![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Suntem constienti ca TV-ul ne reduce timpul dedicat rugaciunii si noi totusi acceptam tacit. Am citit ca a sta in fata tv-ul echivaleaza cu a te inchina lui Baal.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ooo, nici asa ! |
|
||||
|
||||
![]()
Ba da, am citit in cartea unui Sfant, da am citit mai multe una dupa alta si nu retin.
"Glasul Domnului a zis: ASTĂZI PE PĂMÂNT SE PETRECE CA PE TIMPUL LUI NOE, CHIAR ȘI ÎN POPORUL DOMNULUI. POPORUL ADUCE JERTFE PE ALTARUL LUI BAAL, ÎMPREUNĂ CU CEI DIN BABILON. Altarul lui Baal, este televizorul."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Aș vrea să cunosc tot mai mulți preoți care introduc televizorul în economia postului. Că e lucru rar și benefic! Cam ce vedeți că se întâmplă acum la noi, și nu numai la noi, este efectul indirect al abuzului de imagine negativă, minciuni, manipulări pe care le înghite omul neatent de la media vizuală. Oare plângerile de peste tot de unde provin? Oare atmosfera asta de apocalips de carton, pe ce căi ne sunt inoculate?
Cu internetul se întâmplă cam la fel. Dacă ar intra o persoană onestă interesată de credință pe acest site și nu numai, ar crede pe bună dreptate că ortodocșii au înnebunit cu toții. Cam prea multe puncte de vedere concurente pentru o singură ortho-doxie! Eu sper, că tot am pomenit de forum, că acest spațiu unde ne întâlnim fără să ne cunoaștem, să fie doar o stație sau punct de plecare în drumul fiecăruia spre Biserică și mai sper că mulți colegi care opinează aici mai des sau mai rar dar adesea divergent, să aibă curajul cânva să se vadă față către față. Altfel ne învârtim într-un mediu spectral și suntem ca spiritiștii că și ăia comunică cu cineva dar habar n-au cu cine . |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu ce sa zic... e posibil sa fie exagerare, dar tind sa ma indoiesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
E bine sa suflam si in iaurt in aste vremuri , preventiv chiar ! Iti respect punctul de vedere !
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă îndoiesc de mărturia ta, Cristian, și sunt cu totul de acord că există foarte mulți colegi extraordinari. Mă refer la o tendință care văd că face ravagii printre consumatorii de internet, și anume transferul comuniunii într-un univers paralel și nu în realitate, așa cum ar fi normal. Fără să minimalizez importanța internetului, mi-ar părea rău să aflu că acest forum sau alte locuri virtuale ar ocupa un loc ultracentral în credința și nădejdea noastră de a trece cu bine timpul acestei vieți. E o tendință în care îndrăznesc să văd un tertip al duhurilor răutății de a-i ține pe mulți departe de adevărata comuniune, care este posibilă în primul în Biserică și apoi la liturghia de după Liturghie, adică în viața de toate zilele, în relaționarea cu oameni în carne și oase.
|
![]() |
Tags |
mass media, spirala, televizor |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Primejdia tacerii | cristir | Generalitati | 5 | 23.07.2008 21:21:08 |
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor | gheorghecoser23 | Preotul | 5 | 25.06.2008 17:01:23 |
|