![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Astazi se implinesc 59 de ani de la trecerea la cele vesnice a lui Valeriu Gafencu, unul din tinerii care au murit in inchisoriile comuniste. Nicolae Steinhardt l-a numit << Sfantul Inchisorilor >> . Pentru el , si pentru toti cei prigoniti de fostul regim comunist : VESNICA LOR POMENIRE !+ Va invit sa citim :http://www.crestinortodox.ro/sfinti/...or-123622.html
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiam despre el... Dumnezeu sa ii miluiasca!
|
||||
|
||||
![]()
"Ah! Cat sunt de fericit! Cum poate trai omul, aceasta fiinta micuta, atata fericire?", sunt cuvintele pe care le rostea in vreme ce putrezea de viu din cauza bolii si a conditiilor din inchisoare. Si cu toate ca noi nu avem parte nici de boala sa, nici de viata grea din inchisoare, suntem de cele mai multe ori tristi. Va invit, ca ori de cate ori vedeti ca va cuprinde tristetea, sa va ganditi la cuvintele lui.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu sa il aseze langa sfintii sai pe Valeriu! Tot auzeam la pomenirea mortilor, pe langa numele Teoctist, Bartolomeu, Teofil... si Valeriu. Ma intrebam cine o fi fost acest Valeriu, de este pomenit langa ierarhi. Acum stiu :). Vesnica lui pomenire!
|
|||
|
|||
![]()
E plin de intelepciune indemnul Sfantului Valeriu Gafencu: Cautati fericirea in sufletele voastre. Nu o cautati in afara voastra. Sa nu asteptati fericirea sa vina din alta parte, decat dinlauntrul vostru, din sufletul vostru, unde salasluieste Domnul Iubirii, Hristos. Daca veti astepta fericirea din afara voastra, veti trai deceptii peste deceptii si niciodata nu o veti atinge.
Dar ne vine atat de greu sa-l punem in practica! http://www.youtube.com/watch?v=xvgjU...0489BA1D407BDD Last edited by George.m; 18.02.2011 at 22:09:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Valeriu a plecat ochii si mi-a spus linistit:
- In noaptea asta am privegheat. Asteptam sa vina cantecul colindei mele. Doream sa fie foarte frumos. Il cantam in mine. Il desluseam din cerurile inalte din care cobora. Cam greu pentru mine, caci nu cunosc notele muzicale si trebuie sa o fac dupa ureche. Eram deci treaz, lucid si senin, cand deodata am vazut ca am in mana fotografia Setei (fata pe care o iubise). Uimit de intamplare, am ridicat privirea si la capul patului meu am vazut-o pe Maica Domnului, imbracata in alb, in picioare, vie, reala. Era fara Prunc. Prezenta ei mi se parea materiala. Maica Domnului era aievea langa mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul parea nesfarsit. Atunci Ea mi-a spus: “Eu sunt dragostea ta. Sa nu te temi. Sa nu te indoiesti. Biruinta va fi a Fiului meu. El a sfintit locul acesta acum pentru cele viitoare. Puterile intunericului cresc si inca vor mai inspaimanta lumea, dar vor fi spulberate. Fiul meu asteapta pe oameni sa se intoarca la credinta. Azi sunt mai cutezatori fiii intunericului decat fiii luminii. Chiar de vi se va parea ca nu mai e credinta pe pamant, sa stiti ca totusi izbavirea va veni, dar ca prin foc si prin parjol. Lumea mai are de suferit. Aici insa e multa credinta si am venit sa va imbarbatez. Indrazniti, lumea e a lui Hristos!“ Apoi Maica Domnului a disparut si am ramas coplesit de fericire. M-am uitat in mana, dar nu mai aveam nici o fotografie. |
|
|||
|
|||
![]()
Doresc mult sa slujim Domnului intru totul si intru toate. Suntem fiii Bisericii si nu ne vom desparti de ea. Se deschide o era noua in lume, care trebuie umpluta de duh, idei si activitati crestine. Crestinismul reinvie, dar sarcinile crestinilor sunt mari. Este vremea unui nou apostolat. De pe Golgota ne spune Domnul ca oamenii sunt liberi si sunt chemati la adevar prin jertfa. Dar pana la jertfa avem credinta, pocainta, lupta, indrazneala, infruntarea dusmanilor, insufletirea oamenilor, vestirea Evangheliei la cei saraci si oropsiti, propovaduirea Fericirilor si a Imparatiei lui Dumnezeu – toate aceste si altele sunt virtuti si metode pe care le descoperim in viata si invatatura Domnului. Imparatia lui Dumnezeu, daca nu incepe acum, nu va exista nici eshatologic; de fapt ea a inceput cu Hristos si se continua prin lucrarea Duhului Sfant. Exista o unitate si continuitate in lume si in viata, deci sa nu parasim nici un plan al existentei noastre, ci prin toate, in toate sa fim crestini. Dusmanii sunt multi, din afara si dinlauntru, dar sa nu uitam ca lupta noastra este cu incepatoriile si stapaniile intunericului. Lumea secolului nostru nu are nicaieri o infatisare crestina. Structura sufleteasca a omului “civilizat” este lipsita de Dumnezeu. Biserica [in sens strict institutional, nota noastra] nu are putere. Sunt deci de infruntat forte uriase, apocaliptice. Trebuie nebunia lui Hristos pentru a reincrestina lumea. Insesi formele civilizatiei trebuie revazute, caci oamenii au pierdut si masura si tinta. Aici noi am redescoperit pe Hristos, Biserica si crestinatatea.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Comemorare Valeriu Gafencu, 13 februarie 2010 | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 02.02.2010 22:31:46 |
Valeriu Gafencu | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 30.01.2010 19:17:34 |
Indreptar la spovedanie, din cartea lui Valeriu Gafencu | crina09 | Pocainta | 2 | 14.03.2009 13:22:25 |
Comemorare Valeriu Gafencu - Targu Ocna, sambata, 14 februarie 2009 | Cezarina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 04.02.2009 20:51:15 |
Parastas Valeriu Gafencu Bucuresti 22 februarie | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 25.02.2008 16:48:59 |
|