Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2012, 20:42:29
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de apophis Vezi mesajul
Deja ai bagat-o in ceata. Degeaba se duce la duhovnic prietene, ala e tot un om care o sa-i spuna ce crede el ca ar trebui sa faca.

In final e decizia ei, dar decat sa-si manance nervii cu respectivul specimen, mai bine isi vad amandoi de treburile lor, separat.
Citind acest raspuns ales m-am bucurat mult zi am zis : uite, am descoperit un ortodox !
Vechi 15.07.2012, 20:47:01
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Deja ai bagat-o in ceata. Degeaba se duce la duhovnic prietene, ala e tot un om care o sa-i spuna ce crede el ca ar trebui sa faca.

In final e decizia ei, dar decat sa-si manance nervii cu respectivul specimen, mai bine isi vad amandoi de treburile lor, separat.
eu i-as recomanda sa mearga la un psiholog specializat in terapie de cuplu
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 20:53:44
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Citind acest raspuns ales m-am bucurat mult zi am zis : uite, am descoperit un ortodox !
:) Zici tu, ortodox sunt doar pentru ca asa m-au boteza parintii. In realitate lucrurile nu stau chiar asa, de multe ori ma vad nevoit sa nu fiu deloc de acord cu lumea de pe aici.

La psiholog ar fi o idee buna, dar nici ala nu o ajuta prea mult, decat cu niste sfaturi. Plus ca, de cele mai multe ori, psihologii sunt mai dusi cu pluta decat credem noi. Psihologul zice si el ce a invatat din carti. Viata insa, nu se defasoara dupa carti.

Plus ca la terapia de cuplu trebuie sa mearga si fat frumos, doar ca el face terapie de cuplu cu the bitch, o altfel de terapie.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 21:06:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
:) Zici tu, ortodox sunt doar pentru ca asa m-au boteza parintii. In realitate lucrurile nu stau chiar asa, de multe ori ma vad nevoit sa nu fiu deloc de acord cu lumea de pe aici.

La psiholog ar fi o idee buna, dar nici ala nu o ajuta prea mult, decat cu niste sfaturi. Plus ca, de cele mai multe ori, psihologii sunt mai dusi cu pluta decat credem noi. Psihologul zice si el ce a invatat din carti. Viata insa, nu se defasoara dupa carti.

Plus ca la terapia de cuplu trebuie sa mearga si fat frumos, doar ca el face terapie de cuplu cu the bitch, o altfel de terapie.
acum si tu....NU fii atat de pesimist!
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 21:15:10
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaRoxana;
de ce a fost inventat divortul?
Abia m-am inscris pe forum si de cateva zile citesc multitudinea de subiecte si postari si nu mai satur. Daca stiam de existenta acestui forum poate ca acum nu eram asa de trista de lucrurile care mi se intampla. Am vazut ca foarte multe persoane de pe forum ofera sfaturi pertinente la problemele expuse si isi ofera ajutorul celor care au nevoie. De aceea am indraznit sa scriu si sa va cer un un sprijin sufletesc...
8. El le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre, v-a dat voie Moise să lăsați pe femeile voastre, dar din început nu a fost așa.(Mt19,8)

Scrisoarea ta m-a emoționat, DianaRoxana, și văd că vrei ca el să se întoarcă la tine, iar atitudinea ta mă bucură, dar până asta se va împlini va mai curge multă apă pe Dunăre și multe rugăciuni vei face tu Domnului.

Binecuvântarea lui Dumnezeu nu e o garanție cu care El ”ștampilează” legământul vostru, ci e luarea Lui aminte la promisiunea din inimile voastre, care în fața Lui sunt promise una alteia, iar în aceste condiții trebuie să vă feriți fiecare în parte de tentații, să vă ajutați și să vă iertați unul altuia.

Tentația apare totdeauna numai după ce Dumnezeu atribuie fiecăruia puterea de a rezista tentației; soțul tău e acum mai hărțuit și va trebui să ai multă răbdare cu el, pe de-o parte, dar și să te rogi mult Bunului Dumnezeu să nu-și întoarcă fața Lui de la inimile voastre, pe de altă parte.

E nevoie de asemenea să te înarmezi cu răbdare, să te rogi să fii tare și să nu te mai întrebi ”de ce?” pentru că necuratul s-ar putea să-ți inducă niște ”păreri” care să ți se pară rezonabile, dar care să rupă puntea șubredă dintre voi; de aceea v-a dat Dumnezeu această încercare pentru că puntea dintre voi(relația voastră) n-a fost puternică de la bun început, dar care se va întări dacă tu vei avea răbdare cu tine și nu te vei schimba.
13. Dar cel ce va răbda până sfârșit, acela se va mântui.(Mt24,13)

El nu e confuz în privința ta, ci în privința lui, așa că dacă tu vei avea răbdare cu tine(să nu te schimbi) el va veni negreșit înapoi la tine.

În fața lui Dumnezeu voi v-ați dat deja inimile voastre și nu mai puteți să dispuneți de ele după bunul plac fără să-l supărați pe El, deci ”ultimatum” între voi nu există așa cum s-a mai spus mai sus.
Ai răbdare!

Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 21:28:40
DianaRoxana DianaRoxana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2012
Implicit

Nu ma asteptam sa primesc asa repede raspunsuri si indrumari. Va multumesc pt sfaturi si le apreciez. Faptul ca nu am luat o hotarare a fost recomandarea parintelui la care am fost de a nu actiona pripit, de a avea multa rabdare (stau prost la capitolul rabdare) si de a ma ruga. Nu stiu de ce, dar mi-a fost teama sa imi incarc constiinta cu o astfel de decizie si pe urma sa imi apara in minte intrebarea "si daca....?". Si in plus... am senzatia ca toata viata mea se sfarseste fara el. Nicidecum nu imi pot inchipui viitorul alaturi de altcineva si singura.... mi se rupe inima sa ma gandesc ca as putea fi singura tot restul vietii. Adevarul e ca de cand ma rog sub indrumarea unui parinte sunt mai constiincioasa si desi in exterior inca nu am vazut foarte multe modificari simt ca se petrece ceva in sufletul meu. Inca nu stiu ce dar incerc sa imi dau seama. Doar ca nu pot scapa de tristetea care ma urmareste ca o umbra si gandul ca nu stiu ce am gresit si nu stiu de ce nu mi s-a dat sansa de a-mi repara greselile.
Si... imi era si mie usor sa dau sfaturi celor care au trecut prin situatii asemanatoare. Dar fiind chiar eu in cauza imi dau seama ca niciodata nu reactionezi la durere asa cum te-ai astepta. Si speri pana in panzele albe sa se intample o minune....
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 22:04:51
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Trebuie sa ai incredere in deciziile Domnului. El stie mai bine de ce ai nevoie. Dragoste cu forta nu se poate. Chiar daca tu ai avut toata bunavointa, trebuie sa fie si sotul implicat. Parereaea este ca trebuie sa se decida. In Sfanta Scriptura scrie ca este in regula sa divortezi daca principala cauza este adulterul. Dar trebuie sa iti duci viata altfel dupa aceea. Ai grija de sufletul tau si gandeste-te daca merita sa mai dai o sansa casniciei. Daca nu, cauta alta cale - una binecuvantata care sa te aduca mai mult catre Domnul.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 22:04:53
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Implicit

De ce sa fii singura tot restul vietii? Viata merge inainte, iti garantez ca nu ai cum sa fii singura toata viata decat daca vrei asa.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2012, 22:21:13
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Da-i un termen, cum spunea RalucaG mai sus, daca nu se conformeaza, bafta si sanatate, nu e ultimul barbat de pe lume si nici tu nu cred ca esti asa urata incat sa nu te placa unu cu ceva creier in spatiul cranian.

Ca sa iti raspund la intrebare... De ce a fost inventat divortul?

R: Pentru ca cineva normal la cap sa scape pasnic de altcineva cu apucaturi de neanderthalian, atlfel viata ar fi un cosmar.
"Eu însă vă spun că oricine-și va lăsa femeia, în afara pricinii de desfrânare, o face să săvârșească adulter; iar cel ce o va lua pe cea lăsată, adulter săvârșește." Matei 5,32
Vechi 15.07.2012, 22:25:54
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DianaRoxana Vezi mesajul
recomandarea parintelui la care am fost de a nu actiona pripit, de a avea multa rabdare
Un sfat foarte bun.

Citat:

(stau prost la capitolul rabdare)
În acest caz, este necesar să vă rugați și să lucrați pentru a fi înzestrată cu mai multă răbdare. Răbdarea face parte dintre cele 12 roade ale Spiritului Sfânt. Spre deosebire de darurile Lui, care ni se dau gratuit, adică fără nicio legătură cu meritul nostru, roadele Lui sunt rezultatul cooperării dintre El și noi. Darurile au un singur autor: Spiritul Sfânt. Roadele au doi autori, care lucrează împreună: Spiritul Sfânt și noi. Așadar, răbdarea nu este virtute infuză, ci e ceva care se cere sculptat de Duhul și de noi înșine în inima noastră.

Cam câtă răbdare să aveți ? Câtă are și Dumnezeu. El este modelul nostru. Dumnezeu are cu noi o răbdare uriașă, care ne uluiește pur și simplu. El este capabil să ne aștepte chiar și o viață întreagă. Spre exemplu, pe tâlharul din dreapta l-a așteptat o viață întreagă să se întoarcă la El. Pe mine m-a așteptat decenii. Chiar și acum, când mai cad, încă dovedește multă răbdare, cu toate că acum nu mai am nicio scuză și nu mai pot spune, ca în trecut "nu am știut, Doamne, nici nu Te-am cunoscut !".

Așadar, trebuie să aveți îndelungă răbdare. Dumnezeu operează, de obicei, prin oameni. V-ați gândit că, poate, sunteți agenta Lui în lucrarea de salvare a soțului ? Cum să-l lăsați acum, cum să-l abandonați ? Nu ați vrea ca Dumnezeu să vă abandoneze, așa-i ? Atunci, nu îl abandonați nici dv, chiar și dacă v-ar abandona el (ceea ce, din fericire, înțeleg că nu e cazul). Când v-ați căsătorit, ați promis că veți fi alături de el la bine și la rău. Ați făcut-o, când a fost bine. Acum, lui îi este foarte, foarte rău. Se pare că este bolnav de moarte. Din câte înțeleg, este în mrejele păcatului de moarte al preacurviei. Asta înseamnă că, dacă Dumnezeu i-ar tăia firul vieții acum, cât e deasupra prăpastiei, se va prăvăli în ea într-o clipă și nu va mai ieși de acolo în veci de veci. Sunt sigur că nu asta vreți pentru soțul dv. Sunt sigur că, dacă s-ar întâmpla, v-ar părea rău. V-ați reproșa atunci că nu ați făcut destul, ați încerca, poate, să reparați prin pomeni și altele prescrise, dar ar fi, probabil, prea târziu pentru el.

Așadar, ajutați-l acum, cât este încă ziuă pentru el, nu îl lăsați tenebrelor morții sufletești. Dezvăluiți-L pe Cel de sub văl, pe preaputernicul și dulcele nostru Domn și Dumnezeu. Învățați-l învățătura Lui, care e pentru oameni, ca să le fie lor bine. Învățați-l ce spune învățătura Lui despre chemarea familiștilor, care este de a avea un Dumnezeu în Cer și o femeie pe pământ.

Cum să faceți aceasta ? Nu e necesar, poate nici înțelept, să fiți prea didactică. Tratați-l cu cea mai eficientă armă de propagandă a credinței din toate timpurile: exemplul personal de curăție și iubire.

În Cristos, Domnul nostru,
M.D.

P.S: Și, ca să răspund la întrebarea din titlul topicului: probabil că ideea de divorț e foarte veche în istorie. Dar, divorțul ca instituție juridică, așa cum îl cunoaștem acum, e opera romanilor. Este vorba de romani păgâni, care au divorțat, precum Iulius Cezar, divorțat de două ori. De romani creștini care să divorțeze, eu, unul, nu am auzit.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 15.07.2012 at 22:31:22.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Divortul bisericesc Dona_Maya Nunta 54 06.12.2012 00:25:25
Cine a inventat iadul? catalin755 Generalitati 29 06.07.2010 23:24:49
Preotul - Legat de divortul lui sophia Preotul 10 04.06.2009 18:36:52
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13