Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2006, 12:01:43
alecsandru alecsandru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina_tk
buna.sunt noua pe acest site si vreau sa zic si eu ceva in legatura cu acest subiect,vreau sa va spun ca am si eu accest talisman,l-am cumparat exact de la biserica unde merg.De fapt acest magazin este langa biserica si apartine bisericii,eu cred in acest talisman si nu stiam ca e pacat,chiar am sa intrb preotul
DOAMNE AJUTA
E mai pacat sa nu te rogi!
Reply With Quote
Vechi 27.02.2006, 18:21:54
chostelush chostelush is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.02.2006
Implicit

Imi pare rau ca pe acest forum au aparut "rugaciuni" in care lumea crede mai mult decat in Dumnezeu. Nu o carticica iti aduce mantuirea ci pocainta, faptele bune, smerenia, dragostea, iubireaa aproapelui etc. Aceste carti nu au in compozitia lor decat fraze legate de superstitie. Cum poate sa te ajute "aceasta carticica", cand nu inalta nici o nici o rugaciune catre Dumnezeu? Cand eram copil aveam o astfel de carticica dar pe care nu o citeam pentru ca nu i intelegeam rostul. In schimb mi am facut eu propriul talisman format dintr-un carnetel pe care am lipit o icoana, si in care am scris rugaciuni "la diferite trebuinte". Ma simteam asa de bine purtand acel "talisman" facut de mine, sil citeam ori de cate ori simteam nevoia. Precizez ca rugaciunile care erau scrise in acel carnetel erau scrise mine din cartile bisericesti. Ma voi ruga pentru cei care cred in puterea "Talismanului" mai mult decat in lucrarea lui Dumnezeu. Oamenii au uitat un lucru, acela ca diavolul se roaga la fel ca noi dar nu are dragoste, posteste mai mult decat orice alt pamantean, vegheaza mereu pentru pierderea sufletelor noastre.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2006, 20:43:33
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

VISUL
ce a visat Nascatoarea de Dumnezeu mai inainte de a fi rastignit Domnul Nostru Iisus Hristos

Multumesc alecsandru!Chiar pe toate nu le cunosteam.O fi oare si acest vis a preacuratei Nascatoare de Dumnezeu lasat de sfintii nostri parinti?
Reply With Quote
Vechi 01.08.2007, 09:48:45
impact impact is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Au aparut in urma ereziilor!
Incearca sa nu mai modifici rugaciunile!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2007, 17:05:15
Cristalin Cristalin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2007
Implicit

Aceste doua asa zise rugaciuni vin din popor si au fost la inceput transmise pe cale orala. In timp culegatorii de folclor au adunat astfel de texte si nu numai (adica orice altfel de colinde, obiceiuri, strigaturi...etc) din toate zonele tarii.
Probabil ca cineva citind s-a gandit ca e o afacere buna sa preia din astfel de carti anumite texte cu substrat religios (cum a fost visul Maicii Dlui sau Talismanul care spune folclorul ca era de fapt o scrisoare lasata de Mantuitorul Apostolilor in Gradina Ghetsimani)...in fine sunt multe de spus dar cine e interesat poate cauta pe net sau in biblioteci in culegeri de folclor si va afla originea unor astfel de texte.

Asa cum spuneam probabil cineva s-a gandit ca poate fi o afacere buna tiparirea unor astfel de texte care prinde usor la oamenii fara prea multa cultura religioasa, asa cum a fost imediat dupa revolutie.
Intre timp cand preotii si calugarii induhovniciti s-au sesizat si au luat atitudine in predici sau chiar in comentarii scrise, aceste texte au fost imbunatatite si transformate in asa zise rugaciuni, adaugandu-se chiar rugaciunile incepatoare.

Eu spun asta pt ca am astfel de carticele cumparate cam de la inceputurile aparitiei lor si am vazut transformarile in timp si am studiat si fenomenul folcloric in facultate.

Deci ele practic nu sunt rugaciuni canonice, adica aprobate de BOR dar deja nu mai sunt nici interzise datorita imbunatatirii si reactualizarii textelor la maniera crestin ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2007, 16:26:21
drosida drosida is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.09.2007
Implicit

buna,hai totusi sa nu cadem in extrema(toata lumea face pt cistig material).Eu cred ca e f important cum te rogi,poti chiar cu cuvintele tale,degeaba citesti un acatist ca asa treb.daca nu il simti.poate ca la anumite persoane au efect si ce e mai imp.le da incredere si-i schimba.De unde stii in afara de TATAL NOSTRU ?Atit ne-a lasatISUS in rest...lasati -i in pace mai ales ca sunt cumparate de la magazine bisericesti si la ei au efect.parerea mea toti avem anumite acatiste sau paraclise sau psalmi care ne atrag si le simtim la inima.Suntem oameni obisnuiti nu calugari.Daca ereau neortodoxe se scoteau de pe piata. El a vrut sa ne dea din fericirea lui,care l-a ajutat si l-a calauzit si voi...Eu l-am citit de foarte multa vreme si nu a avut nici un efect extraordinar.Dar talisman la noi(ortodoxi)este CREDINTA ,in rest ....
:)
Reply With Quote
Vechi 10.09.2007, 00:03:50
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Rugati-va si traiti fratilor dupa cum va invata Sf Biserica si Sf Scriptura, nu dupa talismane si visuri si nu uitati cum zice cantarea liturgica "Unul Sfant, Unul Domn Iisus Hristos" nu talismane figuri si prostii, si nu uitati cuvantul care zice," Blestemat este tot cel ce se increde in om" amin!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2007, 19:16:19
krabu krabu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.07.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Bine spus.

Eu stiam ca acest talisman este inventia unei secte de bogumilisti.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2010, 22:03:29
frumusik20 frumusik20 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.06.2010
Implicit

pe mn ma autat si ma ajuta in continuare acest Talisman!
Reply With Quote
Răspunde