![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
" rai, plini de ura , de pizma, de curvie, de iubire de placeri, ca suntem ucigasi de aproapele, ca ne credem cei mai buni, cei mai drepti cei mai frumosi,cei mai nevinovati,ca nu suportam un biet cersetor, nu facem nimic pentru ceilalti, ne iubim pe noi si suntem obsedati de noi insine " Daca ma intrebi,nu imi place nimic la mine. Daca insa ma urmaresti,vei vedea ca imi place totul la mine. Ai mare dreptate! Deci sintetizand:cel mai mult nu imi place la mine,ca ,chiar si aceasta cainta a mea,nu este din inima... Last edited by iustin10; 11.10.2010 at 23:12:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fa totusi o incercare: lasa cuvintele despre "salvarea lumii din adancul pacatelor" ca asta-i treaba usoara. Zi insa asa: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!", iar cand zici asta sa te referi la tine, concret, nu la altul! Asta este tare greu de facut! Dar mare bucurie iti aduce in inima! Asa, cu grijile astea despre ceilalti ca sunt tare pacatosi, ce folos ai fratia ta? Nici unul pentru suflet; pentru inima nici atat! Sa fii sanatos si rugator pentru toti! "Dacă voiești să-L găsești numai prin rugăciune, să nu scoți nici o răsuflare fără rugăciune. Să fii atent numai să nu primești nici un fel de năluciri. Deoarece Dumnezeu este fără formă de închipuit, fără culoare. Este mai presus de orice închipuire. Nu putem să-L comparăm cu nimic. Este prezent ca o dulce și abia perceptibilă suflare în cugetele noastre. Starea de reculegere, de pătrundere vine când te gândești la cât de mult L-ai supărat pe Dumnezeu." (Avva Iosif Isihastul) Last Edit: --------------- Am uitat sa raspund la intrebare: Eu la mine as vrea sa schimb... pe langa toate cele de care ma acuzi, cu dragoste si grija, fratia ta... as vrea sa schimb... na, c-am uitat! Lasa ca-mi aduc aminte si revin! Last edited by Pr. Gheorghe; 12.10.2010 at 00:24:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce imi foloseste mie la omul asta (Gheron sau sub ce id-uri mai intra) este ca,in afara de formula agresiva de a se amesteca in viata altuia dorind sa il trezeasca,imi arata ca, oricat de mult m-as smeri,de fapt nu am facut nimic.Si ca insusi gandul ca m-am smerit e de fapt o trufie.Ca razboiul cu tine insuti nu are nici macar o clipa de ragaz.Si ca niciodata nu suntem suficienti de constienti de pacatele noastre.Caci daca am fi constienti,am fi precum pustnicii care isi chinuiau corpurile si se osteneau in chinuri trupesti si abtinere de la orice nevoi,fara sa fie vreo clipa mangaiati ca si-ar fi alinat cumva scarba care o aveau de propriile pacate.Care poate nici nu erau asa mari,doar cainta lor era uriasa.
Cainta e ca o scara in care doar daca o clipa privesti inapoi,ai si cazut. Daca o clipa doar te consideri ca nu ai nevoie de ea,si ca "ai mai invins din pacate",ca esti "intr-o stare mai buna" ,inseamna ca nu ai cunoscut cu adevarat grozavia pacatului tau,care te tine departe de Dumnezeu,in mod continuu A gresi e omeneste.A crede ca nu gresesti e chipul lui lucifer. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu mi-as schimba trecutul. Numai in trecut exista pacatele. Cele din viitor inca nu sunt facute, iar cand ajung sa fie facute devin trecut.
|
|||
|
|||
![]()
Ce as dori...sa schimb la mine...?hmmm....impiedicarea...in semintele marului muscat odinioara...ca asa n-as mai cadea si aripile nu mi-ar fi fost retezate....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce ati schimba,daca ati putea,la lumea in care traim? | tigerAvalo9 | Generalitati | 41 | 26.05.2011 22:00:24 |
Se schimba ora la noapte | florinbrasov0 | Generalitati | 8 | 31.10.2010 21:53:35 |
Dragostea parintilor schimba inima copiilor | gabrined | Intrebari utilizatori | 4 | 18.05.2010 23:07:13 |
cum putem noi schimba tara asta? | georgiana52 | Generalitati | 55 | 22.09.2009 16:42:01 |
Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 18:59:20 |
|