Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2011, 18:24:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Inca nu mi-am cumparat,ma multumesc ca am facut cursul de port-arma si ca am toate actele la mana. Practic asta e partea mai dificila (daca vrei sa fii in regula si sa nu deti un pistol in mod ilegal - ceea ce nu e greu,dar...). O sa cumpar insa si arma cat de curand,poate in maxim o luna. Trebuia sa-mi iau de anul trecut dar nu am mai ajuns in Bulgaria. Acolo sunt ieftine,cat si munitia. In Romania un pistol ca cel dorit de mine ajungea vreo 1300 ron. Cartusele la noi costau 5 lei bucata (cand TVA era 19%,nu mai sunt la curent cu preturile actuale). Destul de scump zic eu. Adica 20 de focuri si s-a dus 1 milion

De-aia spuneam ca sunt legi cretine la noi. Aici scapi dar sa nu-l omori si sa demonstrezi ca ai fost in legitima aparare. Altfel cam ai probleme.
da, dar la noi legitima aparare doar iti atenueaza pedeapsa, daca, sa zicem, ii dai cu un par si il omori. el venind la tine cu un cutit sau un pistol.
la americani, in cazuri de legitima aoarare dovedita, nici nu se mai incepe procesul.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 18:36:12
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Asa este din pacate,insa gandeste-te ca e cu atat mai rau sa fii prins cu un pistol detinut ilegal (mai ales sa si faci uz de el). Asa eu ma multumesc sa-l pot purta legal la mine,iar in caz de nevoie,e suficient doar sa il scoti si sa tragi un foc in aer de cele mai multe ori. O arma de foc are o putere mare de intimidare.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 18:45:16
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Asa este din pacate,insa gandeste-te ca e cu atat mai rau sa fii prins cu un pistol detinut ilegal (mai ales sa si faci uz de el). Asa eu ma multumesc sa-l pot purta legal la mine,iar in caz de nevoie,e suficient doar sa il scoti si sa tragi un foc in aer de cele mai multe ori. O arma de foc are o putere mare de intimidare.
mai este un aspect.
iti aduci aminte de cazul Passaris?
a ucis 2 oameni intr-o casa de amanet.
intrebat de ce a ucis 2 oameni nevinovati a raspuns ceva de genul: purtau arma. nu erau nevinovati atata timp cat erau pregatiti sa o foloseasca. daca iti pui arma la brau, esti obligat sa te astepti ca cel ce te ataca sa fie inarmat.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 18:54:32
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Si cine spune ca arma mea trebuie sa fie la vedere? O voi folosi in caz de legitima aparare si atat. Stiu ca discutii se pot purta multe pe acest subiect insa riscurile ca sa fi vatamat de cineva (chiar si cu un cutit,spray,par etc.) sunt mai mari atata timp cat nu ai o arma pt. a te putea apara.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 19:00:34
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si cine spune ca arma mea trebuie sa fie la vedere? O voi folosi in caz de legitima aparare si atat. Stiu ca discutii se pot purta multe pe acest subiect insa riscurile ca sa fi vatamat de cineva (chiar si cu un cutit,spray,par etc.) sunt mai mari atata timp cat nu ai o arma pt. a te putea apara.
ma refeream la lege. la a fi sau nu permisiva in ce priveste posesia armelor.
a cu dus si intors.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 19:01:33
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Romanii se afla in razboi cu necuratul si , pana acum , se pare ca am pierdut mai toate bataliile. De la Marea Unire dam inapoi.
Dar v-ati gandit, cati va cunoasteti, ca n-ar fi rau sa faceti o rugaciune in comun, din cand in cand, pt tot neamul ?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 19:36:53
Zburatorul
Guest

Implicit Gloante oarbe - Vorbe goale

Doamne ajuta,oameni buni! Noi am devenit caraghiosi! Deja ni s-a pus in minte tiparul omului vazut la tv. Noi ca si crestini ortodocsi ne gandim sa ne luam arme de foc,dar uitam ca singurul dusman este diavolul care cauta in fie ce clipa sa se cuibareasca in sufletul nostru. Adevarata arma de care avem nevoie este sfanta cruce,alaturi de dragoste si smerenie. Toate cu dreapta socoteala. Sanatate!

Last edited by Zburatorul; 19.01.2011 at 21:45:05.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2011, 21:00:34
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,iulyaan

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
buna seara si Doamne ajuta
Povestea este destul de simpla.nu ma uit la TV aproape deloc,pt ca nu ai ce sa vezi.Chiar si Discovery are manipularea lui.Dar-si este un DAR mare-fara sa vrei vezi o mare mizerie in mass media care se repercuteaza in societatea romaneasca.acum ceva luni,in Timisoara,fiind de fata,o persoana a scos pistolul in plin centrul orasului amenintand pe altcineva cu moartea.este o lupta,destul de ciudata intre oameni.De ce?a cui este vina?Exista un vinovat?Sa nu mai vb de scoli.Unde ajungem?Si nu putem sa spunem ca sunt cazuri singulare.Nu,este o adevarata drama care se petrece langa noi.
da,tot pamantul este in razboi,binele contra raului si totul este fara menajamente.unde ajungem?binele invinge raul,adevarul invinge minciuna.
Vechi 19.01.2011, 21:46:27
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

cred ca iulian traieste in varf de munte,si duce un frumos trai idilic,tulburat numai arareori cand niste animale salbatice isi mai discuta teritoriul,prin padure...

care-i rostul acestui subiect?violenta din romania?violenta actuala in lume?portul de arme?
la ce refera acest generic"romania in razboi?"se afla romania sub asediul cuiva?
va referiti la asediul figurativ al raului?sunteti adolescent?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2011, 00:24:24
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Citat:
Si eu am permis de port-arma,nu vad ce e rau in asta. Intr-o societate ca cea in care traim este mai degraba o necesitate! Sincer chiar nu vreau sa ies afara si sa ma intorc acasa batut,taiat sau mai stiu eu cum. Ori sa ies cu prietena,sa vina la noi vreo 2-3 "colorati" cu cutitul si eu ce sa fac... sa o iau la fuga?? E mai sigur cu un pistol,din toate punctele de vedere,atata timp cat esti un om cu un rationament curat. Ba mai mult,cred ca legile ar trebui sa fie mult mai permisive (in ceea ce priveste regimul armelor si munitiilor) decat in prezent. Ca daca intra unu peste mine in casa si il omor tot eu voi fi luat la intrebari. Bine,nu intentionez sa ucid pe nimeni,numai gandul ma infioara,dar spuneam asa ca fapt divers.

EDIT: chiar si in masina am arme albe,ca un baston telescopic si un paralizant. Asta inseamna ca sunt un raufacator,un nenorocit? Ma indoiesc.

Sunt de acord cu tine...

Statul roman e ca pe vremea comunismului... pe atunci nu era safe pt ei sa poata oemenii sa se apere, sa aiba arme, si sa se apere in fatza unei instante judecatoresti cu nadejdea ca dreptatea va invinge... Ne-au luat dreptul la autoaparare!!!

Daca hotzu' iti intra in casa nu poti sa-l bati, doar sa parezi loviturile. Daca el da cu un cutzit si tu te aperi cu un topor, tu esti vinovat, ca ai raspuns cu o fortza inegala, mai mare.

Daca le ai cu artele martiale si-i rupi hotzului toate oasele cu mainile goale, evident tot tu esti vinovat, ai raspuns cu o fortza mai mare. Scapi foarte ieftin daca te pune numai spitalizarea sa i-o platesti.

E de kko chestia, stiu...

Ca sa nu mai aduc aminte de legislatia cainilor periculosi. Daca ai un caine d-esta si te ataca unii pe strada, tu NU AI VOIE sa eliberezi cainele sa te apere. Ca faci 6 ani de puscarie. Cainele are voie sa te apere doar in casa/curte!!! Si si atunci se judeca diferit, ca daca ti-a intrat in curte o banda de hotzi si n-au apucat sa fure , n-ai cum sa dovedesti ca SA FURE au intrat... sau daca intra un copil sa fure... corcodushe... tot tu iesi vinovat. Din nou... STATUL NE-A LUAT ORICE DREPT DE AUTOAPARARE!!!

P.S.-sa mai zic politistii de ce evita sa foloseasca armele? ... impusca infractori f periculosi in situatii extreme si tot ei, politistii ies vinovati si tre' sa dea o mie de rapoarte si chestii... si asta e un pumn in fatza, nici oamenii legii nu pot apara cetatenii. Mai ales ezista cand e vb de tzigani, cred ca cunoasteti problema. Chgiar ei, polististii sfatiiesc lumea sa nu se puna cu tiganii ca ei n-au ce sa faca. E de kko...

Last edited by crestinOrtodoxa; 20.01.2011 at 00:30:15.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iranul este in alerta de razboi colaps Generalitati 302 09.10.2012 14:55:43
nu stiu cui sa ma adresez -tatal meu este vetran de razboi mariazet45 Generalitati 2 26.05.2009 16:56:01
Cum este privita Romania de catre europeni tigerAvalo9 Generalitati 12 16.01.2009 22:21:29