![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa uitam greselile celorlalti,dar sa nu le uitam pe ale noastre !
Sa iertam din toata inima pe ceilalti,uitand cu desavarsire raul facut de ei. Dar sa nu uitam niciodata faptele noastre pacatoase,si sa nu ne ajunga intreaga viata pentru a ne cai de ele. Caci numai cand vom scapa de pacat ,vom putea incepe sa il uitam. Si chiar si de am fi desavarsiti,nici atunci sa nu uitam de pacatele care ne-au robit,si in care suntem mereu in pericol sa cadem Doar asa de vom fi,Dumnezeu va uita de pacatele noastre,pentru ca ne -am chinuit noi destul pentru ele. "Inima infranta si smerita,Dumnezeu nu o va urgisi" |
|
|||
|
|||
![]()
In mod sigur Dumnezeu Iarta si Uita in acelasi timp, pentru ca iertare fara uitare nu exista!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca ne e de folos sa cunoastem faptul ca Dumnezeu iarta. Aceasta este o realitate pe care trebuie sa ne intemeiem pocainta. Dar daca uita sau nu, nu ne priveste.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite ,te rog raspunde-mi la aceasta neintelegere : Si ce daca iti ramine o cicatrice dupa rana daca ai iertat pe cel ce te-a ranit, pe tine rana te intereseaza sau cel ce te-a ranit , daca este sa se repete fapta, de vina este tot cel care reincearca sa te raneasca si nu leziunea in sine ; si ce daca Hristos tine minte pacatul, daca il iarta pe faptas , care mai este rostul tinerii de minte odata ce a iertat ? Noi fiind oameni si traind intr-o colectivitate , mai mare sau mai mica, importanti sunt cei ce ne lovesc si mai putin conteaza ca te-au lovit sau rana pe care ti-au produs-o. Cum stau treburile defapt, iertam omul si cu asta am sters pur si simplu accidentul produs si pacatul vinovatului sau cica il iertam pe faptas dar tinem minte raul produs ? Tinerea de minte a raului este un pacat la fel de greu ca si desfrinarea sau omuciderea . Insa cu totul si cu totul altfel stau lucrurile la D.zeu in ceea ce priveste pacatul si pacatosii . Acestea sunt lucruri grele de patruns, nu la indemina oricui si de multe ori nici chiar a preotilor care nu au fost sirguinciosi in scoala pt. a invata cit mai bine stinta lui D.zeu ? Adevarat este ca D.zeu ,,iarta dar nu uita" decit in anumite conditii . Care sunt conditiile in care D.zeu iarta totul si uita totul este mai greu de patruns deoarece judecatile Domnului nu sunt nici pe departe asemanatoare cu ale omului ! Un posibil raspuns pt. o asemenea atitudine este ca D.zeu a dat prin sfintii parinti o suma de canoane pt. a-i pedepsi pe cei ce gresesc . Pedepsirea are numai si numai scop pedagogic, de a-l indrepta pe cel care greseste in sensul de a nu mai face si alte pacate care sa il desparta pe om de Hristos si care in felul acesta il fac sa piarda mintuirea si raiul . Dar deoarece astazi preotii insasi desconsidera canoanele si deobicei nu pedepsesc corespunzator sau de loc pe enoriasi pt. a-i indrepta si pt. a-i reimpaca cu D.zeu atunci probabil ca D.zeu iarta dar te tine minte pina ce vei indrepta tot raul facut , indreptare care bine inteles se face pe lumea cealalta si mai ales , de obicei, in iad , ca in rai nimeni nu patimeste pt. pacate . Si cind pacatosul a terminat de patimit pt. pacatele de la care duhovnicul sau l-a ajutat sa se eschiveze, si ajutat de rugaciunile bisericii atunci D.zeu va lua in rai pe sufletul respectiv curatit de pacate si innobilat prin propria-i nevointa ! Dar sa nu uitam intrebarea pe care am pus-o mai sus : ce folos este ca ierti pe un pacatos atita vreme cit ii ti minte pacatul ?
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 02.12.2010 at 13:44:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul de uitat nu uita.. si dau un exemplu. ti s-a intamplat vreodata ca brusc sa incepi sa fredonezi un cantec din copilarie ce credeai ca l-ai uitat? sigur ca da... acum sa revin la partea cu iertatul si cu uitatul... Tii minte pacatul dar nu-l mai vezi ca un pacat ci il vezi cu alti ochi... exemplu... il ierti pe criminal dar nu ai cum sa uiti ce a facut. Nici nu aprobi ce a facut ci pur si simplu te consolezi... alt exemplu.. il ierti pe cel care ti-a furat iubita in tinerete dar cand il vezi nu uiti ce a facut, doar ca acum cand il privesti nu mai esti afectat alt exemplu... il ierti pe medicul care ti-a gresit operatia dar cand revezi nu ai cum sa nu uiti ca poate erai sa dai coltul... Nu ai cum sa uiti ceva ce s-a intamplat..mai devreme sau mai tarziu iti vei aduce aminte... E de ajuns o singura scanteie mica sa-ti aduci aminte.. Victima niciodata nu uita ce i s-a intamplat.. doar calaul uita ce a facut "cand am facut eu asta? " serios asa am facut?" "esti sigur ca eu am facut asta?" " nu se poate sa fi fost eu!", "ma confuzi, nu am fost eu |
|
|||
|
|||
![]()
Dacă te spovedești, Dumnezeu îți șterge păcatul cu buretele. Își amintește numai dacă nu ierți păcatul aproapelui tău.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa este. "Si ne iarta noua pacatele noastre, precum si noi iertam celor care ne gresesc noua."
|
|||
|
|||
![]()
Am parcurs cu atentie intregul topic si am constatat ca doar cativa (arriel, Fiul-Risipitor si partial Zaharia) puncteaza esenta lucrurilor. (La Zaharia nu sunt de acord cu indispensabilitatea canoanelor, intrucat stim bine ca marea majoritate a celor iubiti de Dumnezeu, s-au canonisit cu toata fiinta lor din proprie initiativa. Canoanele impuse, pot fi acceptate sau nu, sufleteste, iar asta depinde de revelatia fiecaruia!).
Cat despre iertatul si ne-uitatul lui Dumnezeu, mi se pare putin cam... puieril. Uneori avem tendinta sa-l personificam pe Dumnezeu ca si cum ar locui la o adresa fixa si si-ar plati lunar toate facturile, taxele si impozitele. Daca Mantuitorul Hristos a locuit candva pe pamant si a ramas in mintea oamenilor ca un Om-Dumnezeu, cu Dumnezeu altfel stau lucrurile si nu cred ca e cazul sa vorbim sub acest aspect. Se vorbea la un moment dat de "saracii" evrei care au avut de infruntat holocaustul. Dar OMUL uita sau... omite voit un lucru: "Sangele si moartea acestuia (adica a Mantuitorului), asupra noastra si a copiilor nostri!" Este blestemul pe care ei si l-au adus, nu Dumnezeu. Dar sa zicem ca a fost un moment de nebunie si de "orbire". Cine nu stie ca, din nestiinta, mandrie sau ignoranta, poti lua decizii care nu sunt tocmai corecte. Daca te redresezi pe parcurs si iti pare rau, pana si propriul tau blestem se dizolva. Dar evreii nu s-au dezis niciodata de faptele lor. Ba mai rau chiar: pana si acum, la baza celor mai multe nenorociri la nivel global, stau tot evreii care, prin faptul ca detin monopolul si puterea mondiala provoaca intrigi pe orice treapta sociala, pentru a-si vinde armamentul, medicamentele, sau pentru a zadarnici planurile altora de a prospera... Ce face Dumnezeu? Pai eu cred ca... joaca sah cu ei. Adica ii lasa sa cada singuri in propriile capcane pe care le urzesc altora. Noi... nici macar pioni nu ne putem numi. Suntem nisipul miscator prin care "piesele in negru" vor fi inghitite ca de obicei, intr-o zi, si nu vom putea zice decat: "Saracii de ei!... Cum de ingaduie Dumnezeu una ca asta!". De parca Dumnezeu i-ar indemna sa joace cu piesele negre!!! |
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand doresc sa iti spun ca ai o conceptie total gresita despre Tatal Nostru si nu stiu cat de mult il cunosti daca ai putut scrie aceste aberati!Sincer nu iti spun aceste lucruri ca sa te fac sa te simiti prost ci ti le spun ptc. asa m-a invatat pe mine Biblia:"daca fratele tau pacatuieste impotriva ta mustra-l..." si chiar iti spun aceste lucruri deoarece vreau sa te ajut ptc. stiu ca printre altele Domnul a vrut sa citesc acest articol si sa iti deschid ochii,mai bine zis sa il las pe EL sa iti deschida ochi prin mine caci eu nu am nici un folos singur fara puterea lui DUMNEZEU!
As vrea in primul rand sa comentez despre primul exemplu este adevarat ca Dumnezeu vede de fiecare data cand gresi si "noteaza in carnetel" dar odata ce ne pare rau EL ia "guma de sters" patata cu sangele lui Isus si sterge acel sau acele pacate pe veci!!!!!Domnul nostru este unul drept dar nu este nemilos,EL chiar ne iarta toate greselile daca ne pare rau pentru ele(ai grija acesta este un lucru important)!Cel mai stupid lucru pe care la-i putut scrie este faptul ca acel criminal cand ii este mai bine DUMNEZEU pac ii face de petrcanie.dar vai cat de gresit DOMNUL nostru nu e asa daca ar fi asa toti am suferi crunt el nu este un DUMNEZEU razbunatoar ci din potriva este intruchiparea milei si a bunatati,a indurari a tot ce este mai bun pe lumea asta si dincolo de ea!este adevarat ca toti vom suferi consecintele pacatelor noastre si ca cei rai se vor duce la un moment dat dar nu trebuie sa IL aratam pe DOMUNL ca un mos inacrit care te prinde si gata esti.DOMNUL ESTE CEL MAI MINUNAT LUCRU SI EL NE-A DAT SCAPAREA;CREZI CA L-AR MAI FI DAT PE IISUS SA MOARA PENTRU NOI DACA NU NE-AR FI IERTAT SI UITAT!CREDEMA DUMNEZEU IARTA SI UITA IN ACEEASI MASURA ADICA DE 70 DE ORI CATE 7!!!!!!!!DOMNUL ESTE MINUNAT! ACUM AM O INTREBARE TU CITESTI BIBLIA? TE ROG SA IMI RASPUNZI SI SA DAI UN COMMENT INAPOI PENTRUCA AS DORI SA STIU PAREAREA TA IN LEGATURA CU CE AM SCRIS!!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu iarta, dar nepedepsit nimic nu lasa | George.m | Generalitati | 83 | 26.01.2013 14:22:41 |
Iarta-ma ! | dorinastoica14 | Pocainta | 88 | 31.12.2012 16:21:13 |
Dumnezeu se mai uita la mine? | onyx235 | Generalitati | 10 | 27.12.2009 18:56:43 |
De ce nu pot uita..... | nemra_ka | Generalitati | 3 | 30.11.2008 20:34:42 |
cer oamenii ajutorul lui Dumnezeu?...si dupa uita. | alexa.oni | Generalitati | 10 | 30.12.2007 13:54:55 |
|