Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2011, 12:45:45
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Nadejdea mea a fost (si este) ca rugaciunea si Sfanta Impartasanie sunt "vehicule" sigure pentru apropierea de Dumnezeu. Fara ele ce-as fi?
In concluzie, gasesc ca mantuirea e proritatea mea ca om crestin, iar Sfanta Impartasanie sprijinul cel mai puternic, adincire a marii taine a vietuirii in Hristos. Daca ma insel pe undeva, astept o indreptare din partea voastra, pe care o intampin cu toata recunostinta. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh!
Intr-adevar, unirea cu Mantuitorul nostru prin Taina Euharistiei este esentiala pentru mantuire. Intrucat, impartasindu-ne, Hristos lucreaza in noi chiar cu Trupul si Sangele Lui. E o Taina infricosatoare.

Eu am vrut sa punctez ca nu-i suficient sa ne dorim a ne impartasi, ci trebuie sa primim binecuvantarea Parintelui duhovnic pentru asta. Daca ne opreste o vreme de la primirea Euharistiei, e bine sa dam slava lui Dumnezeu, sa-I multumim si sa intelegem ca e spre folosul nostru duhovnicesc sa implinim canonul sau.
Si spun asta avand in vedere ca exista persoane care, oprite fiind de duhovnic de la Impartasnie pentru o vreme, se mahnesc, se revolta neprivind canonul ca pe un mijloc de vindecare, de inaintare spre o unire cat mai deplina cu Hristos.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2011, 13:26:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Si spun asta avand in vedere ca exista persoane care, oprite fiind de duhovnic de la Impartasnie pentru o vreme, se mahnesc, se revolta neprivind canonul ca pe un mijloc de vindecare, de inaintare spre o unire cat mai deplina cu Hristos.
Exact ! Din PACATE , sunt unii care aleg schimbarea duhovnicului , cautand cai usoare , dar mare amagire este in a cauta calea cea mai simpla si mai usoara. Personal puteam sa ma impartasesc la doua zile , saptamanal , dar am ales sa fiu statornic bisericii si duhovnicului meu , si chiar ma bucur de asprimea lui , caci de mare folos mi-a fost si imi este . Dumnezeu lucreaza prin oameni si pentru oameni si mai ales prin duhovnicul nostru . Sa nu banalizam Sfanta Impartasanie , caci mare osanda ne luam ! Accentul sa se puna pe deasa Marturisire , spre Sfanta Spovedanie , si cu siguranta Dumnezeu ne va rasplati noua la vremea potrivita . Nadejde , multa nadejde !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul cezar_the_priest Intrebari utilizatori 3 25.02.2015 20:26:17
Canonul dorinastoica14 Dogmatica 22 02.08.2012 22:49:23
Canonul Sf. Andrei Criteanul sophia Biserica Ortodoxa Romana 7 08.04.2011 19:54:40
Canonul de la preot grgsc_mrs Generalitati 21 06.08.2010 13:21:51
Canonul cel Mare, citit numai in postul Pastelui alcatel001 Intrebari utilizatori 1 08.04.2010 11:33:08