![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() O dulce umilinta! cum luminezi tu toate! tu aduci pace si linsite sufletelor care te gusta! tu aduci si atragi Lumina Necreata a Duhului Sfant.. Parintele Calciu Dumitreasa intr-o zi de dupa paste a fost torturat si batut groaznic o zi si o noapte in continuu.. chinuri de neimaginat! la sfarsit cand ii scoteau din incapere s-a oprit si i-a spus tortionarului care ramasese inlauntru "Hristos a inviat!" iar acesta fara sa vrea a raspuns Adevarat a inviat! dar fara sa vrea desigur.. Duhul Sfant I-a raspuns Parintelui ..deodata de peste tot si dinlauntrul sau si din incapere a izbucnit aceasta lumina lina si blanda care mangaie sufletul cum nu pot cuvintele sa exprime.. ea aduce intelegere, aceasta Lumina este Lumina intelegatoare si e nevoie de umilinta si de inima infranta si smerita pentru a o primi in dar.. daca ai sti tu sora cate nu vezi acum si cat de caraghioasa este pozitia in care te afli.. ce paradox teribil.. mandria este o orbire teribila, o nebunie a mintii.. o strambare a constiintei si cea mai grea boala a sufletului dintre toate caci ajunge de spune albului negru si negrului alb.. fa te rog experienta umilintei si-L vei vedea pe Dumnezeu si mult se va bucura sufletul tau ![]() ma rog uite, din toata inima mea ma rog sa deschizi ochii si in felul aesta in care iti spun acum si fa incercarea aceasta.. cauta cu inimacu adancul cel mai ultim al inimii si -ti va straluci tie Lumina Lui Hristos! "o Doamne Iisuse cu lacrimi te rog, mangaie inimile intristate ale oamenilor"(Sfantul Siluan) Last edited by GheronIosifIsihastul; 16.10.2010 at 13:38:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unealta lui satan? ... inchinare la ala rau??? continua tradare ??? parca ai fi sectant...numai aia au idei asa nastrusnice.......hai sa fim seriosi.... mi se pare mult preaaaaa exagerat asta....... si cum s-a scris mai sus, daca suntem selectivi putem foarte bine sa ne uitam..... bineinteles trebuie sa fim atenti si la ce fac si se uita si copiii nostri... sa nu ii lasam cu orele cu telecomanda in mana, doar ca sa scapam de ei, sa ne facem noi treburile pentru servici sau pentru casa, sa nu ii lasam prea mult la calculator, sa incercam sa ii educam cat mai mult in spiritul ortodox, ca oameni cu frica si iubitori de Dumnezeu. eu stiu ca intr-adevar la televizor se promoveaza foarte multa rautate, invidie, adulterism, barfe la greu... e de ajuns o jumate de ora de "stirile de la ora 5" si ti-ai umplut sufletul de amaraciune, de suparare si de tristete, lucru care bineinteles nu e pe placul lui Dumnezeu ci a celui rau. darrrrrr.... cine ne pune sa ne uitam la astfel de prostii? dar sunt atatea filme frumoase, despre viata, documentare despre animale, stiinta, sanatate, copii, lucruri din care poti invata ceva util chiar pentru viata.... trebuie doar sa stim sa alegem la ce ne uitam.... crezi ca preotii nu se uita la televizor, la o stire, la un film, la o emisiune, la un fotbal? nu se enerveaza si se supara si ei cand stelistii pierd de fiecare data??? sau doamnele preotese nu se uita si ele la vreo telenovela, o emisiune de gatit??? asa sufletul ti-l poti invenina si afara pe strada, cand vezi ba doi ca se certa sau chiar se bat, ba niste betivi, chiar si la servici... pe internet nu mai zic... atatea ziare online numai cu barfe si tot felul de prostii.... chiar si pe site-ul asta e de ajuns sa citesti un topic mai controversat si te umpli fie de nervi, fie de suparare.... ca intr-adevar, in timpul nostru liber mai bine ne-am ruga decat sa ne uitam la tv sau sa citim o revista de scandal, asta e partea a doua..... ideal ar fi sa ne rugam non stop.... si cine reuseste ferice de el.... deci cred ca in concluzie putem spune : in timpul liber incercati cat mai mult sa va rugati pentru iertarea de pacate, pocainta, pentru o viata mai curata si pentru mantuire.
|
|||
|
|||
![]()
"crezi ca preotii nu se uita la televizor, la o stire, la un film, la o emisiune, la un fotbal? nu se enerveaza si se supara si ei cand stelistii pierd de fiecare data??? sau doamnele preotese nu se uita si ele la vreo telenovela, o emisiune de gatit???"
deci frate, pe vremea cand ma uitam la tv si nu ma pazeam traiam meciurile de fotbal da, cam asa gandeam si eu.. faptul ca or fi si preoti care se uita.. putini ,iar asta nu inseamna ca fac bine ,este absurd.. fac rau preotii care se uita dar nu ca tv ul e bun,totusi,faptul ca noi nu ne putem abtine e rau nu tv ul e bun.. hai sa iti spun ceva.. tu spui si eu te cred cand spui si te inteleg ca nu poti trai fara el si ca e normal sa mai auzi si tu o stire ceva.. iti pare inofensiv. Cuviosul paisie Afhioritul incerca sa-i explice unui om care nu vedea ceva nociv in pacat ci dimpotriva, niste restrictii lipsite de iubire de oameni ale bisericii "celei rele" ,ei bine Cuviosul i-a explicat in felul urmator.. asa cum niste oameni care stau tot timpul in wc, traiesc in miros toata viata lor ,nu mai simt putoarea si o numesc ca e normala, exact acelasi principiu si crede-ma ca mult mai rau efect il are tvul.. pacatul cand il faci e dulce, cand ajungi si-l urasti si nu-l mailucrezi incepi si-l vezi cum te insela el cu moartea.. cand te uiti la tv frate tu absorbi moarte in suflet precum copilul care suge la sanul mamei sale.. insa tu te bucuri si dulceata pacatului iti indulceste buzele tale si nu te poti abtine.. e nevoie de rugaciune caci fara El nu putem invinge nicio ispita.. Dumnezeu sa te lumineze! |
|
|||
|
|||
![]()
iar pentru fratele care spune ca si netul este periculos, ei bine, nu e chiar la fel.. nu esti expus intamplarii cum esti la tv.. dar da, daca se poate ,e bine sa renuntam si la el de tot.. aduce multa liniste.. eu am gustat o perioada din acea liniste.. acum intru caci comunic cu Maica Siluana si asa este, este o ispita, intru si pe acest site si pe inca unul pe care citesc articolul din ziua respectiva.. dar bine ar fi sa ma limitez numai la Maica Siluana si atat
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Mișto să spui la cocalarii tăi. Cum am zis, nu ești selectiv când spui ceva fiindcă uite, și în mesajul ăsta spui prostii. Gândește de câteva ori înainte de a scrie. Nu înțelegi ce crede și de ce crede un credincios și nici nu stai să analizezi, ai niște prejudecăți de copil cu probleme și umpli forumul de afirmații nătânge ca și cocacoc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps. un ton mai calm , mai decent face mult...TRaditie1 ! |
|
|||
|
|||
![]()
uite subiectul asta este un exemplu foarte bun despre cum se amaraste sufletul.... doar citind subiectul asta vad comentarii critice pe degeaba ... comentarii in contradictoriu ... pai cum sa nu ti se amarasca sufletul si sa nu te superi ??? e usor de jignit dar atat de greu sa fie spus ceva care sa te bucure la inima sau sa te linisteasca...
si daca cineva sare in "aparararea" Domnului Televizor, asta nu inseamna ca se bucura si dulceata pacatului indulceste buzele :)) ce poetic .... e pacat daca cineva se uita la un documentar cu animale sau la un documentar cu locuri frumoase din lume sau la un film bun, de genu "Pe aripile vantului" ??? daca cineva se uita la televizor nu inseamna ca gata se uita la crime, furturi, barfe si alte bazaconii.... uite de la televizor mai afli de o familie necajita pe care poti sa o ajuti, afli ca trebuie sa te duci la vot sa poti alege viitorul tarii tale, afli ca poti dona sau ajuta pe cineva in impas, poti afla multe lucruri prin care poti ajuta pe cineva... si asa cum selectezi pe net o amunita pagina asa poti selecta si la tv un anumit canal sau doar o anumita emisiune... exista si oameni, precum maicutele sau calugarii (cu toate ca s-a demonstrat practic, ca fiecare regula are si exceptii) care sunt facuti sa stea intr-o camaruta, sa se roage, pentru ei, pentru toti si care nu simt nevoia de nimic ce tine de lumea de afara..... ei iaca nu toti sunt asa... si fiecare trebuie sa se adapteze la viata lui...... intr-un fel subiectul asta imi seamana cu o povestioara.... intr-o biserica intra un om foarte bogat si bine imbracat si tot timpul zicea ca el este credincios, ca el este pe placul lui Dumnezeu . apoi intra o batrana saraca, murdara pe picioare si prost imbracata care tot timpul cerea iertare pentru pacatele ei si zicea cat de nevrednica in fata lui Dumnezeu. si in fata lui Dumnezeu de fapt cine era cel mai pe plac ??? bineinteles ca batrana, pentru ca un om smerit este pe placul lui Dumnezeu, nu unu laudaros. asa si aici.... eu sunt sigura ca sunt oameni care poate se uita la televizor si sunt mult mai inimosi si buni si placuti in fata lui Dumnezeu, decat cineva care se bate in piept cu pumnul ca el este credincios si se roaga , ca nu se lasa ispitit, ca nu are pacate, ceva de genu, etc... si ca sa nu mai sara careva, sa nu se inteleaga ca ma refer in mod special la careva de pe acest foum ... vorbesc la caz general ... la oamenii din ziua de azi, din lumea asta care ne inconjoara.... eu nu mai scriu la acest subiect pentru ca nu mai vreau sa ma mai supar iar...
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Am pus in alt post niste linkuri ale lui Virgiliu Gheorghe despre televiziune.. Iti recomand sa le citesti. Cat despre selectivitate.. aceasta este o ILUZIE.. tot din cartile dumnealui am citit ca deoarece omul intra intr-o stare asemanatoare transei cand priveste televizorului, informatiile nu sunt trecute prin filtrul ratiunii, ci sunt inregistrate direct in subconstient. Prin insasi natura televiziunii, nu se poate vorbi despre selectivitate! (De ex.. voi stiati ca o reclama la care NU esti atent isi atinge scopul mai degraba decat una pe care o privesti cu ochi critic? V-ati intrebat ce sens au acele reclame in care nu se pune accentul pe produs si calitatile lui, ci sunt prezentate peisaje, femei atractive etc..? Tocmai din cauza ca in starea de transa in care sta privitorul, el tinde sa asocieze inconstient produsul cu o emotie agreabila, iar ulterior, in magazin, acel produs va declansa emotia placuta simtita la vizionarea reclamei. Si acestea sunt procese inconstiente. Mie imi pare ca cei care cred ca "rezista" influentei televizorului sunt mai degraba naivi.) Citat:
In plus, educarea ortodoxa presupune sa invatatm copilul sensul timpului: timpul nu ne este dat sa ne batem joc de el, ci este cea mai importanta resursa a noastra! O clipa valoreaza enorm si daca o pierzi nu ai cum sa o obtii inapoi, nu ai cum sa o cumperi etc.. Privitul tv este timp pierdut, omorat ec.. Citat:
Citat:
Si eu sunt mama si nu ma uit la tv ca ar insemna sa-mi neglijez copiii sau atributiile casnice in acel timp.. In rarele ocazii cand am privit vreun film artistic.. sarcinile mele casnice au fost date peste cap.. Citat:
Last edited by anna21; 16.10.2010 at 23:32:24. |
|
|||
|
|||
![]()
si eu mi-am dat seama ca sunt multe porcarii si chestii inutile la tv,cand ma uitam si eu foarte mult
acum nu am in casa nici cablu tv,nici televizor doar calculatorul oricum se pot prinde on-line posturile tv asa ca mai ma uit doar la stiri.. eu m-am spovedit 2 ani la parintele teofil si mi-a zis ca nu e pacat sa ma uit la tv dar sa nu ma uit la spurcaciuni (filme sexy,etc) oricum cred ca e mai folositor internetul decat tv-ul,pt ca pe net gasim carti ortodoxe,inteviuri,conferinte,sit-uri ortodoxe,muzica psaltica,simfonica,informatii si cate un film bun putem sa downloadam gratis,muzica ,soft-uri ... ;gasim pe net carti gratis de tot felul,si in engleza o gramada-de ex de informatica..., gasim multe lucruri folositoare,pe cand la tv gasim foarte putine lucruri folositoare,aproape de loc as zice. cred ca nu trebuie sa fim chiar izolati complet de lume,totusi traim in societate,daca ne uitam la tv la o stire sau ceva nu cred ca ne dauneaza. Last edited by antiecumenism; 16.10.2010 at 23:59:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Televizorul nu este nociv in sine
Este nociv doar daca ii acordam o importanta mai mare decat o are.Daca ne impiedica de la rugaciune,de la meditatie,atragandu-ne cu comoditatea lui,da,atunci este nociv. Chiar daca ma uit la un banal documentar de pe National Geographic,dar prin asta fug de fapt de rugaciune ,atunci pierd timpul ,care intradevar ne-a fost dat pentru pocainta. Timpul e cel mai pretios lucru care il avem,deci nu trebuie sa irosim vreo clipa. Sa nu fugim niciodata de noi insine,prin aceste subtrefugii:tv,net,si alte flecareli prin fata blocului. Sa ne purtam in fiecare clipa crucea,si sa bem paharul amar al vietii noastre pacatoase,caci vom regreta amarnic acest timp. Da,chiar si aici pe forum,sau pe net iin general ,pierdem timpul.Caci orice este impotriva linistii si regasirii de sine,orice agitatie inutila care ne-o cream,sunt de fapt cuie care ni le batem singuri in talpa. Multe din ce se spun pe aici sunt de folos.Dar nu acest fel de comuninune si intrajutorare,a fost lasat pentru oameni .E un surogat de comunitate.Raman la parerea mea ca cel mai 'tare' forum ,cea mai desavarsita comunicare intre oameni,este tot intr-o manastire,unde toti traiesc de obste,si se ridica unii pe altii din deznadejde si neputinta.Si folosind viu graiul,nu tastatura.... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu ucide ??? | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 55 | 23.01.2011 09:54:05 |
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul | zriyac | Generalitati | 20 | 20.10.2010 23:44:12 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
Un fel de egoism care ucide! | achimovjan | Generalitati | 10 | 22.08.2008 08:14:38 |
|