Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2010, 23:10:01
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GheronIosifIsihastul Vezi mesajul
recunoastem noi ca suntem rai, plini de ura , de pizma, de curvie, de iubire de placeri, ca suntem ucigasi de aproapele, ca ne credem cei mai buni, cei mai drepti cei mai frumosi,cei mai nevinovati,ca nu suportam un biet cersetor, nu facem nimic pentru ceilalti, ne iubim pe noi si suntem obsedati de noi insine ? daca de exemplu ,cineva din greseala ne calca pe picior, il injuram si-l ocaram.. dar nu recunoastem acestea.. ne gandim la sex, la perversiuni,(cea mai mare curvie se intampla in cuplurile casatorite)la bani, la lacomie, la ce are celalalt, nu ne rugam, il judecam pe Dumnezeu, toate aceste fapte le savarsim zilnic.. sa mai adaug, sodomie? sa mai adaug avorturi? cate femei fac avorturi si apoi judeca Biserica si pe preoti numai ca sa nu se pocaiasca.. sunt si aici cateva.. 98 la suta dintre romani practicam malahia si 75 la suta si sexul oral, chiar dintre crestini, numai 1,5 merg la biserica regulat si cati dintre acestia se spovedesc? cati isi spun si pacatele? dar iata ca vedem mereu totusi problemele in exterior si niciodata in noi insine.. ceilalti sunt defecti, masonii, ecumenistii, cipurile, talibanii, niciodata nu ne gandim ca numai si numai noi suntem cauza urateniei ce o vedem reflectandu-se de fapt din interior in afara.."curatati mai intai partea cea dinlauntru a paharului si cea din afara va fi curata".. !
Nu imi place la mine ca sunt:
" rai, plini de ura , de pizma, de curvie, de iubire de placeri, ca suntem ucigasi de aproapele, ca ne credem cei mai buni, cei mai drepti cei mai frumosi,cei mai nevinovati,ca nu suportam un biet cersetor, nu facem nimic pentru ceilalti, ne iubim pe noi si suntem obsedati de noi insine "
Daca ma intrebi,nu imi place nimic la mine. Daca insa ma urmaresti,vei vedea ca imi place totul la mine.
Ai mare dreptate!
Deci sintetizand:cel mai mult nu imi place la mine,ca ,chiar si aceasta cainta a mea,nu este din inima...

Last edited by iustin10; 11.10.2010 at 23:12:16.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 00:19:41
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
cati isi spun si pacatele? dar iata ca vedem mereu totusi problemele in exterior si niciodata in noi insine.. ceilalti sunt defecti, masonii, ecumenistii, cipurile, talibanii, niciodata nu ne gandim ca numai si numai noi suntem cauza urateniei ce o vedem reflectandu-se de fapt din interior in afara.."curatati mai intai partea cea dinlauntru a paharului si cea din afara va fi curata".. suntem acri, reci, inchisi, rai, neiertatori, abuzatori, teroristi,judecatori, mereu celalat e de vina..lista poate continua.. sinceritate sa fie..desigur ceea ce am scris am scris privind in mine insumi.. dar toti suntem la fel.. Eminescu are un verf superb..
toate-s praf,
lumea-i cum este,
iar noi ?ca dansa suntem!
Fratia ta chiar crezi ca smerenia este o virtute care trebuie bagata pe gat cu forta tuturor? Iei toata lumea si o bagi intr-un cazan, mesteci bine, bine si apoi zici: nu va fie greata, ca asta este ciorba din mine, GheronIosifIsihastul, nu din restul lumii! Ce frumos suna cand zici: "desigur ceea ce am scris am scris privind in mine insumi.. dar toti suntem la fel", parca te implineste si te motiveaza oleaca, nu? Parca nu te mai simti chiar atat de singur!

Fa totusi o incercare: lasa cuvintele despre "salvarea lumii din adancul pacatelor" ca asta-i treaba usoara. Zi insa asa: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!", iar cand zici asta sa te referi la tine, concret, nu la altul! Asta este tare greu de facut! Dar mare bucurie iti aduce in inima! Asa, cu grijile astea despre ceilalti ca sunt tare pacatosi, ce folos ai fratia ta? Nici unul pentru suflet; pentru inima nici atat! Sa fii sanatos si rugator pentru toti!

"Dacă voiești să-L găsești numai prin rugăciune, să nu scoți nici o răsuflare fără rugăciune. Să fii atent numai să nu primești nici un fel de năluciri. Deoarece Dumnezeu este fără formă de închipuit, fără culoare. Este mai presus de orice închipuire. Nu putem să-L comparăm cu nimic. Este prezent ca o dulce și abia perceptibilă suflare în cugetele noastre. Starea de reculegere, de pătrundere vine când te gândești la cât de mult L-ai supărat pe Dumnezeu." (Avva Iosif Isihastul)

Last Edit:
---------------
Am uitat sa raspund la intrebare: Eu la mine as vrea sa schimb... pe langa toate cele de care ma acuzi, cu dragoste si grija, fratia ta... as vrea sa schimb... na, c-am uitat! Lasa ca-mi aduc aminte si revin!

Last edited by Pr. Gheorghe; 12.10.2010 at 00:24:44.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 00:32:49
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Ce imi foloseste mie la omul asta (Gheron sau sub ce id-uri mai intra) este ca,in afara de formula agresiva de a se amesteca in viata altuia dorind sa il trezeasca,imi arata ca, oricat de mult m-as smeri,de fapt nu am facut nimic.Si ca insusi gandul ca m-am smerit e de fapt o trufie.Ca razboiul cu tine insuti nu are nici macar o clipa de ragaz.Si ca niciodata nu suntem suficienti de constienti de pacatele noastre.Caci daca am fi constienti,am fi precum pustnicii care isi chinuiau corpurile si se osteneau in chinuri trupesti si abtinere de la orice nevoi,fara sa fie vreo clipa mangaiati ca si-ar fi alinat cumva scarba care o aveau de propriile pacate.Care poate nici nu erau asa mari,doar cainta lor era uriasa.
Cainta e ca o scara in care doar daca o clipa privesti inapoi,ai si cazut.
Daca o clipa doar te consideri ca nu ai nevoie de ea,si ca "ai mai invins din pacate",ca esti "intr-o stare mai buna" ,inseamna ca nu ai cunoscut cu adevarat grozavia pacatului tau,care te tine departe de Dumnezeu,in mod continuu
A gresi e omeneste.A crede ca nu gresesti e chipul lui lucifer.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 18:14:51
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Fratia ta chiar crezi ca smerenia este o virtute care trebuie bagata pe gat cu forta tuturor? Iei toata lumea si o bagi intr-un cazan, mesteci bine, bine si apoi zici: nu va fie greata, ca asta este ciorba din mine, GheronIosifIsihastul, nu din restul lumii! Ce frumos suna cand zici: "desigur ceea ce am scris am scris privind in mine insumi.. dar toti suntem la fel", parca te implineste si te motiveaza oleaca, nu? Parca nu te mai simti chiar atat de singur!

Fa totusi o incercare: lasa cuvintele despre "salvarea lumii din adancul pacatelor" ca asta-i treaba usoara. Zi insa asa: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul!", iar cand zici asta sa te referi la tine, concret, nu la altul! Asta este tare greu de facut! Dar mare bucurie iti aduce in inima! Asa, cu grijile astea despre ceilalti ca sunt tare pacatosi, ce folos ai fratia ta? Nici unul pentru suflet; pentru inima nici atat! Sa fii sanatos si rugator pentru toti!

"Dacă voiești să-L găsești numai prin rugăciune, să nu scoți nici o răsuflare fără rugăciune. Să fii atent numai să nu primești nici un fel de năluciri. Deoarece Dumnezeu este fără formă de închipuit, fără culoare. Este mai presus de orice închipuire. Nu putem să-L comparăm cu nimic. Este prezent ca o dulce și abia perceptibilă suflare în cugetele noastre. Starea de reculegere, de pătrundere vine când te gândești la cât de mult L-ai supărat pe Dumnezeu." (Avva Iosif Isihastul)

Last Edit:
---------------
Am uitat sa raspund la intrebare: Eu la mine as vrea sa schimb... pe langa toate cele de care ma acuzi, cu dragoste si grija, fratia ta... as vrea sa schimb... na, c-am uitat! Lasa ca-mi aduc aminte si revin!
Parinte, va rog sa scrieti aici care patima din cele insirate de mine nu se gaseste in Sfintia Voastra.. eu am spus ceeace ma doare pe mine in mine si cine este sincer se va regasi cum m-am regasit si eu in ele caci idea nu este a mea este din spovedania aceea atat de sincera din "pelerinul rus".. doar ca eu am privit in mine ca si atunci acela in el insusi.. asa cum aceea atunci mi-a ajutat mie si mi-a deschis ochii speram si eu sa ajute poate pe cineva.. caci harul Duhului nu lucreaza dupa cum va place Sfintiei Voastre, iar daca am scris gresit eu m-am rugat inainte asa: Doamne pentru Tine o scriu, binecuvinteaza ceea ce voi posta ca cine are nevoie sa se foloseasca.. acum si apa daca o bei iti da viata dar te poti si omora daca te arunci in ocean, cutitul taie painea dar poate si omora.. pana si cuvantul Evangheliei se face osanda celor ce-l rastalmacesc.. eu am scris-o din dragoste si Dumnezeu stie asta.. cine nu se regaseste eu nu-l pot ajuta decat cu rugaciunea.. inteleg ca nu v-ati regasit, ca altfel nu vad care este sminteala.. va rog spuneti-mi asadar si Dumnezeu imi e martor iarasi ca tot din dragoste fata de El va intreb, care dintre patimile insirate de mine nu sunt in Sfintia Voastra?
Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 18:19:00
GheronIosifIsihastul GheronIosifIsihastul is offline
Banned

Data înregistrării: 05.10.2010
Locație: acolo unde nu e Dumnezeu
Implicit

Citat:
Parinte, va rog sa scrieti aici care patima din cele insirate de mine nu se gaseste in Sfintia Voastra.. eu am spus ceeace ma doare pe mine in mine si cine este sincer se va regasi cum m-am regasit si eu in ele caci idea nu este a mea este din spovedania aceea atat de sincera din "pelerinul rus".. doar ca eu am privit in mine ca si atunci acela in el insusi.. asa cum aceea atunci mi-a ajutat mie si mi-a deschis ochii speram si eu sa ajute poate pe cineva.. caci harul Duhului nu lucreaza dupa cum va place Sfintiei Voastre, iar daca am scris gresit eu m-am rugat inainte asa: Doamne pentru Tine o scriu, binecuvinteaza ceea ce voi posta ca cine are nevoie sa se foloseasca.. acum si apa daca o bei iti da viata dar te poti si omora daca te arunci in ocean, cutitul taie painea dar poate si omora.. pana si cuvantul Evangheliei se face osanda celor ce-l rastalmacesc.. eu am scris-o din dragoste si Dumnezeu stie asta.. cine nu se regaseste eu nu-l pot ajuta decat cu rugaciunea.. inteleg ca nu v-ati regasit, ca altfel nu vad care este sminteala.. va rog spuneti-mi asadar si Dumnezeu imi e martor iarasi ca tot din dragoste fata de El va intreb, care dintre patimile insirate de mine nu sunt in Sfintia Voastra?
si va rog din tot sufletul meu sa mai cititi odata ceea ce am spus in primul mesaj..
Reply With Quote
Vechi 13.10.2010, 12:03:46
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu mi-as schimba trecutul. Numai in trecut exista pacatele. Cele din viitor inca nu sunt facute, iar cand ajung sa fie facute devin trecut.
Vechi 13.10.2010, 12:11:46
Elesya Elesya is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Locație: intre doua nemuriri
Implicit as dori...

Ce as dori...sa schimb la mine...?hmmm....impiedicarea...in semintele marului muscat odinioara...ca asa n-as mai cadea si aripile nu mi-ar fi fost retezate....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ati schimba,daca ati putea,la lumea in care traim? tigerAvalo9 Generalitati 41 26.05.2011 22:00:24
Se schimba ora la noapte florinbrasov0 Generalitati 8 31.10.2010 21:53:35
Dragostea parintilor schimba inima copiilor gabrined Intrebari utilizatori 4 18.05.2010 23:07:13
cum putem noi schimba tara asta? georgiana52 Generalitati 55 22.09.2009 16:42:01
Se schimba cartile de identitate Capy Generalitati 21 06.05.2008 18:59:20