Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2011, 07:49:27
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
mie mi-a placut f. mult si video-ul despre sapunul de Alep :
http://adamache-laura.blogspot.com/2...n-de-alep.html
Reply With Quote
Vechi 10.01.2011, 07:35:13
mirelat
Guest

Smile deci vrei sa te mai abtii de la chimicale

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
As vrea sa stiu de la cineva care foloseste produse de igiena naturale de unde si le procura sau daca are retete pentru:

- sapun de maini
Ma batea si pe mine gandul sa fac sapun de casa, dar recunosc ca sunt cam lenesa. Iar procesul e destul de complex (si periculos, daca nu ai protectie) plus ca m-am mai descurajat si cand am citit ca acest sapun neavand conservanti se strica destul de repede (astepti 3-4 saptamani pana se solidifica complet, iar 'termenul de garantie' este de cca 6 luni). Deci daca nu ai familie mare (sau poate iti place sa faci cadou calupuri de sapun) mult lucru pentru mai nimic.

In fine, poate pe tine te inspira mai bine TheSoapGuy : http://www.thesoapguy.com/soapmaking.html
Tot acolo poti sa si cumperi dar nu stiu care ar fi tarifele de expediere in Romania.
alte surse de inspiratie:
http://www.orthogonalthought.com/blo...-basic-recipe/
http://hubpages.com/hub/HomemadeSoap...MakeSoapatHome
Succes!!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 09:26:58
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
As vrea sa stiu de la cineva..

Nu ma intereseaza ceea ce se gaseste in farmacie, adica sapunuri sau sampoane asa-zise "naturale", dar amestecate cu chimicale (parabeni, SLS, acizi, vaseline, parafine, conservanti, coloranti samd).
vaselina este daunatoare sanatatii??
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 10:19:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
vaselina este daunatoare sanatatii??
Da,si eu am fost socata sa citesc despre asta,cica este rensponsabila de cancerul de san,la femei-discutandu-se din perspectiva produselor cosmetice pt buze:rujuri,lacuri,glossuri,strugurele- toate contin vaselina iar de pe buze,ajung in gura!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 11:20:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,si eu am fost socata sa citesc despre asta,cica este rensponsabila de cancerul de san,la femei-discutandu-se din perspectiva produselor cosmetice pt buze:rujuri,lacuri,glossuri,strugurele- toate contin vaselina iar de pe buze,ajung in gura!
...si prin piele in organism. Oamenii in general nu constientizeaza ca pielea absoarbe substantele cu care intra in contact. Spre exemplu, cand facem dus, o cantitate relativ mare de apa este absorbita, deci conteaza si calitatea apei cu care ne spalam, nu numai a apei pe care o bem.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 14:58:48
padrevicentiu
Guest

Implicit

Totusi de ce cred ca ca va ingrijiti mai mult de trup decat de suflet?Si asa avem o anumita stare de pacat de rutina acum trebuie sa vedem ce mancam sau cu ce ne spalam?Daca este asa cum spuneti voi inseamna ca sapunul din grasime de evreu este mai natural?Pe bune lasati toate pretentiile,si pocaitiva caci sfarsitul este aproape!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 15:11:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
Totusi de ce cred ca ca va ingrijiti mai mult de trup decat de suflet?Si asa avem o anumita stare de pacat de rutina acum trebuie sa vedem ce mancam sau cu ce ne spalam?
De unde stii ca ne ingrijim mai mult pentru trup? Oricum, e nevoie de echilibru, astfel incat sa o impacam pe Marta cu Maria.

Pacat este si neingrijirea de sanatatea trupului, care este menit sa fie templu al Duhului Sfant. Vezi indreptarele de spovedanie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2011, 17:32:16
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
De unde stii ca ne ingrijim mai mult pentru trup? Oricum, e nevoie de echilibru, astfel incat sa o impacam pe Marta cu Maria.

Pacat este si neingrijirea de sanatatea trupului, care este menit sa fie templu al Duhului Sfant. Vezi indreptarele de spovedanie.
Dar asta nu inseamna sa te dai cu uleiuri si grasimi de animale sau produse cica"bio"sincer pana acum nu am avut probleme cu asa zisele produse "otravite" cu e-uri si blah blah blah,se poate sa fiti totusi mai constructivi si nu sa cautati produse naturale sau fara chimicale.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 21:02:41
Ana.Maria.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
Dar asta nu inseamna sa te dai cu uleiuri si grasimi de animale sau produse cica"bio"sincer pana acum nu am avut probleme cu asa zisele produse "otravite" cu e-uri si blah blah blah,se poate sa fiti totusi mai constructivi si nu sa cautati produse naturale sau fara chimicale.
dar daca afli si stii ca ceva anume iti face rau, mai poti sa-l folosesti?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Produse de post - sa nu fie de la animal, sau componentele? sophia Postul 95 22.10.2012 18:08:09
produse bio Life-Care arifa Generalitati 5 31.08.2010 19:43:02