![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Ai dreptate , chiar daca eu cred in Divinitate ,oricine e liber sa creada in ce vrea , nu cred ca Dumnezeu , chiar sta si verifica pe toti sa vada daca cred sau nu .
|
|||
|
|||
|
nu te omoara, insa te va incerca pt a iti da prilejul sa te intorci la el...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar asta nu e o problema, pentru ca o sa ma prinda la inghesuiala, cand sunt vulnerabil, si cand nu mai are importanta daca inteleg sau nu, important e sa cred. Deci asta e zeul iubitor si drept la care va inchinati voi?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Interesante postarile.
|
|||
|
|||
|
Blaise Pascal spunea asa: " Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic, dar daca El exista si eu nu cred, atunci am pierdut totul."
Referitor la exemplele ce le-ai dat cu cei ce nu credeau in Dumnezeu si mai mult de atat, Il sfidau, este o vorba din popor care spune ca: "Dumnezeu nu doarme." Eu spun cu convingere: ce bine ca exista Dumnezeu! Altfel viata mea ar fi tare pustie si mai mult de atat, fara de speranta.
|
|||
|
|||
|
In cele din urma ne facem rau si singuri....Cine a pus-o pe acea fata sa urce in masina plina cu betivi? Pe cantaretul ala cine l-a pus sa "bea ca porcu' ".Diavolul zic eu.El te ia cu frumosu',iti da ,te lasa si cand iti place mai mult te prinde-n plasa.
Eu zic sa incercam sa fim mai buni ,in cele din urma "Daca crezi in Dumnezeu iar El nu exista nu ai pierdut nimic dar daca nu crezi si exista atunci ai pierdut totul!" "Crede si nu cerceta!" |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Argumentul lui Pascal nu este valid, iar "Crede si nu cerceta" este o bataie de joc la adresa Crestinismului, atat pentru catolici cat si pentru ortodocsi. Presupune "credinta oarba", care este sub demnitatea fiintei umane capabila prin ratiune de a demonstra existenta lui Dumnezeu prin argumente deductive de natura filosofica. Credinta crestina nu este una oarba ci una Rationala si Libera. Insasi curentul cu care cocheta Pascal, "Jansenismul", care profesa o oarecare credinta oarba a fost condamnat pentru erezie dupa un raport facut de catre iezuiti.
|
|
|
|||
|
|||
|
Do not pass go. Do not collect 200$. Go directly to the Dark Ages!
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cine la creat pe dumnezeu? | rafella | Generalitati | 28 | 30.04.2016 08:23:14 |
| Pe cine pedepseste Dumnezeu? | alexandra75 | Intrebari utilizatori | 14 | 25.09.2012 02:01:21 |
| cine crede in soarta ? | pocoo | Vrajitoria | 46 | 18.07.2011 22:09:02 |
| cine mai crede in cuvantul prietenie? | alinutza0707 | Nunta | 30 | 22.03.2011 15:52:27 |
|
|