![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nenicule! Sa se casatoreasca cand or avea bani sa-si sustina familia! Nu destrabalare "legala" in fata lui Dumnezeu pe banii parintilor!
|
|
|
|||
|
|||
|
OK,am inteles.Eu am 20 de ani si el 21,dar parintii vor sa mai asteptam.Dar atunci ne putem macar sa facem logodna?
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Aveti varsta potrivita pentru casatorie conform invataturii crestine ortodoxe (Sfintii Parinti). Vorbiti cu preotii vostri duhovnici si ei va vor ajuta sa vedeti daca va iubiti intr-adevar si va potriviti atat sufleteste cat si trupeste. Preotii duhovnici va vor ajuta sa nu gresiti. Asculati de Hristos in primul rand, de Sfanta lui Biserica. Doamne fereste sa fie doar o dorinta trupeasca (doar atractia fizica sa va uneasca) ca amandoi veti sufei mai tarziu. Graba strica treaba... dar si casatoria care vine prea tarziu (dupa 30 de ani) strica frumusetea acestei Sfinte Taine care are bucuriile ei la fiecare varsta. Este indicat (atat din punct de vedere bilogic cat si psihologic si duhovnicesc) ca familiile sa aba copii pana implinesc varsta de 30 de ani. Din nefericire multi parinti isi incurajeaza copiii sa se axeze pe cariera profesionala si sa neglijeze casatoria in tinerete... si asa ajung bietii copii ca in jurul varstei de 18 - 20 ani sa pice in alte patimi cumplite: desfranare, curvie, masturbare etc. Alti parinti ii incurajeaza pe tineri sa stea in curvie... ca de' se vor casatori ei dupa 30 de ani cand se vor realiza si ei un pic pe plan socio-profesional. Mai apoi cand vad ca nu se mai pot casatori alearga pe la Preoti si Biserci cu parintii lor disperati ca nu se pot casatorii copiii ca au "cununiile legate". Pai mai parintilor si voi copiilor... voi v-ati legat cununiile (adica nu va mai puteti casatori) prin patimile si pacatele pe care le aveti. Voi parintilor i-ati impins pe copiii vostri in aceasta situatie! In aceste cazuri si parintii au partea lor de vina, uneori chiar mai mare decat a copiilor. Asadar sa luam aminte. Sa urmam invatatura lui Hristos, a Sfintei Sale Biserici (Ortodoxe). Last edited by Eugen7; 27.04.2011 at 09:45:47. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
P.S. Daca v-ati terminat studiile si aveti loc de munca ( posibilitati financiare proprii de a va intretine ) nu aveti de ce sa va ascundeti de parinti. |
|
|
|||
|
|||
|
Poi nu ne-am terminat studiile,si nu avem nimic inca,doar ca deja suntem de doi ani impreuna si eu ma simt foarte prost,nu imi place sa stau asa...doar ca parintii nu inteleg asta.Oricum stim ca o sa fim impreuna mereu,doar ca eu zic ca degeaba mai stam asa in "Concubinaj"...eu de asta imi doresc cel mai mult,ca oricum o sa continuam studiile,si nimic nu se va schimba,ca avem vreme de copii si altele...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar de ce nu cereti sfatul unui preot? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Daca nu vreti sa mai stati in concubinaj, foarte bine faceti. Nu mai stati.Pastrati-va curati si daca dragostea voastra este adevarata si nu este doar atractie fizica, va rezista pana cand veti avea binecuvantarea parintilor. E foarte greu la 20 de ani, fara studii terminate, fara nimic material care sa va ofere un punct de plecare,mai ales IN ZIUA DE ASTAZI cand un loc de munca e un privilegiu curat, sa poti razbi , sa-ti faci o familie, sa-ti iei angajamente si responsabilitati.Atata timp cat inca mama iti pune o farfurie pe masa, nu poti vedea lucrurile corect.Sa stii ca viata nu e numai pupaturi si fluturasi si artificii si stelute si floricele pe campii...Chiar daca ai doar 20 de ani, tu gandesti mai matur decat el la 21..Deci sfatul meu este sa fii rationala, sa nu te arunci cu capul inainte, pentru ca "nu vreau sa mai traiesc in concubinaj", NU AJUNGE pentru ca sa faci un pas atat de important.Nu te casatoresti ca sa divortezi peste 2 ani. O faci pentru totdeauna. Deci parerea mea, dupa care te poti lua sau nu, este sa-ti restabilesti prioritatile in viata.Nu fa lucrurile incapand cu sfarsitul, ca vei regreta intr-o buna zi, dar va fi prea tarziu. Incepe cu inceputul.Si asculta-ti parintii. Si desigur, duhovnicul. Si ai grija de tine! |
|
|
|||
|
|||
|
..sau cum imi place mie sa spun: o singura data te casatoresti pentru prima data. |
|
|
|||
|
|||
|
Ne-am gandit si noi la multe variante...acum o sa asteptam si o sa mergem sa cerem sfatul unui preot.Ba da chiar mi-a placut mereu Religia si acum sunt in anul I la Facultatea de Teologie-Sectia Didactica:))..asa ca o sa fiu si eu profesoara de Religie.Stiam si eu ca nu e posibil,dar mereu e bun si sfatul aproapelui tau.Acum ce vrea Dumnezeu....Oricum multumesc mult tuturor.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 27.04.2011 at 00:57:34. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| casatorie | cciubo | Nunta | 9 | 03.09.2010 21:22:07 |
| casatorie | alina88 | Generalitati | 20 | 01.09.2010 21:54:10 |
| Casatorie la 16 ani | firulescudaniel | Nunta | 37 | 20.12.2008 13:34:04 |
| casatorie | alexdnny | Generalitati | 3 | 05.05.2008 17:15:45 |
| casatorie | madalinutza | Nunta | 3 | 21.03.2008 23:40:13 |
|