![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca suntem mai buni atunci cand ne gasim cat mai multe greseli noua insine, nu in sensul acela al unei scrupulozitati neintemeiate, ci de vedere a propriilor slabiciuni si neputinte. Si mai mari suntem atunci cand trecem cu vederea greselile celuilalt, pastrandu-l totodata in rugaciunile noastre.
|
|
||||
|
||||
![]()
E adevarat ca nu e mai bun daca doar demonstreaza greselile altora. Dar cu siguranta e mai bun daca nu cade in acele greseli.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar, oare, omul nu poate fi mai bun, decat daca demonstreaza ca altul este mai prost, mai rau, mai pacatos...?!? nu poti sa fii bun pur si simplu?!?
|
||||
|
||||
![]()
Ba da, poti fi bun pur si simplu, asa cum este si Dumnezeu. El nu este bun ca noi am progresat si mai putin bun, ca noi am cazut in pacat, El ramane bun in ambele situatii.
Nu de avocati are nevoie Dumnezeu, ci de marturisitori, de oameni care sa descopere iubirea dumnezeiasca. Asa ca esti mai bun, cu cat descoperi altora iubirea lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu nu poti sa spui ca pamantul e patrat doar ca sa faci cuiva pe plac. Din punct de vedere al unui alcoolic sau care se drogheaza bun ar putea fi cineva care ii da o sticla sau drogul. Iar cineva care ii spune ca nu e bine sa faca asta ii poate parea rau. La fel in cazul unui catolic, ii poate parea o persoana rea un ortodox care ii spune ca religia catolica nu e mantuitoare si nu exista har. Dar din acest punct de vedere ortodoxul ii face un bine, chiar daca acel catolic nu constientizeaza asta. Macar ii spune adevarul, chiar daca acela n-o sa devina ortodox. I-ar face un bine daca i-ar ascunde adevarul sau i-ar spune ca si catolicismul e la fel ca ortodoxia si apoi dupa viata aceasta sa nu se poata mantui? Pe moment i-ar face placere acelui catolic, dar din punct de vedere al adevarului si al binelui ar fi o minciuna si o vatamare. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numai că mesajul e off-topic. Nu cred că la acest fel de "a sublinia greșelile celorlalți" se referea dna Maria.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sora, crede dumneatat in ce dumnezeu voiesti dar este bine sa te feresti de afirmatii care vizeaza orgolii, vanitati ... Este doar o parere deoarece defapt poti face , desigur, tot ceea ce voiesti , numai ca dai nastere la ... vei vedea singura la ce ! Cit despre critica ortodocsilor intre ei , chiar daca sunt ,,contracurent" , adica impotriva propriei ierarhii, este iarasi bine sa nu te bagi . Ma repet , te poti baga desigur dar si vei suporta tot ceea ce decurge de aici . La ortodocsi nu este ca la catolici : magister dixit . Ortodocsii si-au alungat din scaun episcopii si patriarhii nevrednici fara nici o remuscare ci cu pacea si linistea ca taie capetele eretice ce ar putea imputii intreg corpul credinciosilor de necredinta . Chestia asta cu ,,bunatatea" , care macina fara rost si pe f. multi ortodocsi , este o sabie cu 2 taisuri , pe care daca nu o ti bine in mina te tai lesne in ea singura . Si taieturile sunt totusi dureroase . Vei vedea pe propria-ti piele . Nu ne macina alte trasaturi fundamentale sau virtuti ca sa le dobindim ci voim deja cu cele mai de sus sa ne impaunam. Daca reusim nu ne v-a premia nimeni , nici chiar noi nu ne putem bucura deoarece ar insemna mindrie, dar daca nu reusim ne umplem de toata mizeria in vazul lumii.
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 13.12.2010 at 12:54:01. |
|
||||
|
||||
![]()
Mare este cel ce-si vede propriile greseli si reuseste sa le paraseasca.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu insa intrebam aici despre cat de bun poate sa se arate cineva vorbind despre altul ca fiind mai rau ca el cat de bun este un om in fata lui Dumnezeu cand judeca in locul lui Dumnezeu ... "fara a ne da prea multa osteneala, am putea gasi defecte tuturor - cu putina osteneala, le-am putea gasi si calitati" (monseniorul Vladimir Ghika)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Trebuie sa suferim nedesavarsirea altuia! | ortodox4life | Generalitati | 19 | 29.01.2009 21:12:49 |
Pocainta pentru greseli | Z.Lidia | Pocainta | 6 | 13.12.2008 22:03:05 |
Sa ne purtam sarcinile unul altuia | dmb | Umanitare | 15 | 20.02.2007 10:50:58 |
|