Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 19:27:11
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Soia are cele mai multe proteine,deci trebuie la greu! Apoi fasole,cartofi fierti si prajiti. Si tot ce e prajit ingrasa,precum si alimente bogate in carbohidrati! Carbohidrati,prajeli si paine la greu si sa veteti cata burta faceti

Vorbesc foarte serios.
Reply With Quote
Vechi 06.02.2013, 22:33:57
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sa stii ca, de obicei, daca mananci 3 mese pe zi in post, nu te ingrasi
Depinde . poti manca o data , lacom si mult , si depui kilograme peste kilograme . Importanta este cumpatarea si a nu manca mult si pe fuga , dar si aici intervin si alti factori de metabolism care difera de la individ la individ !
Vechi 25.02.2011, 22:24:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Doamne ajuta!
As dori sa stiu ce mancare de post ingrasa. Mereu imi spun si parintii si unii prieteni ca dupa post sigur o sa slabesc, ca nu mananc lucrurile care ingrasa cel mai mult. Vreau sa le schimb parerea si sa le arat ca, cu atat mai mult mancam sanatos in post. Deci, ce mancare de post stiti ca ingrasa? :-D
Scopul postului ar fi sa te ingrasi?

Sau ai o problema medicala in acest sens?
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 02:52:54
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Scopul postului ar fi sa te ingrasi?

Sau ai o problema medicala in acest sens?
Nu e ceva medical, doar ca m-i s-a spus ca sunt slab si ca ar trebui sa ma ingras, apoi polemica cu "vezi ca in post slabesti nu stiu cate kile".
Nu stiu sa fie ceva neinregula cu ingrasatul in post, daca te infranezi la oua,carne,lapte dar totusi iti prepari ceva consistent, e ok(?)

Parerea mea e ca mai bine mai slab decat mai gras(un). Medical vorbind e mai bine sa fii slab, cat de estetica, pai de gustibus...
Reply With Quote
Vechi 26.02.2011, 12:44:30
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

1. Asa este, nu trebuie sa ne laudam cu postul. Eu caut doar solutii, ca sa le imbin pe cele doua (munca si postul).

2. Munca intelectuala - depinde ce intelegeti voi prin ea.
In fond nu se pot compara cele doua tipuri de munci. Fiecare insa foloseste parti ale corpului care au nevoi cumva diferite.

Cum bine zice Caty - creierul are nevoie de dulciuri, de minerale, albumine, proteine. Ochii au nevoie si ei de vitamine si minerale.
Muschii, inima, alte organe solicitate la munca fizica, au nevoie de proteine multe. Oasele de calciu.

In general, poti sa tii postul (cel mai) bine daca stai linistit si nu faci efort si stai...acasa. Acolo poti sa-ti gatesti si sa mananci ce vrei, te mai culci.
La serviciu si la scoala/facultate, e mai greu sa mananci de post. Miros preparatele de post, trebuie sa le incalzesti.

Nu mai stiu cine comenta: combinatia dintre cele doua munci: serviciu, alergat, treaba casa si scoala + invatat. Exista si asa ceva.
Vechi 28.02.2011, 03:56:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
1. Asa este, nu trebuie sa ne laudam cu postul. Eu caut doar solutii, ca sa le imbin pe cele doua (munca si postul).

2. Munca intelectuala - depinde ce intelegeti voi prin ea.
In fond nu se pot compara cele doua tipuri de munci. Fiecare insa foloseste parti ale corpului care au nevoi cumva diferite.

Cum bine zice Caty - creierul are nevoie de dulciuri, de minerale, albumine, proteine. Ochii au nevoie si ei de vitamine si minerale.
Muschii, inima, alte organe solicitate la munca fizica, au nevoie de proteine multe. Oasele de calciu.

In general, poti sa tii postul (cel mai) bine daca stai linistit si nu faci efort si stai...acasa. Acolo poti sa-ti gatesti si sa mananci ce vrei, te mai culci.
La serviciu si la scoala/facultate, e mai greu sa mananci de post. Miros preparatele de post, trebuie sa le incalzesti.

Nu mai stiu cine comenta: combinatia dintre cele doua munci: serviciu, alergat, treaba casa si scoala + invatat. Exista si asa ceva.
Postul cu cruditati ii va avantaja atat pe cei cu munca intelectuala, cat si pe cei cu munca fizica. S-au facut experiente si asta a reiesit: legumele crude ajuta atat intelectul,cat si corpul.

Eram intr-un an epuizata; am intrat in concediu si nu am dorit altceva decat sa dorm. Dar am inceput sa mananc doar salate de radacinoase, sucuri de fructe, nuci, seminte.... si efectul a fost extraordinar: mi-a revenit energia si am scapat de cateva kg.
Acum ca vine postul putem incerca aceasta metoda, dar sa nu uitam sa adaugam si rugaciunea!
P.S. Sophia, oare scrii o carte, de pui atatea intrebari? Intrebarile tale par a fi de fapt chestionare.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 16:18:18
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dar am inceput sa mananc doar salate de radacinoase, sucuri de fructe, nuci, seminte.... si efectul a fost extraordinar: mi-a revenit energia si am scapat de cateva kg.
Acum ca vine postul putem incerca aceasta metoda
Or fi bune dar cine are acum in casa ardei verzi,rosii,castraveti si alt fel de legume?? Sau cine isi permite suc de fructe (nici fructele nu si le permit majoritatea...)? E usor de zis dar greu de facut. Pot da si eu la orice ora retete de slabit/ingrasat si sa fac diverse programe alimentare insa cine si le va permite??
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 02:25:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Nu e ceva medical, doar ca m-i s-a spus ca sunt slab si ca ar trebui sa ma ingras, apoi polemica cu "vezi ca in post slabesti nu stiu cate kile".
Nu stiu sa fie ceva neinregula cu ingrasatul in post, daca te infranezi la oua,carne,lapte dar totusi iti prepari ceva consistent, e ok(?)

Parerea mea e ca mai bine mai slab decat mai gras(un). Medical vorbind e mai bine sa fii slab, cat de estetica, pai de gustibus...
Pai vezi ca stii, asa ca de ce pleci urechea la ce spun ei si cauti metode sa-ti dai sanatatea peste cap?

In plus, postul nu inseamna doar ce maninci ci si cat maninci, cineva care iese gras din post nu stiu daca chiar se poate zice ca a tinut postul..
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 02:28:27
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
cineva care iese gras din post nu stiu daca chiar se poate zice ca a tinut postul..
:-)) daaa..corect! Ca mai aud si eu din asta"ooo..vine postul...iar` ma`ngras!"
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 13:30:43
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Adriana-Simona - doar sa stai acasa si sa ai timp sa le gatesti.

Mierea este f. sanatoasa, dar daca o suporti in stomac. Ar trebui s-o consumi pe un strat de unt totusi.
Se spune ca painea, pastele, dulciurile (inclusiv mierea) ingrasa. Si exact asta mananci de post.

Spunea cineva aici de separat grasimi de dulciuri.
Pai poti sa mananci miere si marmelada goala, fara paine?
Sau prajitura numai din faina si unt?
Aici este problema.

Fructele, mie personal,...imi fac foame (aciditate si gol in stomac).

Si daca punem in balanta, ca sa dea aceeasi tare de saturatie : o felie de paine cu branza si 3-4 cu gem, nu stiu care ingrasa mai tare.

Da, postul consta si in cantitate si in calitate.
Dar...mananci putin si in rest stai linistit. Putere nu poti sa mai ai.
De aceea se si recomanda: liniste, calm si odihna in post

Eu nu pot sa spun ca ma ingras in post. De slabit efectiv...nu stiu. Eu nu mananc mult nici in afara postului.
Simt insa lipsa de putere.

Last edited by sophia; 27.02.2011 at 13:34:06.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
ingrasare, mancare de post

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 14:34:53
Marele meu pacat: Mancarea Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 47 14.04.2011 13:28:54
Mancarea calugarilor alexdu Generalitati 34 01.03.2011 15:06:37
Rugaciune care se citeste in fiecare post alina8023 Intrebari utilizatori 0 08.03.2010 02:03:53
mancarea in post este rugaciunea.atentie yulyan Generalitati 0 15.11.2007 16:54:23