Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2014, 16:19:52
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Cuvant pentru cei ce se simt o povara pentru altii

Am citit la Sfantul Ioan din Gaza un cuvant de mare folos, prin care am inteles ca boala unui om nu este doar crucea lui ci este si crucea celor apropiati lui, prin care acestia vor primi rasplata de la Dumnezeu (alaturi de cel ce sufera).

Sfantul le scria fratilor despre un parinte bolnav: „Batranul nu trebuie sa se fereasca, din dreapta socoteala, de a fi slujit de catre voi, odata ce e bolnav, ci sa Ii multumeasca lui Dumnezeu si sa se roage pentru voi. (…) si fiecare trebuie sa-si duca viata in frica lui Dumnezeu pe masura si starea lui, multumind Lui totdeauna. Caci prin el isi iau plata lor si altii. Deci sa nu pizmuiasca pe cel ce vrea sa asculte pe Cel ce zice: Bolnav am fost si mi-ati slujit (Matei 25, 36). Caci Dumnezeu nu cere, precum am auzit adeseori, de la cel bolnav decat multumire si rabdare. Pentru ca acestea mijlocesc pentru neputinta noastra inaintea lui Dumnezeu. Deci potrivit dreptei socoteli sa nu se fereasca sa fie slujit de oricare frate care voieste sa se osteneasca dupa Dumnezeu. Si sa nu spuna: il impovarez, sau il necajesc. Ci sa spuna: Cel ce slujeste poate fi egal cu cei chinuiti de boala daca Dumnezeu l-a incredintat ca-l va rasplati pentru mine. Domnul sa-l mantuiasca si pe mine sa nu ma osandeasca."
Reply With Quote