![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am fost curios, daca mai are cineva boala asta, ca din articol reiese ca 4 din 10 persoane au aceasta boala asta.
Cat despre mine, am incredere ca mi s-au dat toate uneltele rationale si spirituale, incat sa nu o iau razna. O mentin echilibrat: - nici prea mistic, sa incep sa imi interpretez visele si sa ma consider un fel de Guru sau vreun fel de ales sau vreun Hristos (am auzit povestea cu tacanitu' ala) :)) - nici prea rational (la rece), sa ignor sensibilitatea mea spirituala si responsabilitatile care vine de aici, fata de mine insumi. Nu exclud varianta de a-mi gasi un duhovnic cu care sa impartasesc experientele sau un psihiatru, dar mai degraba un preot. Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dupa umila mea parere, cred ca si preotul si medicul pot fi pusi pe primul loc... ambii au menirea de a vindeca. Unul sufletul, altul trupul, sufletul si trupul fiind intr-o stransa legatura una cu alta.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am auzit desigur de aceasta suferinta, insa numai imi amintesc prea multe detalii.
Cel mai probabil medicii iti vor recomanda odihna si o viata echilibrata, tratarea problemelor de sanatate colaterale ( surmenaj, etc), eventual ceva buline pt usurarea somnului , si, mai ales, stiind care e problema, sa nu te mai temi de ea si de eventualele consecinte ( care nu sunt, de fapt, grave, decat ca urmare a eventualei sperieturi si a neodihnei de dupa, dar daca stii ca nu se intampla defapt nimic, nu mai ai de ce savte sperii) Iar preotii probabil te vor povatui sa te rogi, sa te spovedesti, sa nu mai faci pacate (prea multe, sau daca faci sa nu le lasi sa se adune, sa te spovedesti cat mai curand, ca sa nu ajunga sa te impovareze si sa crezi ca nu mai potiscapa de ele), si, de asemeni, sa nu te temi, sa-ti pui toata incrderea in ajutorul si purtarea de grija a lui Dumnezeu |
|
|||
|
|||
![]()
Distincțiile foarte tranșante ciopârțesc de obicei taina omului.
Harul preoțesc lucrează în întregul persoanei, trup și suflet. Cei care au parte de Taina Maslului cunosc aceasta. Intervenția medicului, de asemenea, tămăduiește și sufletește, nu doar trupește. Tocmai de acea medicii își însușesc (sau nu) și psihologia medicală, iar unii dintre ei nu intervin fără rugăciune (un exemplu ar fi Sfântul Luca al Crimeii, neurochirurg). Sunt însă și diferențe de grad, de sens, de nivel. Există o anumită specificitate, se pune și un diagnostic diferențial. Pentru că Dumnezeu nu a făcut lumea otova, ci nespus de diferențiat, de complex, ierarhizat și intercorelat. Diversitatea lumii implică și unitate. În Creație se suprapun și conclucrează legi de niveluri diferite (duhovnicești, fizice, chimice, matematice, sociale, psihologice etc.). A reduce comlexitatea lumii la un singur palier se numește reducționism. Are și acesta o anumită valoare metodologică, ce-i drept, euristică mai întâi. Dincolo de care, însă, începe îngustimea minții, rigiditatea și pierderea nuanțelor. O intervenție chirurgicală pentru corectarea strabismului nu se face în vederea tămăduirii unei patimi sufletești, după cum duhovnicul nu intervine ca să elimine piatra la rinichi a pacientului care urlă pe targă la Urgențe, nici punga de puroi de la rădăcina unei măsele. Când Domnul poruncește să tai mâna sau să scoți ochiul, nu se adresează micii sau marii chirurgii medicale, ci lucrării duhovnicești a despătimirii care nu admite compromisuri ale minții, spiritului și voinței omului (verbul folosit este "a tăia" și "a scoate", precum și "a arunca de la tine"). Bine este să cerem Domnului harul discernământului și încă mai bine ar fi pentru noi să îl și primim și să îl folosim dîndu-ne silința. |
|
|||
|
|||
![]()
http://adevarul.ro/sanatate/medicina...4d5/index.html
"28% din studenți trec prin cel puțin un episode de paralizie Deși incidența acestei parasomnii afectează doar 8% din populația generală, ea apare mai des la studenți și la persoanele bolnave psihic. Studiul publicat în jurnalul „Sleep Medicine Reviews" arată că frecvența în rândul tinerilor de facultate depășește 28%, iar în rândul persoanelor cu tulburări psihice este de aproape 32%. Această formă de paralizie apare mai frecvent la cei care se trezesc des din somn, la persoanele care suferă de narcolepsie, sau la cele care au trăit experiente ciudate sau înspăimântătoare chiar înainte de a adormi. Totodată, munca în ture dezechilibrează bioritmul organismului și predispune la paralizie de somn." |
|
|||
|
|||
![]()
@cristirg
Eu am boala asta de mic copil...sau cel putin de cand am inceput sa am discernamant. Si nu cred ca sunt bolnav psihic :)))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-inseamna ca sunt o gramada de cauze... |
|
|||
|
|||
![]()
Asa?
In timpul somnului, corpul alterneaza intre starea REM si starea numita "miscarea non-rapida a ochilor" (NREM-non-rapid eye movement). Un ciclu de REM si NREM dureaza circa 90 de minute. Mai intai are loc faza de "miscare non-rapida a ochilor" care reprezinta circa 75% din intreaga perioada de somn. Atunci, corpul se relaxeaza si se reincarca cu energie. La finalul acestei prime perioade, somnul trece in stadiul de "miscare rapida a ochiului". Ochii ti se misca rapid si poti sa visezi, dar restul corpului iti ramane foarte relaxat. Muschii sunt "dezactivati" in timpul acestui stadiu al somnului. Daca devii constient inainte ca acest ciclu sa se incheie, poti sa observi ca nu poti sa te misti sau sa vorbesti. http://www.doctor.info.ro/paralizia_...#ixzz3DAupYwi7 |
|
|||
|
|||
![]()
Corect. Deci nu e nimic nefiresc/patologic, ci o manifestare a legilor corpului. Ține de funcționarea (normală a) creierului.
Dar interpretările pe care colegul le dă acestui fapt și "oaspeții" despre care pomenește că apar în timpul stării catalepsiei trecătoare pot fi, într-adevăr, curioase... Și necesită oarecari investigații. Mai sunt și visele acelea cu conținut terifiant (dar nu am înțeles de ce să fie banat un om pentru că vorbește despre coșmarurile sale, parcă nu scrie asta în regulamentul de funcționare a forumului...:)). Last edited by Ioan_Cezar; 13.09.2014 at 10:27:09. |
|