Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2012, 18:45:30
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Data înregistrării: 28.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu asa am auzit. Mai vezi si tu ce argumente sunt pro si contra.

Pai probabil doar stii in ce an a avut loc, restul "detaliilor" ti-au scapat.
Mai informeaza-te.
Din pacate nu am trait nici eu si nici tu pe acea vreme pentru al intreba pe Horea, s-au poate din fericire!

Am auzit teoria cu aurul motilor. El a fost furat, se pare in timpul rascoalei, si s-a finantat revolutia franceza. Acest aur a putut fii luat de autoritati inainte ca Horea sa ajunga la el. Rascoala a inceput spre Deva, deci au avut timp sa goleasca depositele de aur.
De altfel se da o importanta prea mare cantitätii de aur din muntii nostri.

Franta in secolul al 17-lea detinea controlul asupra intregii lumi catolice, deci controla rezervele de aur si argint ale Spaniei si Portugaliei. Era mult mai usor pentru acei oameni sa faca un vapor incarcat cu aur disparut. Cantitatiile care veneu din America erau imense. Deci nu a fost esential aurul romanesc.

Horea in mometul cand a chemat oamenii la nesupunere a stiut care ii este soarta. Pedeapsa era deja de 100 de ani aplicata pentru nesupunere.

Acea fraza scoasa de ziaristi ca Horea a urcat pe esafod plin de incredere ca va fii gratiat aste gratuita.

Pentru informatii legate de Revolutia franceza:
http://de.wikipedia.org/wiki/Franz%C...che_Revolution

Last edited by mihaiB; 21.05.2012 at 18:50:33.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2012, 22:26:28
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai informeaza-te.
Eu ma informez, dar ai auzit de ultima rascoala din Germania? Poate nu te intereseaza. Dar toate lucrurile se leaga intre ele.

In Anul 1517 a inceput reformatia condusa de Martin Luther. A fost publicata Biblia pentru prima data in Germania. Oamenii se adunau in piata si cine stia sa citeasca era rugat sa citeasca Biblia. Asa au ajuns si taranii nestiutori de carte si fara posibilitati materiale sa afle ce a spus Domnul nostru Iisus Hristos.

Oamenii nu se mai saturau auzind cele scrise in Biblie. Trebuie sa spunem ca Biblia era publicata numai in latina, o limba moarta de mult. Numai cei mai invatati o puteau citi si nu sunt sigur ca intelegeau chiar totul ce scrie.

Oamenii au inceput sa puna intrebari. Se adunau in grupuri. Pe urma s-au adunat in cete si au cerut o viata mai buna. Din cete sau facut gloate si asa a inceput razboiul taranesc in anul 1524.

In Germania de sud si centru se miscau mai multe gloate de tarani. Unele gloate mai importante numarau peste 100.000 de rasculati. Au ars castele, au infrant armate locale.

Ce au facut Domnitorii de atunci? Au angajat mercenari straini care au inabusit rascoala. Nu a fost mila fata de tarani, ori au murit pe campul de lupta ori au fost omorati in cumplite moduri. Acestea ne sunt cunoscute si noua din catile de istorie. Printre taranii rasculati nu a fost multi crutati. Unii au continuat lupta ca haiduci in paduri pana au fost prinsi.

Trebuie sa spunem ca aceasta lectie dura a fost invatata si de atunci, de 500 de ani, nu au mai fost rascoale taranesti in Germania.

De acea Rascoala lui Horea, cum am spus prima si ultima din imperiul romano-german de dupa razboiul taranesc din 1524-1526, a fost publicata in toate ziarele vremii.

Ce impresie a putut lasa Horea in acel an? Cum l-au vazut francezii sau germanii?

Un Dac care se lupta singur cu un curaj nemaiauzit! Cu o moarte de martir!

Da si aici in forum s-a spus ca are legatura cu acea organizatie. Da acestia au publicat si folosit imaginea si faptele lui.
http://de.wikipedia.org/wiki/Deutscher_Bauernkrieg

Last edited by mihaiB; 24.05.2012 at 23:39:35.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 17:55:17
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Implicit

Presentare video a razboiului taranesc:

Die Deutschen II - 05 - Thomas Müntzer und der Bauernkrieg - ZDF (3/3)

http://www.youtube.com/watch?v=Cgfnc...eature=related
Reply With Quote
Vechi 12.06.2012, 11:12:40
mihaiB mihaiB is offline
Banned

Implicit

The Great German Peasants' War

http://www.youtube.com/watch?v=FgZzu...eature=related
Reply With Quote
Vechi 15.06.2012, 01:39:44
Laura19
Guest

Implicit

Istoricul ereziei masonice în România. Sf. Constantin Brâncoveanu nu a fost mason. Nici Horea, nici Tudor Vladimirescu. Datele infiintarii primelor Loje masonice in Romania indica anul 1848. “Am îmbrăcat cămasa morții!”

,,Copiii mei, fiti cu curaj; am pierdut tot ce aveam pe lumea aceasta; să ne mântuim cel putin sufletul, spălându-ne păcatele în sângele nostru !” – Ultimele cuvinte ale lui Constantin Brâncoveanu reproduse de Anton Maria Del Chiaro, secretarul domnului

“Mor pentru Națiune!” - Ultimele cuvinte ale lui Horea

“Acuși îi scoatem noi și pe ei de aici și-i alungăm la dracu’!” – Closca despre unguri la momentul prinderii

“Vreti să mă omorâti? Eu nu mă tem de moarte. Eu am înfruntat moartea în mai multe rânduri. Mai înainte de a fi ridicat steagul spre a cere drepturile patriei mele, m-am îmbrăcat în cămasa morții!” – Tudor Vladimirescu la momentul prinderii

Comentariu de la un cititor Roncea.ro:
După cum știm, prima lojă masonica s-a întemeiat la Londra, în 1717. Sf. Constantin Brâncoveanu a fost omorît la 15 August 1714, așadar cu trei ani mai devreme. După el s-au instalat domnii fanarioți, care au venit cu alți secretari și cu alte obiceiuri. Del Chiaro, secretarul voieevodului, nu era un puști în 1714, chiar dacă în 1718 a publicat cartea cu titlul Revoluțiile Valahe. Dar nici titlul, nici conținutul cărții nu au absolut nici o legătură cu doctrina masoneriei si kominternului. [ http://www.scribd.com/doc/6627437/An...tiile-Valahiei ] Mai multe date “oficiale” găsiți aici: http://www.masonicforum.ro/ro/nr3/rommod.html. Practic, deși aici nu scrie, se afirmă în altă parte că italianul Carra care ar fi trecut prin Galați la 1734, AR TREBUI SĂ FIE una și aceeași persoană cu Anton Maria del Chiaro (care aproape sigur era trecut în lumea cealaltă la 1734). Și uite așa, un italian care vizitează Țările Române este confundat în mod voit cu secretarul voievodului, iar Sfîntul Mucenic declarat mason. Nesimțire și obrăznicie grosolană.

Precum zicea si Eliade, indivizii ăștia nu au nici un soi de scrupule în a-și atribui tot ce se întîmplă valoros și de a mistifica adevărul. Ei, chipurile, niciodată nu crează o schismă, o sectă, ci rămîn pururi membri ai Bisericii, chiar dacă, prin credința lor, sînt cu totul în afara ei. Și am înțeles, studiind documentele lor, că mint cu nerușinare. Spre exemplu, Leon Geuca episcop de Husi, mitropolitul Dionisie Lupu, episcopul Amfilohie si episcopul Gherasim Clipa sînt declarați masoni doar pentru că știau italiană ori franceză, ori ambele (unii dintre ei au și tradus și chiar publicat cărți din aceste limbi). Dar atunci episcopii erau aproape în exclusivitate aleși dintre călugării de neam boieresc, iar în epocă boierii aveau obiceiul să-și învețe odraslele limbi străine. Dar de la a cunoaște o limbă străină pînă la a fi într-o lojă este distanță uriașă. Gherasim Clipa traduce în 1787 o carte a unui abate francez pe nume Perault, numită Taina Francmasonilor și Taina Mopșilor (ms. rom. 951 de la BAR), tocmai pentru a-i da pe față pe indivizii din această specie josnică, așa cum și spune în prefață, adică să știe cititorul cărții cum să-i recunoască.

Alte minciuni de aceeasi speta: “După unele surse Horea si Tudor Vladimirescu au fost francmasoni”. De parcă dacă ar fi fost, ar mai fi fost omorîți, unul de curtea imperială austriacă, unde ereticii aceștia se infiltraseră de o bucată de vreme (pentru ca: “în Transilvania, miscarea francmasonică a parvenit pe filieră austriacă.”), iar celălalt de grecii eteriști, declarați masoni. După părerea mea, amîndoi sînt Sfinți Mucenici și merită canonizați. Sînt suficient de multe elemente pentru amîndoi care să confirme sfințenia vieții lor, după cum se poate găsi în studiile serioase ce li s-au dedicat.

“Premizele creării si întemeierii unei veritabile francmasonerii moderne românesti, încep la Paris în anul 1820, cînd în loja “Ateneul Străinilor” sunt initiati fiii de boieri trimisi la studii în străinătate”. Aha! Apoi urmează o listă de fii de boieri și pașoptiști notorii. Dar e o problemă chiar și aici, anume că nici unul din cei din listă nu a ajuns student la Paris înainte de 1835. Practic acesta este anul în care se poate vorbi de prima lojă românească, și aceea la Paris.

Manuscrisul ierodiaconului Gherasim, ajuns mai apoi episcop, de la 1787, are doar menirea de a oferi mijloace de recunoaștere, așa cum și autorul francez al cărții a intenționat. Un lucru e sigur: la 1793, cînd un oarecare ieromonah pe nume Agathon îl defaimă pe Sfîntul Paisie de la Neamț, numindu-l înșelat și farmazon, cuvîntul din urmă era în conștiința monahală și aproape sigur a tuturor creștinilor de atunci drept o ocară rușinoasă. Așadar, deși se auzise despre acești indivizi, un lucru e sigur, din ceea ce am studiat: PÎNĂ LA 1848 (anul întoarcerii pașoptiștilor de la studii) NU EXISTĂ NICI O INFORMAȚIE SERIOASĂ DESPRE EXISTENȚA VREUNEI LOJI ÎN ȚĂRILE ROMÂNE.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cat de importanti sunt ceilalti? florin.oltean75 Generalitati 19 15.12.2012 06:36:16
Imi spuneti si mie ceva? Darkanian Generalitati 26 20.11.2011 21:33:27
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: PuiMicGeorgiana Muzica Bisericeasca 1 05.11.2010 22:23:15
va rog!!!spuneti-mi ce sa intamplat !!! Klapeman Intamplari adevarate 9 28.07.2010 11:47:06
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38