Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2007, 17:07:16
SsAgEnT SsAgEnT is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TNTman
Salutare,

Sunt student la Teologie Ortodoxa Pastorala anul 3 in Bucuresti si am o mica mare problema:
De 5 luni vorbesc cu o fata care este catolica ....tin foarte mult la ea . . .si ea tine la mine foarte mult...dar ma gandesc daca asta inseamna un obstacol pentru viitor din cauza ca este catolica. . .. adevarul este ca in asa putin timp am ajuns sa o iubesc enorm si sa tin la ea .....si nu vreau sa se rupa ceea ce s-a creat intre noi....vreau sa stiu daca se poate sa ma casatoresc cu ea si sa nu afecteze eventuala mea hirotonie. . . !
multumesc!
Doamne ajuta!
Frate nu am decat sa-ti urez bafta apropo de hirotonie faci ceea ce crezi tu ca e bine, nu lua pe nimeni in seama doar sufletul tau

poate pare cam vulgar da ca incuranjare iti dau un vers de la Metallica

Fuck it all and no regrets

Si ink o data bafta
Reply With Quote
Vechi 18.04.2007, 15:08:04
Cristalin Cristalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2007
Implicit

Am avut o colega la Teologie orodoxa care s-a casatorit cu un catolic care a terminat si el Teologia dar la catolici,sectia Pedagogie (la catolici preotii nu se casatoresc,deci respectivul a iesit profesor ca si colega mea).

Stiu ca au facut Cununie mixta (si la catolici si la ortodocsi pt.ca si el era convins de catolicism cum si colega mea de ortodoxie).Nici unul nu a vrut sa renunte la dogma lui dar in schimb pt ca se iubeau s-au casatorit si sunt si azi bine-merci impreuna, profesori la aceeasi scoala,au copii...etc.

Referitor la tine nu stiu cum va fi pt ca tu vei deveni preot si aici sunt implicate niste proceduri (cum a spus si ondin mai sus).Eu zic sa nu disperi ci sa te sfatuiesti cu duhovnicul,cu ierarhul locului unde te casatoresti si te hirotonesti.Pana la urma nu vad de ce sa nu se poata daca va iubiti??
Reply With Quote
Vechi 23.04.2007, 18:35:38
TNTman TNTman is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.04.2007
Implicit

Multumesc va_iubesc! si toti ceilalti care mi-ati raspuns...dar am omis sa va spun ca ea. . vrea sa se boteze ca crestin-ortodox . . . nu este vorba de o casatorie mixta. . .. vreau sa stiu daca "trecutul " ei ca fiind catolica influenteaza in vre-un fel.. . . . .
Reply With Quote
Vechi 23.04.2007, 18:49:33
TNTman TNTman is offline
Junior Member

Implicit

singura chestie pentru care am fost"absent" . .este ca lucrez ...si nu prea am avut timp sa intru. . .. . si stupid e faptul ca lucrez chiar la o firma de IT si toata ziua stau cu nasul in PC. . ..
Elena nu stiu dar mi se pare cam dur sfatul tau prin referire la canoane. . . . .si se stie foarte mult ca si BOR s-a abatut uneori de la canoane ...sau le-a :remixat: ca sa zic asa ...pentru a beneficia de anumite chestii in istorie!!!
Deci eu presupun ca daca ea se va converti la ortodoxie nu va mai fi problema cu hirotonia . . . . . cat despre feciorie. . .iti spun sigur ca aproape 85% din studentii de la teologie ....nu mai sunt in feciorie...ce e mai grav . . . .e ca nu si-au pierdut-o cu prietenele lor ci cu vreo 4-5 pe an............nu este vorba de mine ...eu mi-am oastrat-o . . . inca!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2007, 20:22:17
shoc shoc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2007
Implicit

Citat:
Salutare,

Sunt student la Teologie Ortodoxa Pastorala anul 3 in Bucuresti si am o mica mare problema:
De 5 luni vorbesc cu o fata care este catolica ....tin foarte mult la ea . . .si ea tine la mine foarte mult...dar ma gandesc daca asta inseamna un obstacol pentru viitor din cauza ca este catolica. . .. adevarul este ca in asa putin timp am ajuns sa o iubesc enorm si sa tin la ea .....si nu vreau sa se rupa ceea ce s-a creat intre noi....vreau sa stiu daca se poate sa ma casatoresc cu ea si sa nu afecteze eventuala mea hirotonie. . . !
multumesc!
Doamne ajuta!
Sunt ceva mai noua pe aici, nu stiu cum trebuie sa scriu etc...dar sper sa prind repede.Vreau sa iti spun cateva vorbe doar...Si eu iubesc un om care e pe cale sa fie facut preot catolic...si...ce e mai grav...e ca si el ma iubeste...poate mai mult decat o fac eu (stiti cum se spune:in dragoste intotdeauna unul da mai mult decat celalat) dar, din pacate nu ne vom putea trai niciodata povestea de iubire pentru ca eu l-am lasat sa depuna juramantul pe viata si sa isi urmeze calea...am facut totul ca sa nu ma simt vinovata pentru fiecare gest ce se indrepta catre mine si fata de care cu greu reuseam sa ma abtin, pentru a nu fi vinovata ca l-am intors din drumul pe care si-l alesese cu multi ani in urma si pentru care luptase atat.
La noi, la ortodocsi regulile sunt ceva mai simple. Asa ca, daca iubirea ta trece la ortodoxism nimeni nu are treaba cu trecutul ei...Iubiti-va la fel de mult fiindca astazi foarte putini oameni mai stiu sa iubeasca!!!
Reply With Quote
Vechi 30.04.2007, 22:11:37
monahul monahul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de shoc
Citat:
Salutare,

multumesc!
Doamne ajuta!
Sunt ceva mai noua pe aici, nu stiu cum trebuie sa scriu etc...dar sper sa prind repede.Vreau sa iti spun cateva vorbe doar...Si eu iubesc un om care e pe cale sa fie facut preot catolic...si...ce e mai grav...e ca si el ma iubeste...poate mai mult decat o fac eu (stiti cum se spune:in dragoste intotdeauna unul da mai mult decat celalat) dar, din pacate nu ne vom putea trai niciodata povestea de iubire pentru ca eu l-am lasat sa depuna juramantul pe viata si sa isi urmeze calea...am facut totul ca sa nu ma simt vinovata pentru fiecare gest ce se indrepta catre mine si fata de care cu greu reuseam sa ma abtin, pentru a nu fi vinovata ca l-am intors din drumul pe care si-l alesese cu multi ani in urma si pentru care luptase atat.
La noi, la ortodocsi regulile sunt ceva mai simple. Asa ca, daca iubirea ta trece la ortodoxism nimeni nu are treaba cu trecutul ei...Iubiti-va la fel de mult fiindca astazi foarte putini oameni mai stiu sa iubeasca!!!
Avand in vedere ca vei deveni preot nu peste mult timp,trebuie sa te gandesti foarte bine la pasul care vrei sa-l faci.Casatoria, este o mare responsabilitate ,mai ales pentru tine,viitor preot. Preotia cere foarte multe sacrificii, iar in ziua de asta nu este usor sa strabati aceste greutati daca nu ai langa tine o sotie care sa te sustina ,sa te urmeze oriunde vei merge, si totodata sa se sacrifice alaturi de tine. Mai ai timp sa te gandesti,apoi asa cum au mai spus si altii trebuie indeplinite niste formalitati care ar putea sa te dezamageasca. Sigur ca te poti casatori,dar mai intai actuala prietena trebuie sa imbratiseze credinta ortodoxa,dupa care nu poti fi sigur daca preotul catolic va da o caracterizare favorabila atunci cand depui dosarul pt preotie. Mai gandeste-te si nu te grabi. O sa gasesti perechea ta care sa te iubeasca si care sa te urmeze acolo unde vei fi numit preot,fara sa-ti ingreuezi treburile.
Reply With Quote
Vechi 01.05.2007, 00:06:25
TNTman TNTman is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
Asa ca, daca iubirea ta trece la ortodoxism nimeni nu are treaba cu trecutul ei...Iubiti-va la fel de mult fiindca astazi foarte putini oameni mai stiu sa iubeasca!!!
Multumesc mult .....asta asa e . . .am simtit si eu...nu mai sunt multi care sa iubeasca cu adevarat . . . . . Dar tu Shoc? acum ai pe altcineva sau . . .inca te gandesti la el?
Reply With Quote
Vechi 01.05.2007, 00:11:00
TNTman TNTman is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monahul
Mai gandeste-te si nu te grabi. O sa gasesti perechea ta care sa te iubeasca si care sa te urmeze acolo unde vei fi numit preot,fara sa-ti ingreuezi treburile.
....pai ma iubeste foarte mult....si este dispusa sa faca orice pentru mine ...dar sunt foarte increzator in ea. . . . . nu stiu ce sa fac . . .dar acele formalitati sunt doar formalitati . . . nu sentimente . . .asa ca ,..... ! nu sunt orbit de dragoste de spun aceste cuvinte. . . . . dar . . .tin foarte mult la ea. . . .!!!!

Doamne ajuta!
Poate ne intalnim face 2 face sa discutam . .. cei care vor. . .!
Multunesc
Reply With Quote
Vechi 01.05.2007, 00:48:09
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
si este dispusa sa faca orice pentru mine
TNT vezi sa nu explodezi fratioare de atitea ....... puncte, puncte si emotii:D:D

Pai nu mai vad nici o problema, daca zici ca e dispusa sa faca orice adica sa treaca la Ortodoxie, nu?, ca oricum fie vorba intre noi, catolicii nu prea inteleg care sunt diferentele intre noi su ei,daca-i intrebi dau din umeri, asa ca, tot inainte!
Reply With Quote
Vechi 01.05.2007, 17:41:22
shoc shoc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2007
Implicit

Citat:
Citat:
Asa ca, daca iubirea ta trece la ortodoxism nimeni nu are treaba cu trecutul ei...Iubiti-va la fel de mult fiindca astazi foarte putini oameni mai stiu sa iubeasca!!!
Multumesc mult .....asta asa e . . .am simtit si eu...nu mai sunt multi care sa iubeasca cu adevarat . . . . . Dar tu Shoc? acum ai pe altcineva sau . . .inca te gandesti la el?
Nu, inca sunt singurica si cu gandul la el. E imposibil sa uiti pe cineva cu care te intelegi si simti ce vrea sa iti transmita fara sa iti zica macar un cuvant. Sunt legaturi puternice si lucruri greu de explicat. Il astept ca va vei vara asta dupa examene in tara ( studiaza in Italia). Sper sa am puterea si credinta necesara sa nu fac ceva ce ar putea sa ii dauneze. Fiindca chiar daca el nu prea mai judeca cand suntem impreuna trebuie sa fim realisti...
Ma bucur ca ti-au placut cuvintele mele. Sa ne mai tii la curent cu ce se intampla intre voi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Religie catolica in scoala pentru un ortodox elcipo Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 16 26.09.2012 14:05:10
Un baiat ortodox si o fata catolica... leloup Generalitati 51 13.02.2012 17:24:15
Diferenta dogmatica si liturgica intre Liturghia ortodoxa, catolica, protestanta si neoprotestanta suharau Intrebari utilizatori 2 07.12.2011 19:28:07
CASATORIE INTRE RUDE JOLIECOEUR Generalitati 26 02.09.2011 16:43:15
casatorie viitor preot livadarufelix Generalitati 61 17.01.2011 15:50:18