunui pastor sa intre in schisma. De aceea spunem: unde este Petru, acolo este Biserica. Oile bune stiu cine este pastorul lor: acela care le duce la Cristos, care din porunca Lui le pastoreste. Lupii in blana de oaie nu duc pe nimeni la Cristos.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.05.2015 at 13:20:04. |
|
|
||||
|
||||
|
Era o vorbă de duh, de mare duh: hai bâști!
Mă scuzați. Continuați.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Păstoriți turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câștig urât, ci din dragoste; Nu ca și cum ați fi stăpâni peste Biserici, ci pilde făcându-vă turmei. Iar când Se va arăta Mai-marele păstorilor, veți lua cununa cea neveștejită a măririi. Chestia asta cu loctiitorul ... Petre tu du-te la Roma. Si fa acolo o stana mare si cei care se vor perinda la conducerea acelei stani vor fi urmasii tai - loctiitorii Mei pe pamant. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Sunt doua categorii de crestini!!.Cei care numai vor vedea imparatia lui Dumnezeu si cei care vor intra in imparatia lui Dumnezeu!Botezul are in primul rand menirea de a anula pacatul stramosesc mostenit prin nastere.Cei morti nenascuti nu mostenesc pacatul stramosesc pt ca mostenirea se refera la cei nascuti care mostenesc ceva de la cei din care sunt nascuti.Ca atare conform dogmei ortodoxe cei morti inainte de a se naste,adica avortati,nu sunt impiedicati de pacatul stramosesc de a intra in imparatia lui Dumnezeu!Orice sustinere de botez a celor avortati nu apartine crestinismului ortodox.
Binecuvinteaza suflete al meu pe Domnul! Last edited by Ratacitorul; 20.12.2015 at 17:45:34. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat: