Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2011, 17:39:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Diana67 Vezi mesajul
As vrea sa discutam un subiect "la ordinea zilei" in societatea de astazi: FEMINISMUL.
Desi sunt femeie, nu sunt feminista, consider ca aceasta miscare este un CANCER SOCIAL!
Mi-a venit acesta idee astazi, 29 august, pentru ca sarbatorim taierea capului Sf. Ioan Botezatorul de catre Irod la cererea Salomeei. Salomeea este tipul de femeie-lilith.
Prototipul femeii feministe este LILITH, fiinta malefica profund destructiva care in textele evreiesti apocrife apare ca fiind prima femeie creata de Dumnezeu lui Adam, tot din tarana. Pentru ca are un libidou exarcebat l-a inselat pe Adam cu Satan si apoi si-a motivat gestul in fata lui Dumnezeu ca Avram nu o satisface destul. Drept pedeapsa Dumnezeu a aruncat-o in iad si acolo devine nevasta lui Satan si da nastere unei intregi clase de demoni.
Abia dupa aceea Dumnezeu a ceeat-o pe Eva.
Deci, Lilith este un monstru feminin care in cultura universala, in literatura si arte a dat tipul femeii fatale care subjuga un barbat, incerca sa il domine ea pe el, provoaca barbatilor intai placeri carnale si apoi suferinte spirituale, ii duce la alcoolism, nebunie si chiar la sinucidere.
Modelul femeii-lilith il intalnim in toate operele de arta sub chipul "femeii fatale", din Antichitate, in teatrul lui Eschil, Sofocle si Euripide in personajele Medeea si Clitemnestra care isi distrug barbatii, in Iliada lui Homer in persoana Elenei din Troia, dispare temporar in Evul Mediu cand domina arta religioasa care impune imaginea femeii angelice a carui chip desavarsit este Fecioara Maria. Dar Lilith reapare in forta in pictura renascentista, in Iluminism, in literatura universala, in teatru, in muzica de opera si opereta, iar in postmodernismul nostru este promovat tipul femeii-lilith pe toate posturile de televiziune, in ziare si reviste care propaga acest monstru feminin in forma actualizata a femeii feministe obsedata de “egalitatea de sanse” cu barbatul.
Va amintiti emisiunea “de 3 ori femeie” ? Emisiunea realizata de feminista Mihaela Tatu care dadea ca exemplu femeilor contemporane “femeia de succes” care isi neglijeaza casa, familia, sotul, copii – asta daca a dorit sa si-i faca, si isi sacrifica sfanta casnicie, asta daca s-a cununat religios – de dragul carierei profesionale. Asta fac aceste emisiuni de entertainment, smintesc bietele fete si femei, otravindu-le mintea si sufletul pentru a deveni femei-lilith!
Cum va place?
Va multumesc, ca ati avut rabdare sa cititi postarea mea si astept comentarii !
Mda...femeia lilith creeata in egala masura si de greselile barbatilor, si nu numai de emisiunile de la TV.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 17:42:26
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
As vrea sa discutam un subiect "la ordinea zilei" in societatea de astazi: FEMINISMUL.
Desi sunt femeie, nu sunt feminista, consider ca aceasta miscare este un CANCER SOCIAL!
Mi-a venit acesta idee astazi, 29 august, pentru ca sarbatorim taierea capului Sf. Ioan Botezatorul de catre Irod la cererea Salomeei. Salomeea este tipul de femeie-lilith.
Prototipul femeii feministe este LILITH, fiinta malefica profund destructiva care in textele evreiesti apocrife apare ca fiind prima femeie creata de Dumnezeu lui Adam, tot din tarana. Pentru ca are un libidou exarcebat l-a inselat pe Adam cu Satan si apoi si-a motivat gestul in fata lui Dumnezeu ca Avram nu o satisface destul. Drept pedeapsa Dumnezeu a aruncat-o in iad si acolo devine nevasta lui Satan si da nastere unei intregi clase de demoni.
Deci, Lilith este un monstru feminin care in cultura universala, in literatura si arte a dat tipul femeii fatale care subjuga un barbat, incerca sa il domine ea pe el, provoaca barbatilor intai placeri carnale si apoi suferinte spirituale, ii duce la alcoolism, nebunie si chiar la sinucidere.
Modelul femeii-lilith il intalnim in toate operele de arta sub chipul "femeii fatale", din Antichitate, in teatrul lui Eschil, Sofocle si Euripide in personajele Medeea si Clitemnestra care isi distrug barbatii, in Iliada lui Homer in persoana Elenei din Troia, dispare temporar in Evul Mediu cand domina arta religioasa care impune imaginea femeii angelice a carui chip desavarsit este Fecioara Maria. Dar Lilith reapare in forta in pictura renascentista, in Iluminism, in literatura universala, in teatru, in muzica de opera si opereta, iar in postmodernismul nostru este promovat tipul femeii-lilith pe toate posturile de televiziune, in ziare si reviste care propaga acest monstru feminin in forma actualizata a femeii feministe obsedata de “egalitatea de sanse” cu barbatul.
Va amintiti emisiunea “de 3 ori femeie” ? Emisiunea realizata de feminista Mihaela Tatu care dadea ca exemplu femeilor contemporane “femeia de succes” care isi neglijeaza casa, familia, sotul, copii – asta daca a dorit sa si-i faca, si isi sacrifica sfanta casnicie, asta daca s-a cununat religios – de dragul carierei profesionale. Asta fac aceste emisiuni de entertainment, smintesc bietele fete si femei, otravindu-le mintea si sufletul pentru a deveni femei-lilith!
Cum va place?

....ca o completare, mai nou tot femeia e monstru, dar barbatii care lovesc, inseala, depersonalizeaza, ucid, agreseaza in diverse moduri femeia...ce-or mai fi, ceva mai dihai decat monstrii, sau nu?
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 18:00:44
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
....ca o completare, mai nou tot femeia e monstru, dar barbatii care lovesc, inseala, depersonalizeaza, ucid, agreseaza in diverse moduri femeia...ce-or mai fi, ceva mai dihai decat monstrii, sau nu?
hai sa nu luam cazuri izolate, prezente de ambele parti, si sa generalizam ...
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 18:20:59
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
hai sa nu luam cazuri izolate, prezente de ambele parti, si sa generalizam ...
De care izolate, chiar ma intreb daca tot femeia lilith s-o fi gandind cum sa iste sau sa intretina cat mai multe razboaie, sau sa instaureze vreo noua ordine mondiala...daca tot e atat de lilith?

De asemenea ma intreb iarasi daca marile caractere masculine disctructive din istorie(izolati sau nu), or fi fost crescuti de femei feministe, sau daca nu cumva tot de acelea care stateau acasa si nu se ingrijeau decat de familie!?

Societate perfecta nu a existat niciodata, chit ca or fi stat femeile cu toatele acasa, sau nu, ca or fi urmarit emisiuni pe la tv, sau nu.

Last edited by AndruscaCIM; 29.08.2011 at 18:27:44.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 18:28:19
zzzzzz zzzzzz is offline
Banned

Data înregistrării: 22.08.2011
Implicit

Nu exista Lilith.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 18:30:13
N.Priceputu
Guest

Implicit

Totuși, topicul e despre feminism. Și e clar că inițiatoarea nu a dorit să arătăm cu degetul defectele femeilor în general, ci doar să critice o tendință nocivă în lumea în care trăim.

Despre cele de care se fac vinovați bărbații, se poate face un alt topic.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2011, 23:16:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Bine, la inceputurle aparitiei feminismului nu se punea problema in acest fel ci se dorea indreptarea discriminarii , era vorba de egalitatea in ceea ce priveste dreptul de vot, drepturi egale in ceea ce priveste locurile de munca, etc deci lucruri rezonalibe- in definitiv femeia este si ea om saminta din acelasi Dumnezeu si chiar daca se supune sotului ea trebuie respectata si ascultata , nu tratata ca pe un animal cu biciu. (ca apoi s-a trecut in celalta extrema este altceva, trebuie deci sa stii unde este limita echilibrului) Nu putem alege una dintre exetreme comparindu-le intre ele ci intelepteste trebuie sa alegem calea de mijloc- cea ferita de orice extrema..
Sunt de acord cu d-voastra. Mi se pare mult prea dura afirmatia initiatoarei topicului ‘feminismul= cancer social”, o generalizare care nu tine cont si de implicatiile pozitive pe care le-a avut aceasta miscare de-a lungul istoriei. Chiar ma intreb daca initiatoarea topicului stie ceva despre formele feminismului (liberal,radical, cultural, de culoare etc.) sau pentru ea feminismul se reduce la Lilith. Feminismul e o ideologie care adopta o pozitie de evaluare critica fata de alte ideologii, a fost o miscare care a luptat impotriva discriminarii, care s-a axat pe caritate, pe protectia familiala, pe educatia femeii, apoi pe drepturi civile si politice, deci o miscare care a dus la imbunatatirea considerabila a vietii si statutului femeilor. A luptat pentru dreptul la munca, pentru eliminarea diviziunii inegale a muncii, femeile fiind mult mai putin platite ca barbatii. Trebuie facute unele distinctii intre formele feminismului. Nu suntem pro-societate matriarhala ,separatism lesbian sau äctiuni care incalca morala crestina, insa putem sustine, de exemplu, miscarea de emancipare a femeilor din lumea a 3-a, care in unele zone traieasc intr-o forma de sclavie, deci sa sustinem drepturile lor, incetarea exploatarii sexiste si opresiunii. Tot in "feminism" se incadreaza si astfel de actiuni.

Citat:
Va amintiti emisiunea “de 3 ori femeie” ? Emisiunea realizata de feminista Mihaela Tatu care dadea ca exemplu femeilor contemporane “femeia de succes” care isi neglijeaza casa, familia, sotul, copii – asta daca a dorit sa si-i faca, si isi sacrifica sfanta casnicie, asta daca s-a cununat religios – de dragul carierei profesionale.
Cred ca n-ati inteles sintagma de 3x femeie. Ea desemna o femeie care a reusit pe toate planurile, nu una care-si neglijeaza familia, ca daca ar face-o n-ar mai fi de 3 ori femeie, nu? :) Nu cred ca trebuie sa judecam noi pe femeile care isi doresc implinire profesionala, iar apoi se axeaza pe implinirea familiala sau invers, pe cele care se focuseaza prima data pe familie, iar apoi, dupa ce copiii cresc, isi doresc o ascensiune profesionala. Fiecare femeie are ritmul ei, prioritatile ei, unele gasesc echilibrul intre familie si profesie, altora le este mai greu si trebuie sa neglijeze un aspect in detrimentul celuilalt. Evident ca atunci cand ai o familie, tu nu poti sa ti-o neglijezi, (valabil si pentru barbat) deci aici intervine sintagma lui Tatu, trebuie sa fii de 3x femeie, sa te descurci pe toate planurile.Am vagi amintiri cu acea emisiune, insa din ce-mi aduc aminte, femeile invitate erau femei implinite personal, familial si profesional, nu care-si neglijau familia. Cred ca poti fii femeie de cariera si sa ai si o familie reusita, nu-i usor,dar nu imposibil. Cele care judeca pe "femeile de cariera" probabil resimt o oarecare invidie si se consoleaza cu gandul "sigur isi neglijeaza familia" pentru ca le judeca dupa propriile conceptii, insa nu stiu cat de "sfinte" sunt ele.

Last edited by ioanna; 29.08.2011 at 23:49:49.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2011, 00:19:04
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Cum va place?
Nu stiu daca prototipul feministei este Lilith.

Nu stiu ce valoare are sa duci o viata "traditionala" (stai acasa sau muncesti part time pt a te dedica familiei) daca nu faci acest lucru stiind ca aste supui astfel lui Dumnezeu si respecti o ordine fireasca a lumii.

Altfel spus, eu stiu femei care s-au dedicat familiei dar fie nu au crescut copiii in credinta si frica de Dumnezeu, fie dupa trecerea tineretii au "rabufnit" impotriva familiei ("eu am facut totul pt voi, am renuntat la aia si la ailalta pt voi etc.."), iesind la suprafata tot felul de dorinte ascunse care le-au macinat, frustrare ca nu si-au urmat "cariera" si nu au castigat independenta etc..

Si eu lucram in weekenduri in tinerete (adica inainte de copii) si aveam discutii infinite cu sotul ca ajungeam tarziu acasa si nu aveam timp de gatit si alte lucruri.. Iar el provine din o familie "traditionala" in care parintii l-au invatat ca barbatul nu face nimic in casa. Asa ca in cateva luni de la nunta ne puneam intrebarea daca va rezista casnicia noastra (eu mai plecam si in delegatii in strainatate). Probabil ca aparitia copilului a salvat situatia.

Dupa ce a aparut copilul era f nemultumita ca nu puteam face nimic pentru mine si nu primeam sprijin de nicaieri. Vroiam sa ma intorc la munca, dar cine sa aiba grija de copil? Ma simteam pacalita (de familia extinsa de unde nu primeam nici un ajutor), revoltata, eram cu copilul permanent in brate (plangea daca il lasam in patut), gateam cu el in brate, faceam curat cu el in brate, cumparaturi cu el in brate.. De fiecare data cand incercam sa-l lasa cu altcineva se intampla cate ceva neplacut. Incercasem pana si varianta sa merg cu el la lucru.. am reusit sa ma intorc la munca part time, dar lasat in grija strainilor, copilul s-a imbolnavit grav (era sa moara in spital). Abia cand am vazut copilul in suferinta am inteles (am acceptat) ca de fapt singura mea grija trebuie sa fie copii, iar nu jobul si acela a fost momentul in care am reusit sa ma eliberez de enorma tensiune resimtita din cauza ca-mi stric viitorul carieristic.
.. dar pentru altele nu este atat de usor.
In primul rand ca astazi se asteapta ca femeile sa castige bani, iar cine nu reuseste sa o faca este considerata lenesa, lipsita de vointa, ambitie etc.. o fiinta slaba, in general.
Munca in casa nu este considerata in general, munca. Nu conteaza ca femeia se straduieste ore intregi sa gateasca nu numai necesarul, dar si o prajitura sau ceva in plus sa rasfete familia.. Acel timp nu se pune, nu te crede nimeni ca daca este curat in casa si e mancare pe masa, chiar a fost investit efort si timp in asa ceva.
La fel, faptul ca iti educi copiii, ca faci teme cu ei, ca te implici in organizarea timpului lor, ca le citesti sau ii inveti istorie etc.. sunt lucruri ce trec neobservate ("vai ce copii destepti are aia.. si ea e varza, nu face nimic").
Pe scurt, o femeie care se ingrijeste de familia ei va fi tratata ca un looser, un om slab. Nici un merit nu are si nimeni nu va vrea sa-i urmeze exemplul.

De aceea eu cred ca este imposibil sa te incadrezi onest in modelul traditional daca nu ai o educatie crestina.
O mama crestina a declarat pe blogul ei ca atunci cand isi slujeste familia o face cu daruire pentru ca pe Dumnezeu il slujeste prin familia ei.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2011, 01:56:54
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Bine, la inceputurle aparitiei feminismului nu se punea problema in acest fel ci se dorea indreptarea discriminarii , era vorba de egalitatea in ceea ce priveste dreptul de vot, drepturi egale in ceea ce priveste locurile de munca, etc deci lucruri rezonalibe- in definitiv femeia este si ea om saminta din acelasi Dumnezeu si chiar daca se supune sotului ea trebuie respectata si ascultata , nu tratata ca pe un animal cu biciu.
(ca apoi s-a trecut in celalta extrema este altceva, trebuie deci sa stii unde este limita echilibrului)
Nu putem alege una dintre exetreme comparindu-le intre ele ci intelepteste trebuie sa alegem calea de mijloc- cea ferita de orice extrema..
la fel ma gandeam si eu.doar ca de la ,,hai sa fim egali''(daca e sa o luam teologic femeia nu este egala in fata barbatului,nici invers,ci sunt complementari) multe feministe hard-core au devenit niste nebune care urasc visceral barbatii.
Vechi 30.08.2011, 09:36:00
Diana67's Avatar
Diana67 Diana67 is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Implicit

Va multumesc tuturor pentru comentariile dumneavoastra.
Parerile dumneavoastra imi sunt utile in elaborarea tezei mele de doctorat in sociologie, teza care are ca tema de cercetare acest subiect

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
feminism erzbet Generalitati 236 19.04.2012 12:07:06