![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeul in care cred eu nu este razbunator. Dumnezeul in care cred este desavarsit, asa dupa cum ne-a invatat chiar Fiul Sau, Iisus Hristos. Daca eu gresesc si au dreptate cei care spun ca Dumnezeu e razbunator atunci sigur voi ajunge in talpa iadului pentru "blasfemia" de a-L crede pe Dumnezeu desavarsit, iar daca am dreptate, tot acolo voi ajunge, dar nu din razbunare, ci pentru simplul motiv ca n-am facut cele cerute de Mantuitorul noastru pentru a fi mantuit, adica n-am dat de mancare celui flamand, n-am dat un pahar cu apa celui insetat, n-am imbracat pe cel gol, n-am ..., n-am..., intr-un cuvant, n-am slujit aproapelui si nu l-am iubit ca pe mine insumi. Dar in niciun caz nu voi fi trimis in iad din razbunare, ci pentru ca nu m-am lepadat de mine si nu mi-am deschis inima ca sa-L primesc pe Hristos in ea.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Pacatul isi lasa urma asupra firii umane, o slabeste, o imbolnaveste. Iar noi mostenim natura inaintasilor nostri. Platim pentru pacatele stramosilor in sensul ca putem dobandi anumite inclinatii spre savarsirea rautatilor acelora.
Dar prin harul Duhului Sfant, avem posibilitatea de a ne innoi firea, de a deveni fapturi noi. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, Dumnezeul creștin este un Dumnezeu răzbunător. El este numit așa în Biblie.
Mai este numit și un Dumnezeu care se mânie. Un Dumnezeu gelos. Ba apostolul Pavel vorbește și despre „nebunia lui Dumnezeu”. Dar mai întâi de toate ar trebui să înțelegem că Scripturile folosesc ceea ce în termeni tehnici se cheamă antropomorfisme și antropopatii. Adică în Biblie întâlnim expresii precum: brațul lui Dumnezeu, ochiul lui Dumnezeu. Acestea sunt antropomorfisme, reprezentări umane proiectate asupra lui Dumnezeu. Dumnezeu este duh. El nu are brațe. Dar pentru ca noi să înțelegem realitățile Lui au fost folosite astfel de expresii. Când Scriptura vorbește despre gelozia, mania sau răzbunarea lui Dumnezeu (antropopatii) în nici un caz nu trebuie să înțelegem că Dumnezeu se va comporta exact cum o face omul. Răzbunarea lui Dumnezeu se va manifesta printr-o pedeapsă întru-totul dreaptă a celor care au păcătuit împotriva Lui sau împotriva semenilor lor și nu s-au pocăit de răutatea lor. Pedeapsa venită în urma mâniei și a răzbunării lui Dumnezeu va fi teribilă, dureroasă și de lungă durată. Matei 8: 12; 13: 41,42; Romani 1:18-20; 2:5-8; 3:5,6 Apocalipsa 20:14,15 Nu pot să nu amintesc în acest context și Vestea Bună că, măcar că fiecare dintre noi a păcătuit, orice om poate scăpa de răzbunarea lui Dumnezeu. Crucea are o valoare infinită pentru că, pe fiecare dintre noi păcătoșii, ea ne poate salva de mânia și pedeapsa lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Restul 'pedepsei', adica suferintele, nu sunt create de Dumnezeu ci decurg in mod natural din structura psihologica a omului. Patimile si pacatele modifica aceasta structura de asa natura incat, dupa un timp, ele devin generatoare ale unei mari suferinte. De pilda, neascultarea se va solda cu groaza de a sti ca ai suparat pe Dumnezeu Cel infinit de mare, raul facut altor oameni va produce remuscari, poftele celor impatimiti vor ajunge sursa de suferinta in lipsa mijloacelor de satisfacere etc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineinteles ca in raport de Ioan 3:16 aspectele pot fi analizate dintr-o perspectiva mai putin vindicativa decat in Vechiul Testament dar doar in cazul in care intelegem si traim efectiv mesajul transmis in I Petru 1:3 coroborat cu Romani 6:23.In caz contrar nu ar trebui sa se astepte nimeni la nici un fel de mila. |
|
|||
|
|||
![]()
Si urmasi nostri mostenesc de la noi inclinatiile spre pacate si consecintele pacatelor daca nu avem grija de sufletul nostru..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar nu e asa rau, pt plata asta care vine asupra ta (daca este), scapi si tu din iad, si cu tine scapa si neamurile ale caror pacate le platesti. Pedeapsa lui Dumnezeu e o blanda mustrare, cum se spune... doctorie amara care tamaduieste si salveaza. |
|
|||
|
|||
![]()
Tatal nostru este unul bun si iubitor, cel care a creat din si pt iubirea totala , profunda si neconditionata, deci nu cred sa permita ca cineva sa se chinuiasca pt greselile inaintasilor lui. Aceasta ar insemna ca e ceva ca o razbunare , ori EL, realul , nu cel inventat,NU are cum sa doreasca acest gen de suferinta a noastra, pt s-ar contrazice pe sine, vizavi de capitolul iubire!!!Numai bine!
|
|
||||
|
||||
![]()
(Iezechiel, cap. 18) Legat de faptele parintelor si urmarile asupra copiilor
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dor de neam, dor de Dumnezeu | Laura19 | Generalitati | 4 | 30.01.2012 09:43:23 |
de ce trebuie sa platim toti pt pacatul Evei? | crestinOrtodoxa | Intrebari utilizatori | 12 | 18.10.2011 18:59:08 |
Va parasi Dumnezeu lumea pentru pacatele ei? | costel | Generalitati | 23 | 03.09.2010 23:58:09 |
A existat un al patrulea mag? | costel | Generalitati | 16 | 29.12.2009 17:44:57 |
|