Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
Nadejdea mea a fost (si este) ca rugaciunea si Sfanta Impartasanie sunt "vehicule" sigure pentru apropierea de Dumnezeu. Fara ele ce-as fi?
In concluzie, gasesc ca mantuirea e proritatea mea ca om crestin, iar Sfanta Impartasanie sprijinul cel mai puternic, adincire a marii taine a vietuirii in Hristos. Daca ma insel pe undeva, astept o indreptare din partea voastra, pe care o intampin cu toata recunostinta. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh!
|
Intr-adevar, unirea cu Mantuitorul nostru prin Taina Euharistiei este esentiala pentru mantuire. Intrucat, impartasindu-ne, Hristos lucreaza in noi chiar cu Trupul si Sangele Lui. E o Taina infricosatoare.
Eu am vrut sa punctez ca nu-i suficient sa ne dorim a ne impartasi, ci trebuie sa primim binecuvantarea Parintelui duhovnic pentru asta. Daca ne opreste o vreme de la primirea Euharistiei, e bine sa dam slava lui Dumnezeu, sa-I multumim si sa intelegem ca e spre folosul nostru duhovnicesc sa implinim canonul sau.
Si spun asta avand in vedere ca exista persoane care, oprite fiind de duhovnic de la Impartasnie pentru o vreme, se mahnesc, se revolta neprivind canonul ca pe un mijloc de vindecare, de inaintare spre o unire cat mai deplina cu Hristos.