![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
:) daca porti perle la nunta vei avea numai lacrimi in casnicie :) in biserica in timpul dansului din jurul mesei, cel care calca primul pe picior pe celalalt dintre miri, acela va fi "cocosul" in familie :) calele aduc ghinion :) voalul miresei nu trebuie sa cada ca e semn rau :) in noaptea nuntii sa nu iti schimbi papucii ca iti vei schimba barbatul. Pe cat sunt de amuzante pe atat sunt de "adevarate" :) |
|
|
|||
|
|||
|
Glumesti???? cum sa fie adevarate????
|
|
|
|||
|
|||
|
Superstițiile reprezintă unul din cele mai des întâlnite tipuri de credințe populare cu care s-au obișnuit poporul nostru. Chiar dacă majoritatea creștinilor frecventează astăzi slujbele Bisericii, se roagă zilnic acasă, aprinzând lumânări în fața sfintelor icoane, în același timp foarte mulți cred și în unele „semne” care le-ar prevesti ghinioane sau succese și care nu au nimic comun cu credința creștină.
|
|
|
||||
|
||||
|
Sunt adevarate cu ghilimele. Ce mult s-ar simplifica viata daca am face un gest, ca de exemplu sa-l calcam pe picior pe celelalt in timpul cununiei, si sa fim noi sefii (toata viata) :). Dar din pacate sau mai bine spus din fericire, noi suntem responsabili pentru ce se intampla, pentru modul in care se desfasoara lucrurile. Superstitiile sunt pentru cei naivi sau pentru oamenii obisnuiti sa caute motive de nefericire in afara propriei persoane.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mare pacat pt bietele cale. Daca vor sa le dea,apoi sa le dea la cineva care iubeste florile,sa se bucure de ele. Am auzit si eu aberatiile astea cu calele,sa nu ai in casa,sa nu le iei la nunta...dar de ce nu argumenteaza cei care cunosc aceste"pericole"in ce mod calele interfereaza cu viata omului?? Pana una,alta uite o poza cu cala mea;necazuri am cand imi fac singura,in rest...Dumnezeu cu mila!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Zantedeschia aethiopica, frumoasa plantuta ta, Yasmina! Are si o legenda pe masura :)
Last edited by GGGGGG; 05.12.2012 at 02:46:58. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar care este legenda,ne-o spui ?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Legenda face trimitere la Eva care atunci cand a parasit Gradina Raiului, din locul unde-i cadeau lacrimile de cainta de acolo rasareau cale.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Este mare lucru sa avem flori in casa si sa ne minunam de ele nu doar la nivel estetic, ci luand aminte si la cuvantul psalmistului: "omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului, asa va inflori, ca vant a trecut peste el si nu va mai fi si nu se va mai cunoaste inca locul sau." |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
găsește-te la ceva gen: să nu ții crini noaptea în dormitor, că aduce ghinion... mama a avut la cununie, că flori de nuntă. cale. mulți din cei prezenți i-au spus că înseamnă despărțire. nu pot să vă confirm. au trecut doar 40 de ani de atunci :) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre superstitii | GLAdoS | Generalitati | 21 | 20.08.2017 20:15:17 |
| superstitii sau adevar | ginabadea | Tinuta in Biserica | 78 | 08.07.2013 23:06:07 |
| Superstitii babesti si obiceiuri gresite | tigerAvalo9 | Generalitati | 22 | 03.04.2012 00:37:38 |
| Superstitii sau traditii? | Victoria_7 | Despre Sfanta Scriptura | 9 | 02.04.2009 17:27:09 |
|
|