![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Cleopa a avut dreptate cind a zis asa Maica Domnului se roaga pentru noi ca pentru copii ei, multumesc Cristi de cuvintele parintelui. Spre bucuria mea am mai multe icoane cu Maica Domnului in camera mea decit am cu familia si stiu ca ea ma vegheaza.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-ne pe noi.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Apocalipsei , Maica Domnului simbolizeaza Biserica , prezenta in cer si pe pamant , ca Mireasa a Mirelui Hristos , Mielul lui Dumnezeu . Sfintii Parinti ai Bisericii vazand ca Hristos Domnul asociaza la fericirea Maicii Sale si pe " cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu si-l pazesc "( cf. Lc 11 , 27-28 ) , considera ca sufletul fiecarui crestin poate fi deodata fecioara si maica . El este fecioara , daca ramane credincios , fidel lui Hristos , iar maica , daca naste virtuti prin punerea in practica a cuvintelor sau poruncilor lui Hristos ( aici e marea " durere " - lipsa a noastra ! ! ! ) . Revenind la tema principala a thredului de fata , sa amintesc ca Maica Domnului , prin rugaciunile ei impreuna cu Biserica , este izvor de bucurie si speranta , ocrotitoare a fecioarelor si a mamelor , pazitoare a copiilor si a tinerilor , sprijinitoare a batranilor si a saracilor , vindecatoare a bolnavilor si calauza a celor dezorientati , dupa cum bine stim ca se spune in cantarile si rugaciunile adresate ei in cultul ORTODOX , si pe care le-am reprodus ( o parte ) la Topicul de la Rugaciuni . S-o iubim asa cum se cuvine , si sa o cinstim neancetat ! ! !
|
|||
|
|||
![]()
Vă mulțumesc mult tuturor pentru mesajele deosebit de sincere și ziditoare de suflet. Mi-ați umplut inima de bucurie!
Maica Domnului nostru să fie întotdeauna cu noi și să ne învrednicească de purtarea ei de grijă!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Sfântul Siluan Athonitul relatează, în scrierile sale, faptul că a avut parte, din darul lui Dumnezeu, de o experiență duhovnicească deosebită legată de relația cu Sfânta Fecioară Maria. Astfel, aflându-se în biserică, și-a pus întrebarea dacă nu cumva Maica Domnului a păcătuit vreodată... fie și numai cu gândul. Desigur, acel gând era o ispită, dar Sfântul Siluan, fără a slăbi în încrederea față de Măicuța noastră duhovnicească, s-a rugat ei să-i descopere răspunsul la întrebarea ce-i tulburase inima. Atunci, în conștiința sa a primit din partea lui Dumnezeu următorul răspuns clar și concis: "Maica Domnului n-a păcătuit niciodată, nici măcar cu gândul".
Tot despre Sfânta Fecioară, Născătoarea de Dumnezeu și Maica Vieții noastre, Sf. Siluan mărturisea: "Maica Domnului este mai presus decât toți în smerenie". Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Măicuță Sfântă, nădejdea noastră, roagă-te Fiului tău pentru noi și nu ne părăsi niciodată! Ajută-ne să-ți rămânem credincioși și să mărturisim iubirea ta negrăită față de noi, copiii tăi duhovnicești! Adu-i la dreapta credință pe toți cei care, din neștiință și copleșiți fiind de felurite ispite, se îndoiesc de puterea și sfințenia ta! Iar nouă, celor care credem în tine, fi-ne alături pe drumurile vieții și dăruiește-ne bucuria spirituală a comuniunii cu Preadulcele tău Fiu, Mântuitorul și Dumnezeul nostru! Pentru rugăciunile Preacuratei Tale Maici, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, umple-ne pe noi de lumina harului Tău, călăuzește-ne în pelerinajul existenței pământești și, după iubirea Ta cea negrăită și "mai presus de cunoștință", mântuiește-ne pe noi! Amin! Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
|
|||
|
|||
![]()
Iezechiel 44:2 Și mi-a zis Domnul: "Poarta aceasta va fi închisă, nu se va deschide și nici un om nu va intra pe ea, căci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va fi închisă.
Levitic 16 33. Să se îmbrace el cu veșmintele cele de în și cu veșmintele sfinte; și va curăți sfânta sfintelor, cortul adunării, va curăți jertfelnicul și pe preoți și va curăți și toată obștea poporului. 34. Aceasta să fie pentru voi lege veșnică: o dată în an să curățiți pe fiii lui Israel de păcatele lor". Și Aaron a făcut așa cum poruncise Domnul lui Moise. Fecioara Maria este Sfanta a Sfintelor pentru ca in dansa si-a gasit locas Dumnezeu-Cuvantul si din ea a ales sa se intrupeze... Sfanta Sfintelor era inchis si doar arhiereul intra o data pe an, intr-ansa inchipuindul pe Iisus Hristos Arhiereul(Evrei 4:14). Cantarea Cantarilor 4:12 Ești grădină încuiată, sora mea, mireasa mea, fântână acoperită și izvor pecetluit. Iesirea 3 2. Iar acolo i S-a arătat îngerul Domnului într-o pară de foc, ce ieșea dintr-un rug; și a văzut că rugul ardea, dar nu se mistuia. 3. Atunci Moise și-a zis: "Mă duc să văd această arătare minunată: că rugul nu se mistuiește". 4. Iar dacă a văzut Domnul că se apropie să privească, a strigat la el Domnul din rug și a zis: "Moise! Moise!". Și el a răspuns: "Iată-mă, Doamne!" 5. Și Domnul a zis: "Nu te apropia aici! Ci scoate-ți încălțămintea din picioarele tale, că locul pe care calci este pământ sfânt!" Dumnezeu i s-a aratat lui Moise in Horeb iesind dintr-un rug ce ardea si nu se mistuia aratand in chip minunat mai dinainta nasterea Cuvantului din fecioara care ramane fecioara.... Isaia 37:22 Iată hotărârea pe care a rostit-o împotriva lui: "Te disprețuiește și își bate joc de tine fecioara, fiica Sionului; în spatele tău clatină din cap fiica Ierusalimului! Fecioara este numele cu care este numita Maica Domnului, Fecioara inainte de nastere , in timpul si Fecioara dupa nastere... 2Regi(2Samuel) 6 6. Când însă au ajuns la aria lui Nachon, Uza și-a întins mâinile sale spre chivotul Domnului ca să-l sprijine, și s-a apucat de el, căci boii erau gata să-l răstoarne. 7. Domnul însă s-a mâniat pe Uza și l-a lovit Dumnezeu chiar acolo pentru îndrăzneala lui și a murit el acolo lingă chivotul Domnului. Maica Domnului este Chivotul "Legii Noi" scrise pe inima... Doar cei din rasa preoteasca aveau voie sa poarte Chivotul Legii aratand pe Iisus Marele Preot ce s-a intrupat din Fecioara Maria, Chivotul Cuvantului Domnului.. Ieremia 31:22Până când vei rătăci, fiică neascultătoare? Pentru că Domnul va face pe pământ lucru nou: femeia va căuta pe bărbatul ei. Ieremia 2:32 Au doară uită fata podoaba sa și mireasa găteala sa? Poporul Meu însă M-a uitat de zile nenumărate. Despre ea s-a scris dupa cum zice sfantul Ieronim ca-si va uita fata podoaba sa si mireasa gateala sa si ca femeia va cauta pe barbatul ei, care este Dumnezeu... de aici voi continua urmatorul post. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La citatele menționate de dvs. am putea adăuga și Isaia7, 14: "Pentru aceasta, Domnul meu vă va da un semn: iată Fecioara va lua în pântece și va naște Fiu și va chema numele Lui Emanuel". Textul este citat exact așa, în varianta Septuagintei, în Noul Testament (Matei1, 23), cu referire la Întruparea Domnului Iisus Hristos și Nașterea Sa din Fecioara Maria. În Sf. Evanghelie după Matei, textul vechi-testamentar este reprodus astfel: "Iată Fecioara va lua în pântece și va naște Fiu și vor chema numele Lui: Emanuel, care se tâlcuiește: cu noi este Dumnezeu". Observăm că între textul de la Isaia7, 14 (din Septuaginta) și același text citat în Noul Testament (Matei1, 23) există o mică diferență, căci în Evanghelia după Matei verbul "va chema" (Isaia7, 14) este pus la plural ("vor chema numele Lui..."), accentuându-se astfel adevărul că Domnul Iisus avea să fie recunoscut drept "Emanuel" (Dumnezeu întrupat) nu doar de Mama Sa, ci de către întreaga Biserică. Mai avem și în Psalmi referiri simbolice la persoana și rolul Maicii Domnului în istoria mântuirii. Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Părintele Profesor Dumitru Stăniloae: "[COLOR=red]În Maica Domnului avem în cer o inimă de mamă, [/COLOR][COLOR=red]inimă care s-a topit cel mai mult pentru Fiul ei și a bătut și bate ea însăși la inima Lui pentru cauza Lui, care e mântuirea noastră, căci mântuirea nu e o chestiune de justiție, ci de iubire între Dumnezeu și oameni; iubire care din partea oamenilor a devenit fierbinte și culminantă, concentrându-se într-o inimă de mamă și manifestându-se prin ea".[/COLOR]
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
O viitoare mama are nevoie de rugaciunea noastra | mara2008 | Umanitare | 5 | 13.02.2012 15:57:26 |
Cuvioasa Maica noastra Sfanta Parascheva | ionelaz | Generalitati | 3 | 17.01.2011 14:16:47 |
Craciun fericit tuturor crestinilor! | MariS_ | Generalitati | 15 | 24.12.2010 19:27:00 |
Cuvioasa maica noastră Parascheva | pui | Moaste | 1 | 30.06.2009 22:11:13 |
|