Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 22:56:02
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Stai linistit, ca nu o sa faci multi pureci pe aici.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 22:59:26
slade123 slade123 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.04.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Hristos a înviat !

Uite, eu te iau în serios, pentru că cred cu adevărat în căutarea ta, de Hristos. Te ajut, cât îmi stă în putere, dar să nu te smintești de mine, că sunt neputincios și păcătos.

Părul trebuie să fie ori lung ori scurt.
Cu cât vrei să urmezi mai desăvârșit lui Hristos, cu atât te vei îngriji mai puțin de felul cum arăți pentru oameni și cum te prezinți în societate. Asta pentru creștinul care trăiește creștinismul în mod lucid. De aceea, pentru a nu sminti, acești oameni, care doresc sfințenia, se duc să se călugărească, sau să se pustnicească, conform Bibliei.
Deci nu mă refer la rockări, cu părul lung pentru un ideal, sau la cei fără adăpost, cu părul lung sau neîngrijit din neputință, ci la dorirea sfințeniei în mod conștient. Și astfel, pentru că nu vrei să mai dedici timpul tunsului, frizurii, nu îți mai pasă de lumea păcătoasă, tot conform Bibliei, nu mai aparții lumii, ci lui Dumnezeu, îți lași părul lung.

Ceilalți, cu părul scurt, sau semi scrut, frezat, aranjat, chiar dacă sunt creștini, Dumnezeu nu are nimic împotriva părului lor aranjat, fiindcă nu părul ne mântuiește. Eventual, în cel mai rău caz, ce mesaj vrem să transmitem prin frezura noastră, cu ce scop purtăm hainele, și freza, pentru a atrage, pentru desfrânare, sau pentru slava deșartă, să ne laude lumea, să ne iubească, să ne invidieze, sau să ne răzvrătim, sau altele. Acestea da, părul și hainele, astfel, îndepărtează mântuirea. Iar dacă vrem doar să ne îngrijim, și să arătăm normal, oricum am purta părul, desigur cât mai normal, să nu uităm de rugăciunea inimii, care să o rostim, cât mai des posibil, oriunde ne-am afla.

Multe de spus, per ansamblu, nădăjduiesc că te-am putut ajuta. Orice nelămurire mai ai față de păr, scrie. Dar sper să nu mai ai. :)

Bine-ai venit.

Ai grijă de tine, nu băga în seamă toți oamenii. Mulți sunt chinuiți de părerea de sine sau alte lupte care le duc.

Iartă-ne și caută să ne înțelegi neputințele, sau căderile.

Să ne rugăm unii pentru alții.
Multumesc pentru ca mi-ai luat in serios problema, si eu am considerat mereu ca intentia e baza tuturor(intentia cu care faci totul.Degeaba dai bani saracilor daca o faci pentru faima,nu din mila si compasiune)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 23:00:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Stai linistit, ca nu o sa faci multi pureci pe aici.
Animalele tb deparazitate lunar cu solutii adecvate din farmacii.Zgarzile antipurici sunt un adaos util pt caini.
Vechi 22.04.2015, 23:05:46
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Așa e, ai dreptate frățior slade123, ești pe drumul cel bun, mă bucur mult pentru tine.

Iartă celor ce îți greșesc, nu îi băga în seamă, sunt oameni și ei, ispitiți, iubește cât mai mult poți.

Caută iubirea, înmulțește-o, iubirea curată, nu pătimașă pentru trupuri și plăceri, căci Iubirea e Împărăția Cerurilor, trăită prima dată înăuntrul nostru și apoi moștenită, nu prin glume, sau batjocoriri, ci prin îndurarea suferințelor, biruința asupra răului, dorirea mântuirii.

Să știi că e greu să fi creștin. Cu cât vrei să mai creștin, cu atât ești considerat de oameni, mai nebun. Vor ajunge timpurile, că vom fi omorâți pentru că suntem diferiți de "normalitate".

Să nu te temi. Niciodată. De nimeni și de nimic. Să iubești pe Hristos și pe oameni, orice ar fi, să te temi doar a supăra pe Dumnezeu. Aia să fie singura ta temere, de zi cu zi. Și harul lui Dumnezeu, te va mângâia.

Să ne vedem în Rai, frățior al meu drag, când ne va fi timpul. După bătrânețe :) Cât mai multe biruințe în furtunile vieții îți doresc, copil iubit.

Iartă-mă.

Dumnezeu să te întărească.
Maica Domnului să te ocrotească.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 22.04.2015 at 23:17:16.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 23:16:33
slade123 slade123 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.04.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Așa e, ai dreptate frățior slade123, ești pe drumul cel bun, mă bucur mult pentru tine.

Iartă celor ce îți greșesc, nu îi băga în seamă, sunt oameni și ei, ispitiți, iubește cât mai mult poți.

Caută iubirea, înmulțește-o, căci Iubirea e Împărăția Cerurilor, trăită prima dată înăuntrul nostru și apoi moștenită, nu prin glume, sau batjocoriri, ci prin îndurarea suferințelor, biruința asupra răului, dorirea mântuirii.

Să știi că e greu să fi creștin. Cu cât vrei să mai creștin, cu atât ești considerat de oameni, mai nebun. Vor ajunge timpurile, că vom fi omorâți pentru că suntem diferiți de "normalitate".

Să nu te temi. Niciodată. De nimeni și de nimic. Să iubești pe Hristos și pe oameni, orice ar fi, să te temi doar a supăra pe Dumnezeu.

Să ne vedem în Rai, frățior al meu drag, când ne va fi timpul. După bătrânețe :) Cât mai multe biruințe în furtunile vieții îți doresc, copil iubit.

Iartă-mă.

Dumnezeu să te întărească.
Maica Domnului să te ocrotească.
Ma bucur sa vad oameni devotati intrutotul lui DUmnezeu caci rar sunt acestia in zilele noastre, cat despre iertarea aproapelui,eu cel putin nu o pot face pentru ca ei nu ma supara decat foarte rar si atunci pentru intervale scurte de timp,eu ii inteleg, fiindca multi nu stiu calea,ceea ce chiar ma supara sunt cei care o cunosc insa nu o urmeaza din nerozie ori din nepasare(chiestia asta chiar ma supara).Ai dreptate,aproape toti colegi mei ma considera ciudat pentru ca cred si tin post,fac metanii etc...lor nu li se pare un lucru normal din pacate...am si cativa colegi care cred dar superficial,adica doar cu gura,fapte mai rar sau deloc,eu le-am zis insa nu o iau in serios...eu ii inteleg caci nici eu nu am luat in serios pana nu am fost revelat si cu toate astea si dupaia am gresit...(sunt prost) insa eu spre deosebire de ei mereu incerc sa schimb lucrurile rele(ca nu reusesc mereu e alta treaba...) isa eu incerc...de ar incerca si ei ar fi bine insa mno...! Iubirea am cautato,si am gasito in Divinitate,daca am raspandit aceasta iubire? ei bine as fi raspandito dar nu am avut cu cine ,foarte rar primeam un feedback din partea cuiva si acela fiind slabut,eu sunt bun cu toti,ii ajut mereu cu ce pot,si cand cineva imi cere ceva pun problema lui pe primul loc,insa cand e vorba sa mi se intoarca binele nu primesc niciodata sau foarte rar...insa nu ma supar si asta nu ma opreste din a face bine.
Te salut si eu si sper sa ne vedem in rai intrun numar cat mai mare cu putinta,insa pentru asta trebuie sa stam de veche :)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 00:14:56
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de slade123 Vezi mesajul
Ma bucur sa vad oameni devotati intrutotul lui DUmnezeu caci rar sunt acestia in zilele noastre, cat despre iertarea aproapelui,eu cel putin nu o pot face pentru ca ei nu ma supara decat foarte rar si atunci pentru intervale scurte de timp,eu ii inteleg, fiindca multi nu stiu calea,ceea ce chiar ma supara sunt cei care o cunosc insa nu o urmeaza din nerozie ori din nepasare(chiestia asta chiar ma supara).Ai dreptate,aproape toti colegi mei ma considera ciudat pentru ca cred si tin post,fac metanii etc...lor nu li se pare un lucru normal din pacate...am si cativa colegi care cred dar superficial,adica doar cu gura,fapte mai rar sau deloc,eu le-am zis insa nu o iau in serios...eu ii inteleg caci nici eu nu am luat in serios pana nu am fost revelat si cu toate astea si dupaia am gresit...(sunt prost) insa eu spre deosebire de ei mereu incerc sa schimb lucrurile rele(ca nu reusesc mereu e alta treaba...) isa eu incerc...de ar incerca si ei ar fi bine insa mno...! Iubirea am cautato,si am gasito in Divinitate,daca am raspandit aceasta iubire? ei bine as fi raspandito dar nu am avut cu cine ,foarte rar primeam un feedback din partea cuiva si acela fiind slabut,eu sunt bun cu toti,ii ajut mereu cu ce pot,si cand cineva imi cere ceva pun problema lui pe primul loc,insa cand e vorba sa mi se intoarca binele nu primesc niciodata sau foarte rar...insa nu ma supar si asta nu ma opreste din a face bine.
Te salut si eu si sper sa ne vedem in rai intrun numar cat mai mare cu putinta,insa pentru asta trebuie sa stam de veche :)
Nimic nu putem fără ajutorul și pronia (purtarea de grijă) lui Dumnezeu.

E foarte frumoasă mărturisirea ta de credință. Am citit cu atenție ce ai scris, și m-am bucurat tare mult. :)

"Dragostea să fie nefățarnică. Urâți răul, alipiți-vă de bine." - Romani 12, 9.

Să-ți ajute Dumnezeu și ție, să fi cu totul devotat Lui, mai ales când vei întâlni oameni păcătoși, sau îți va da târcoale ție păcatul și neputința, și chiar dacă faci unele păcate mici, să le spovedești la duhovnic fără frică, la un duhovnic, ce să-ți fie ca un tată și să lupți să nu le mai faci.
De păcatele mari să fugi ca de foc, ca de moarte și ca de șerpi veninoși. Ocazia e taina păcatului. Vor fi multe ocazii. Să nu mergi la ele. Să nu vorbești cu ispitele din gând, să le biruiești cu rugăciuni scurte: Doamne, ai milă de mine. Doamne ajută-mă. Doamne, nu mă lasă. Doamne, întărește-mă. Doamne, ești bucuria mea, îți mulțumesc, că mă miluiești și mă ajuți.

Să știi că toți care se numesc creștini, se chinuie să urmeze calea, frățior slade123. Nu ai de ce să te superi pe nimeni. Mântuirea e personală. Adică e diferită la fiecare. Important e doar să fi cât mai creștin poți, să te ferești de întunericul de orice fel, mai ales de erezie.
Atunci când vezi pe cineva că se depărtează de cale, să mergi după el, să-l ajuți, să nu-l lași, că prin tine va lucra Hristos în acele clipe. Dar să nu îl cerți, să nu fi supărat pe el, ci să fie ca și fratele tău geamăn, ca și cum ai vrea să fi chiar tu ajutat. Să-ți pese de el, dar să fi blând cu el. Și să nu-l forțezi. Să nu se simtă obligat de tine, cu ceva. Dacă te va respinge, să îl lași, că dacă Hristos nu îl obligă, cu atât nici noi. Te rogi pentru el. Va veni el singur apoi, cu lacrimi, dar și cu bucurie, când va crede de cuviință. Dumnezeu îl va ajuta.

Trebuie să ne cunoaștem credința, să o mărturisim, șă citim cu drag din Noul Testament, și Sfinții Părinți, cât putem, cât îi iubim, și orice stare de moleșeală avem, să nu ne fie frică, să ne ridicăm, cât mai repede posibil, din orice cădere. Dumnezeu ne va întinde mâna, și o ține întinsă până apucăm de ea. :)

Iar pe colegii tăi, să-i ierți, că se prostesc și ei, dar să nu le mai spui că ții post și faci metanii, decât doar celor care vor să facă și ei.
"Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până în sfârșit, acela se va mântui." - Matei 10, 22.
Să fi deschis și bucuros cu oricine, chiar dacă ți se pare că e un coleg rău. De oamenii mari, maturi, ce îți par răi, să te ferești, dar dacă vor să vorbească cu tine, să le vorbești, poate vor ajutor, dar doar când sunt oameni pe lângă tine, altfel să pleci, ca să fi în siguranță. Ține post mai departe, când e de ținut, și roagă-te, că nu e în zadar, niciodată, nimic, ce faci pentru Dumnezeu, ai să vezi.

Orice ți s-ar întâmpla, să rămâi cu Dumnezeu Treime, că cu cât ești mai mult și mai bine cu Domnul, cu atât mai bine și mai ușor biruiești ce e rău. Iar când îți va fi greu, vei fi adunat și întărit.

Faptele celorlalți, să te bucuri pentru ele, când ele sunt și le vezi, dar să nu te aștepți să le vezi, că în tinerețe ne apropiem puțin mai greu de Dumnezeu, dar EL ne zâmbește și ne așteptă. Iar dacă nu vezi fapte bune la ceilalți, să nu le cauți, ci să-i ajuți tu cu ce poți, să le faci bine, să le dăruiești din puținul tău, mâncare, sau ceva dulce, sau pix, sau orice, orice. Și să te rogi pentru ei, dar să nu le spui. Să zici: Doamne, ajută pe colegul meu, că uite-l că nu poate, și ajută-mă și pe mine.

Să te bucuri că ți se revelează Dumnezeu, sau mai bine spus, ți se descoperă, mai ales în lucrurile simple, în flori, în natură, sau în Biblie, mai ales. Dar să nu fi prea sensibil :) să fi bărbat, puternic în voință, tare în credință, iubirea de Dumnezeu și de oameni, să fie farul care luminează viața ta.

Să nu te oprești niciodată din a încerca să fi cât mai bun, cât mai pe placul lui Dumnezeu, chiar dacă nu îți iasă mereu, tu fă tot posibilul întotdeauna și Dumnezeu va face restul pentru ca tu să reușești.

Iar iubirea care ai găsit-o în Dumnezeu, în Divinitate Sfânta Treime, nimeni nu o va putea lua de la tine, niciodată, decât dacă o dai tu de bună voie. Dar dacă o prețuiești și o păstrezi la loc de cinste, va da roade din cele mai frumoase și dulci, și vei da și la alții roade și vă veți bucura în Hristos, care este acum și va fi și atunci cu voi.

Dacă vei pune mereu problema celuilalt pe primul loc, poate Dumnezeu îți va ajuta și poate vei ajunge preot. Ce bucurie ar fi în cer și pe pământ, să reușești asta. Atunci vei putea să ajuți pe oameni, cel mai mult. Dar și responsabilitațile vor fi mari, dar fi fără frică, Dumnezeu îți va da putere și har peste har, dacă vrei să lucrezi cu harul Lui, să nu-l pierzi, să îl înmulțești și să îl dăruiești mereu celorlalți.

Ți-am scris poate cam mult :) iartă-mă, sper să nu te fi obosit, nu m-am uitat cum au trecut rândurile.

Să fi înțelept și să ai răbdare, frățior drag. Să nu-ți fie frică și să te rogi mult și să iubești poate mai mult.

Vom reuși, cu mila lui Dumnezeu și rugăciunile Maicii Sale și ale tuturor Sfinților.

Știi de ce? Pentru că Hristos a înviat. :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.04.2015 at 00:28:39.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 01:14:51
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Buna Seara, sunt si eu nedumerit dintr-o privinta si anume la barbati cum trebuie sa fie parul? lung sau scurt?
(...)
sa dea si citate din biblie care atesta argumentele aduse de persoana cu pricina.
Parul crestinului trebuie sa fie lung si el trebuie sa aiba mare grija de aceasta. In caz contrar, iata ce se poate intampla:

"de m-ar tunde cineva, atunci s-ar depărta de la mine puterea mea și eu aș slăbi și aș fi ca ceilalți oameni"
(Judecatori 16:18)

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 07:22:18
Barsaumas
Guest

Implicit

Mihnea, poti dezvolta?
totusi, vorbim de eroul iudaic Samson.
Sau zici la misto?
Eu obisnuiesc sa ma rad pe cap, mai ales in anotimpul cald. Asta si din comoditate, si fiindca ma simt mai bine asa, si fiindca am matreata de care nu am scapat cu nimic, nici macar cu urzica.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 07:29:02
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Celelalte virtuti sunt in curs de expansiune inca,chiestia asta e o problema de moment.De ce? ei bine de aproape 1 an am hotarat sa imi las parul lung deoarece m-am gandit ca asa e bine fiindca din ce stiu eu si Iisus il avea lung,insa in aproape 1 an de abea o crescut...nu mai am rabdare sa astept inca 1 an pentru a il putea prinde in coada ca sa imi stea si mie bine sa nu il mai bata vantul etc. Recent am vazut la un tip pe net o frizura super care necesita si vopsire si par scurt si deaia acum sunt pe ganduri.Daca biblia interzice paru scurt si vopseaua nu o sa adopt frizura ce am vazuto si o sa am rabdare cu parul lung fiindca nu am ce face.Ai priceput acum domnule :D ?
Sunt foarte multe versete care vorbesc de par; ai aici cateva:
http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare...83rul&carte=-3

Insa eu iti subliniez ca grija de trup(par) sa nu o faci spre stimularea poftelor, adica spre atractia trupesca; de aceea calugarii isi lasa barba si par lung fiindca ei le accepta asa cum le-a dat Dumnezeu, nu se... "cosmetizeaza".

In mesajul tau am subliniat cateva cuvinte care mie-mi sugereaza ca tu vrei sa arati atragator...
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 08:55:38
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Mai, astia de pe prima pagina, ce aveti cu omul?! A pus o intrebare, care e problema?! Nu poate omul sa intrebe?!

Referitor la grija pentru trup, in opinia mea, trebuie sa avem grija de trup, cu tot ceea ce implica asta deoarece trupul este Templul Duhului Sfant (cel putin asa stiu eu), iar atata vreme cat nu avem grija de trupul nostru pentru laude sa mai stiu eu ce sminteli, atunci eu as considera ca e in regula.
Totusi, e important de avut grija mai ales de suflet; aici e mai dificil si mai usor de cazut. Dar sa invatam sa ne ridicam, si sa incercam sa mergem pe drumul bun.

Asta e cel mai crestinesc sfat care il pot da cuiva referitor la subiect, chiar daca, desi incerc sa il urmez si eu, nu imi iese atat de des si deusor precum as vrea.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Răspunde