Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.03.2012, 00:09:43
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Multumesc pentru promptitudine.
Deci sunteti de acord cu paraclisul Maicii Domnului + o catisma + pomenire la Liturghie 40 de zile Diana + pomenire la Sfantul Maslu?

Desi sunteti al treilea pe lista, va convine data de 7 martie? (am vazut ca se obisnuieste ca primul care incepe Psaltirea sa fie barbat, daca nu chiar preot, imi cer iertare fata de doamnele Silvia 55 si Adriana Cluj care au raspuns mai repede).

Si atunci ar fi:

7 martie - Zaharia 2009 - paraclisul Maicii Domnului + catisma 1
8 martie - Adriana Cluj - paraclisul Maicii Domnului + catisma 2
9 martie - Silvia 55 - paraclisul Maicii Domnului + catisma 3
10 martie - glykys - paraclisul Maicii Domnului + catisma 4

Plus pomenirea la 40 de Liturghii intr-o manastire care se face zilnic Sfanta Liturghie plus pomenirea la maslu.
Daca sunteti de acord cu lista, spuneti, va rog. Si daca aveti alte propuneri si daca mai sunt si alti doritori...
Da, sunt de acord , dar nu uitati va rog amanuntele legate despre botezul copilului , cel putin ! Pt. a ne feri de tot felul de ispite sau doamne fereste de zadarnicirea gindului bun si a nevointei celei drepte si cu folos sa fim cu luare aminte mai inainte de a ne precipita. Graba este buna acolo unde este cu folos !
Deja , din acest moment suntem in ziua de miercuri 07.03.2012.

Last edited by zaharia_2009; 07.03.2012 at 00:13:21.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2012, 00:10:55
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Iau si eu o zi.
Dar luni sau marti (sau ambele).
Reply With Quote
Vechi 07.03.2012, 00:15:27
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Iau si eu o zi.
Dar luni sau marti (sau ambele).
12 martie - anna 21 - paraclisul Maicii Domnului + catisma 6.

Si ne mai trebuie cineva pentru ziua de 11 (daca nu se anunta in timp util, as putea sa o iau eu).

Nu cunosc fetita, dar daca in anunt scrie ca parintele o impartaseste saptamanal, cred ca e botezata...
Vechi 07.03.2012, 13:57:48
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Multumesc pentru promptitudine.
Deci sunteti de acord cu paraclisul Maicii Domnului + o catisma + pomenire la Liturghie 40 de zile Diana + pomenire la Sfantul Maslu?

Desi sunteti al treilea pe lista, va convine data de 7 martie? (am vazut ca se obisnuieste ca primul care incepe Psaltirea sa fie barbat, daca nu chiar preot, imi cer iertare fata de doamnele Silvia 55 si Adriana Cluj care au raspuns mai repede).

Si atunci ar fi:

7 martie - Zaharia 2009 - paraclisul Maicii Domnului + catisma 1
8 martie - Adriana Cluj - paraclisul Maicii Domnului + catisma 2
9 martie - Silvia 55 - paraclisul Maicii Domnului + catisma 3
10 martie - glykys - paraclisul Maicii Domnului + catisma 4

Plus pomenirea la 40 de Liturghii intr-o manastire care se face zilnic Sfanta Liturghie plus pomenirea la maslu.
Daca sunteti de acord cu lista, spuneti, va rog. Si daca aveti alte propuneri si daca mai sunt si alti doritori...
As putea sa citesc si eu intr-o zi ,care hotarati
Reply With Quote
Vechi 07.03.2012, 00:22:25
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
NB: 1. asa cum a aratat si Glykys , daca sunt doritori , bine ar fi sa se anunte si sa nu pierdem timp fara rost .
2. si eu am vrut sa propun citirea unui paraclis al Maicii Domnului . Este bine si pomenirea la psaltire(citirea unei catisme) dar cred totusi ca citirea acatistului Pantanasa este mult indreptatit pt. asemnea cazuri .
Propun sa se observe mai multe pareri , sa discernem , sa alegem si sa ajutam cit putem fiecare : cu rugaciunea, cu milostenia, cu pomenirea la slujbele bisericii .
3. Trebuie ca totusi cineva sa-si asume raspunderea de a afla daca este botezata ortodox si citeva lucruri legate de religia parintilor , chiar daca nu ar fi niste practicanti mai sporiti . Este bine sa ne grabim dar cu discernamint .
Acum am vazut completarea. Pot trimite un mail persoanei de la care a plecat mesajul, pentru a ne lamuri in privinta religiei.
Propuneti acatistul Maicii Domnului Pantanassa in loc de paraclis sau de Psaltire?

Va multumesc tare mult tuturor care doriti sa va rugati pentru aceasta fetita. Eu nu o cunosc, doar am primit un mail, am citit articolul din ziar si mi-a impresionat foarte tare suferinta acestor oameni.
Vechi 07.03.2012, 00:36:00
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit Rinduiala cititrii Psaltirei peste an !

Cei care aleg sa se roage , in cadrul acestui ciclu de 40 de zile, cu Psaltirea, imi permit sa le atrag atentia ca in perioada :

joi, 12.03.2012 la simbata, 21.03.2012 (adica, din joia Saptamini Sfintelor si Infricosatoarelor Patimi ale Mintuitorului si pina la Duminica Tomei) NU SE CITESTE PSALTIREA

Si va trebui sa inlocuiasca aceasta rugaciune cu un acatist binecunoascut pt. asemenea situatii .

Last edited by zaharia_2009; 07.03.2012 at 00:38:48.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2012, 00:52:18
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Cei care aleg sa se roage , in cadrul acestui ciclu de 40 de zile, cu Psaltirea, imi permit sa le atrag atentia ca in perioada :

joi, 12.03.2012 la simbata, 21.03.2012 (adica, din joia Saptamini Sfintelor si Infricosatoarelor Patimi ale Mintuitorului si pina la Duminica Tomei) NU SE CITESTE PSALTIREA

Si va trebui sa inlocuiasca aceasta rugaciune cu un acatist binecunoascut pt. asemenea situatii .
Mailul s-a trimis. Asteptam confirmarea.
Joia Mare cade in 12.04.
Atunci propuneti acatistul Maicii Domnului Pantanassa in loc de Psaltire pentru acele zile sau pe toata perioada?

Eu ma voi retrage acum, cu speranta ca maine vom fi pus la punct detaliile organizatorice si ca vom fi mai multi inscrisi. Va multumesc inca o data tuturor!

Last edited by glykys; 07.03.2012 at 00:55:41.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2012, 20:54:53
nico.dia nico.dia is offline
Member

Data înregistrării: 16.06.2008
Implicit Domnul este cu noi!

Rugaciunea inimii ,face minuni,poate si acum cand va scriu undeva in lumea asta se intampla o minune ,,ce bucurie!
Spune-ti-mi ce trebuie sa fac,,credinta ne va mantuii!
Astept raspuns
stiu ca micuta va fi bine
Reply With Quote
Vechi 15.04.2012, 21:17:59
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nico.dia Vezi mesajul
Rugaciunea inimii ,face minuni,poate si acum cand va scriu undeva in lumea asta se intampla o minune ,,ce bucurie!
Spune-ti-mi ce trebuie sa fac,,credinta ne va mantuii!
Astept raspuns
stiu ca micuta va fi bine
La 21.30 asta seara ne rugam cu Acatistele Maicii Domnului Pantanassa si a Sfantului Nectarie Taumaturgul
Reply With Quote
Vechi 15.04.2012, 22:24:30
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Doamne ajuta!
Il rugam pe Domnul nostru Iisus Hristos sa primeasca rugaciunile mijlocitoare ale Maicii Sfinte si ale Sfantului Nectarie si nevrednicile noastre rugaciuni pentru ajutorarea fetitei Patricia Diana Maria.

Va spun acum, mai devreme nu am vrut sa o fac ca sa nu demobilizez pe careva din cei participanti la rugaciune, imi era foarte rau, am venit acasa rupta de oboseala si cu o durere mare de cap, incat ma temeam ca nu oi fi in stare sa spun rugaciunile, imi venea sa cad din picioare. Dupa slujba a urmat masa de sarbatoare cu multa lume... a fost curent, zgomot, agitatie si m-am ales, ca de obicei, din cauza curentului cu durerea de cap...
Am inhatat repede doua pilule, si nu stiu cum s-a facut, dar imediat si-au facut efectul, de parca nu avusesem nimic inainte!

Doamne fii laudat si multumim Maicutei Sfinte si Sfantului Nectarie pentru rugaciunile lor!

Last edited by Adriana Cluj; 15.04.2012 at 22:38:00.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugati-va rog frumos si pentru bunica mea..e f bolnava.. suparata Rugaciuni 7 21.04.2012 00:00:35
O rugaciune ptr Andreea,bolnava de leucemie alinutza109 Umanitare 9 24.05.2011 21:21:37
sa ajutam o fetita de 6 ani bolnava de leucemie cmihai Umanitare 7 05.04.2011 13:12:01
Apel la rugaciune pentru fratii nostri din Rusia mihailt Generalitati 1 23.08.2010 00:32:41
Apel pentru rugaciune! snowdrop Umanitare 6 24.11.2008 16:56:43