Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.05.2011, 19:10:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Treaba Bisericii nu este sa faca politica
Biserica ajuta oamenii sa se schimbe. Daca oamenii vor sa se schimbe si vin la Biserica pentru asta.
Scapa de iluzia ca Dumnezeu ar trebui sa forteze oamenii sa se schimbe, prin intermediul Bisericii sau mai stiu eu ce.

2. Daca nu cunosti toate dedesupturile unei decizii si nu se potriveste cu gandirea ta, nu inseamna ca decizia este proasta.

3. Asta cu "Biserica Nationala" este cu tenta eretica (filetism).
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 19:34:23
romanbun romanbun is offline
Member

Data înregistrării: 20.05.2011
Implicit

1.Da, treaba Bisericii nu e sa faca politica , ci sa ajute pe cei saraci. Nu-i poate ajuta intervenind catre factorul politic sa-l atentioneze despre starea natiunii? Inainte de razboi Biserica nu cumva era mai implicata in treburile tarii?
2. Bun , poate eu gandesc gresit, atunci de ce in acest subiect se ingaduie "sageti" catre Dansul?
3. Poate m-am exprimat gresit cand am zis nationala...Trebuia sa zis Ortodoxa si era corect, totusi am dreptate cand zic ca Biserica ORTODOXA prea usor cedeaza atat pentru ea, cat si pentru credinciosii ei in apararea valorilor pe care le-a promovat. Vezi cedarea de catre CEI de la Oradea in fata reformatilor sau greco-catolicilor, "sacrificand" chiar unii preoti sau calugari.
Va multumesc pentru corijari, voi incerca sa fiu mai atent. Vreau sa intelegeti si sa incercam impreuna sa deslusim problemele spuse de mine, nu forma de exprimare, care, este mai saracacioasa, spre a avea o discutie constructiva.
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 19:58:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

1. Nu, nici aia nu e treaba Bisericii. Este aceea de a-i conduce pe oameni spre mantuire.

Factorul politic nu e prost, stie, dar are alte obiective si criterii.
Si e foarte posibil ca "starea natiunii" sa fie exact cea care "factorul politic" vrea sa fie.

2. Se ingaduie ca fiecare sa-si spuna parerea.
Si dupa firea/gandirea fiecaruia unuii pot sa mai sara calul.
Insa sunt si afirmatii perfect obiective.

3. IPS Corneanu este unul din partizanii "concesiilor" catre greco-catolici iar dvs. desi condamnati concesiile, se pare ca pe dumnealui il apreciati.
Sau n-am inteles bine ceva?
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 20:42:33
Member

Implicit

1.Eu cred ca din contra, iesirea Bisericii din treburile statului a dus in vremea comunismului la secularizarea societatii, pe care a privat-o de un sfatuitor al conducatorilor spre si pentru popor, nu doar spre o conducere corupta si atee ca si acum.
3. Nu i-am citi predicile, doar l-am vazut foarte putin la televizor. Parerea mea, binenteles incomplet formata, este ca avem de-a face cu o personalitate, nu cu un "simplu" ierarh. Despre concesiile de care ziceti ca le-a facut, am citit acuma. Este vorba de impartasania la ei. Desi a facut-o personal, cred ca a afectat intreaga Biserica Ortodoxa, totusi ma intreb ca un nestiutor, impartasania la greco-catolici sau catolici nu e impartasire cu Sfintele Taine?
Spre ca nu "am sarit calul".
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 20:46:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

1. Gresit, indivizi atei din spatele Statului au scos Biserica din Stat.
Biserica n-are autoritatea si menirea de a intra cu forta la loc.

2. Nu e singura greseala, a mai facut si altele, unele afirmatii in presa, altele cunoscute doar de o minoritate..

3. Nu exista comuniune euharistica intre Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica.
Orice gest care ar incerca sa sfideze acest aspect asa cum a facut IPS Corneanu a fost expres condamnat de BOR.

Last edited by AlinB; 24.05.2011 at 20:49:57.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2011, 21:14:21
Member

Implicit

3. Nu mi-ati raspuns daca si ei au Sfanta Impartasanie, ci doar "Nu exista comuniune euharistica intre Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica". Si oare de ce P.F.Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea cand a fost la Bucuresti , au schimbat cu cate UN POTIR (pocal) FIECARE, fara a fi programata un astfel de schimb de "cadouri". Doar nu au schimbat vederi sau carti...A fost un gest cu adanci semnificatii si deoarece nu a fost "aranjat" de om , cred ca a fost "aranjat" de Dumnezeu, deoarece nu a fost o "intamplare"... Asemenea eveniment nu a fost lasat la intamplare de Dumnezeu.
http://www.teoctist.info/Articol.asp?ID=157
Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 25.05.2011, 09:55:52
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit :)

1. Păi cum să zic, e ceva, dar nu știu să exprim
2. Aproape ca la punctul unu, dar acum e punctul doi
3. Nu mai știu ce să zic dar am pus și punctul trei ca să par coerent și organizat.
4. Pentru unii sunt prea multe patru puncte, patru idei, din moment ce erau suficiente două, sau chiar unul că din două pe unul îl fură dracul și rămâi cu lucrul pe jumătate
5. Dacă am ajuns la punctul cinci, e bine, am impresia că am spus tot ceea ce am vrut să spun.
6. Punctul șase îl sar ca să nu cad în superstițiile răutății, punând punctul pe i.
7. Aici mă opresc, căci este scris „să nu fii desfrânat”.

Și apoi mâine o luăm iar de la capăt.

Last edited by vsovivi; 25.05.2011 at 09:59:44.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2011, 10:25:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de romanbun Vezi mesajul
3. Nu mi-ati raspuns daca si ei au Sfanta Impartasanie, ci doar "Nu exista comuniune euharistica intre Biserica Ortodoxa si cea romano-catolica". Si oare de ce P.F.Teoctist si Papa Ioan Paul al II-lea cand a fost la Bucuresti , au schimbat cu cate UN POTIR (pocal) FIECARE, fara a fi programata un astfel de schimb de "cadouri". Doar nu au schimbat vederi sau carti...A fost un gest cu adanci semnificatii si deoarece nu a fost "aranjat" de om , cred ca a fost "aranjat" de Dumnezeu, deoarece nu a fost o "intamplare"... Asemenea eveniment nu a fost lasat la intamplare de Dumnezeu.
http://www.teoctist.info/Articol.asp?ID=157
Doamne-ajuta!
Nu exista har lucrator si Sfinte Taine in afara Bisericii. Altfel ar fi absurd ca cineva care sa impartaseste in BC sa fie exclus din BO.
Iata despre aceasta am scris o conferinta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12560
Despre hotararile sinoadelor ortodoxe in legatura cuc atolicii am scris o alta conferinta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12777

In acel link Papa si IPS Teoctist nu s-au impartasit, scrie ca si-au facut cadouri! Nici macar nu scrie ca au tinut slujba impreuna, Papa a asistat si doar la sfarsit Papa a spus si el o rugaciune.

Problema IPS Corneanu nu e doar ceea ce a facut, ci si faptul ca i-a smintit pe multi ortodocsi. Fara sa-l judecam putem spune ca greselile sale au fost mari si multe. In primul rand a fost colaborator al securitatii pe apropae toata perioada comunista. Nu doar ca a semnat o colaborare, cum au mai facut si alti ierarhi invinuiti, a avut o activitate sustinuta, primind si bani de la securitate. In dosarul sau securistii au scris ca el era cel care prelua initiativa, ca el credea in valorile comuniste, iar cele crestine vor disparea. Mai mult, securistii au scris ca vor propune numirea sa ca episcop si vor actiona in sensul acesta (nu se putea numi direct, doar in cadrul sinodului). Nu stiu daca securitatea chiar a influentat numirea.
In cazul BC ierarhii colaboratori din alte tari au trebuit sa se retraga dupa caderea comunismului.
Apoi, in cazul impartasirii la greco-catolici (acestia fiind tot catolici, dar de rit bizantin), mai intai a negat ca ar fi facut asta. Apoi a spus ca a avut o slabiciune de moment. In cadrul Sinodului a spus ca ii pare rau si se caieste. Dupa cateva luni intr-un interviu a spus ca nu ii pare rau. Desi doar din cauza ca s-a cait nu a fost caterisit.

Impartasirea in afara Bisericii este una din cele mai grave erori care poate fi facuta de un ortodox. Prin aceasta practic rupi comuniunea cu Biserica si intri in comuniune cu o alta grupare, biserica, acceptand in felul acesta si erorile, ereziile din acea biserica. Cum marturisim in Crez Biserica e Una, se numeste si Biserica lui Hristos. Aceasta e doar Biserica Ortodoxa. Unii sfinti aveau cuvinte mai dure legate de impartasania la eretici si schismatici.

In parte ai dreptate, ierarhii si cei din cler ar trebui sa fie mai fermi, sa spuna aceste lucruri pe fata. Dar nu se spun pe fata din cauza dorintei de a pastra relatii bune cu celallte culte si religii. Dar din cauza acestui fapt multi ortodocsi se smintesc, crezand ca si alte biserici si culte sunt la fel cu cea ortodoxa, unii alegand chiar sa lepede ortodoxia si sa treaca la alte culte.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2011, 11:19:30
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Impartasirea cu catolicii a fost doar pretextul pentru a-l ataca pe IPS Corneanu.

Pentru talibanii din BOR, impartasirea a contat cu mult mai putin decat doua alte "erori" ale acestuia:

1. Prima mare "greseala" a fost aceea ca, dupa ce a colaborat cu Securitatea, a recunoscut deschis acest lucru, punandu-i automat intr-o lumina proasta pe toti aceia care, desi au colaborat ca si el, lupta in continuare cu ghearele si cu dintii sa nu fie facute publice dosarele lor de Securitate.

2. A doua mare "greseala" este aceea ca a returnat Bisericii Greco-Catolice bisericile furate din tot Banatul, punandu-i din nou intr-o proasta lumina pe ceilalti ierarhi care nu au inteles sa faca la fel.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2011, 12:19:41
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Impartasirea cu catolicii a fost doar pretextul pentru a-l ataca pe IPS Corneanu.

Pentru talibanii din BOR, impartasirea a contat cu mult mai putin decat doua alte "erori" ale acestuia:

1. Prima mare "greseala" a fost aceea ca, dupa ce a colaborat cu Securitatea, a recunoscut deschis acest lucru, punandu-i automat intr-o lumina proasta pe toti aceia care, desi au colaborat ca si el, lupta in continuare cu ghearele si cu dintii sa nu fie facute publice dosarele lor de Securitate.

2. A doua mare "greseala" este aceea ca a returnat Bisericii Greco-Catolice bisericile furate din tot Banatul, punandu-i din nou intr-o proasta lumina pe ceilalti ierarhi care nu au inteles sa faca la fel.
Mitropolitul Nicolae Corneanu este o prima victima a luptei ce se va duce in interiorul BO, dar nu numai in BO ci in toate Bisericile se va duce aceasta batalie, intre corectitudine si bunatate. Vor urma si alte victime pentru ca lupta va fi castigata de corectitudine. Bunatatea nu poate castiga aceasta batalie, nu are nici cea mai mica sansa, pentru ca ea prin firea lucrurilor pierde asa cum a pierdut si Mantuitorul acum 2000 de ani. Fariseii si carturarii se vor impune caci asa cum a fost la prima venire a Mantuitorului, asa va fi si la cea de-a doua venire a Sa. Iar locul lui Ioan Botezatorul de la prima venire va fi luat de doi sfinti, probabil Ilie si Enoh, ce vor propovadui in sac si cenusa apropierea celei de-a doua veniri si care vor fi batjocoriti de catre cei mai sus mentionati si ucisi de catre antihrist. Istoria se repeta caci omul tinde sa se inalte mai presus decat ii ingaduie Dumnezeu, sa se faca el judecator in locul Judecatorului si vataf peste Har, dintr-o mandrie luciferica, mandrie de-a dreapta de data aceasta. Dumnezeu, insa, in marea Sa Bunatate si Iubire stie sa intoarca in bine chiar si multa noastra rautate.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
corneanu, mitropolitul, nicoale

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce au cu mitropolitul Corneanu ??? guardian knight Biserica Ortodoxa Romana 1 20.06.2011 20:34:00
Mitropolitul Nicolae si ecumenismul Grigorie Biserica Ortodoxa Romana 115 22.11.2008 02:40:27
IPS Corneanu a fost iertat de Sf. Sinod partenie Stiri, actualitati, anunturi 169 22.07.2008 19:47:59
Asa zisul blog al lui Corneanu grecu Biserica Ortodoxa Romana 5 12.06.2008 23:26:53
MITROPOLITUL CORNEANU S-A IMPARTASIT CU CATOLICII orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 3 28.05.2008 15:37:58