![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata ca astazi i-am sarbatorit pe bunicii lui Hristos, oameni drepti in fata Domnului, care s-au rugat o viata intreaga cu multa credinta pentru a primi binecuvantarea Sa si pentru a avea un copil. In zilele noastre, oare cati mai credem ca un copil e o binecuvantare si oare cati nu ne dam batuti, spunand: m-am rugat n zile, nopti,luni, ani si Dumnezeu nu m-a ascultat si nu mi-a dat ce am cerut? Ce s-ar fi intamplat oare daca acesti doi oameni drepti, care zeci de ani au purtat o povara imensa, pe langa durerea de a nu avea copii, mai erau si desconsiderati de lume si de preoti pentru ca nu au fost binecuvantati de Domnul, s-ar fi descurajat, increzandu-se mai mult in neputinta firii lor decat in atotputernicia Lui? Daca s-ar fi razvratit, socotind ca indura pe nedrept aceat chin si stiindu-se oameni drepti? Niciodata nu ridicat glasul:de ce, Doamne? ci au staruit in credinta si rugaciune. Prin credinta si staruinta lor s-a lucrat mantuirea lumii, caci li s-a daruit o fecioara care, mai tarziu, s-a invrednicit sa fie Maica Luminii. Iata ce dar maret au primit pentru rabdarea lor cea sfanta. Istoria vietii lor sa ne fie pilda in incercarile si durerile noastre, iar rugaciunea lor sa ne calauzeasca pasii! Condac 1 Insotirii celei de Dumnezeu alese,dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana, ca celor ce ati nascut pe Maica Vietii noastre, binecuvantata de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, cantari de lauda aducem voua noi, rugatorii vostri; iar voi, ca cei ce aveti indrazneala catre Dumnezeu, paziti-ne cu rugaciunile voastre de toate primejdiile pe noi, cei ce cantam: bucurati-va, parinti de trei ori fericiti!
|
||||
|
||||
![]()
Pentru mine acesti Sfinti sunt un exemplu de indelunga-rabdare in rugaciune.
|
|
||||
|
||||
![]() O, preafericita insotire, a dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana cei ce stati langa scaunul Dumnezeirii, primind laudele acestea ale noastre, izbaviti-ne cu rugaciunile voastre de chinurile cele vesnice si de toata ispita, ca impreuna cu voi sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia!
|
||||
|
||||
![]()
"Despre Sfintii Ioachim si Ana nu gasim informatii in Sfanta Scriptura ci numai in traditia crestina si in cateva scrieri necanonice. La o varsta inaintata Dumnezeu a trimis pe ingerul Sau, binevestindu-le Sfintilor Ioachim si Ana nasterea Maicii Domnului".
http://www.sfantaana.ro/Sfintii-Ioac...im-si-Ana.html |
![]() |
Tags |
ioachim si ana |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii parinti ioachim si ana | patricia2006 | Nunta | 3 | 30.07.2012 21:36:23 |
Model de vesta | o_tzaranca | Intrebari utilizatori | 0 | 02.12.2010 16:25:31 |
Sfinții Părinți Ioachim și Ana | Carmen FUNIERU | Din Noul Testament | 2 | 09.09.2010 23:43:51 |
Despre Ac. Sfiintilor Parinti Ioachim si Ana | DavidM | Rugaciuni | 0 | 24.02.2010 13:01:23 |
|