Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2010, 15:45:35
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.04.2009
Smile

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Spunea un frate pe care l-am indragit mult, dar care a disparut de pe forum (cristianvisan), ca pentru a putea simti si a cunoaste intr-adevar smerenia trebuia sa te adancesti in lumea asta si in pacat pana la capatul iadului; sa te daca ii poti rezista sansa ta e mare, daca nu....

"Lasa-te doborata desfiintata mai loveste-ti si tu pe deasupra inima cu adanca intristare pentru departarea de Dumnezeu si de biserica pune mainile tale tu singura sub cuie si va iesi intunericul din el.. (si era la ora a sasea si s-a facut intuneric peste tot pamantul).. Anglia .. acolo e mult intuneric.. dar tu fugi in egipt.. osandeste-te adica singura la iad..." (cristianvisan)

La vremea respectiva nu intelegeam prea bine si ma contraziceam cu el, spunand ca, daca nu te simti in stare sa te lupti cu pacatul, mai bine stai departe de el. Insa acum ii dau dreptate...
Nu stii daca a mai aparut cristianvisan pe forum? Poate sub un alt pseudonim?
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 21:01:24
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Nu stii daca a mai aparut cristianvisan pe forum? Poate sub un alt pseudonim?

Nu stiu, dar daca a aparut sau nu sub un alt pseudonim, insa mi-ar placea mult sa vorbesc cu el. Deci daca citeste randurile astea, il rog sa ma contacteze pe private
Vechi 13.08.2010, 23:46:34
anatolie
Guest

Implicit

Fara Ortodoxie nu exista mantuire .
Adica Dumnezeu o sa mantuiasca din toate semintiile dar care nu sunt Ortodoxi sau chiar Catolici nu vor vedea in veci Lumina.
Adica nu il vor vedea niciodata pe Dumnezeu.
Si inca ceva , nu dati crezare si nu va enervati , lasati sectele sa faca ce vor noi avem alt plan , noi vrem sa ne mantuim , sa ii lasam pe ei sa studieze in diferite carti si sa caute diferite raspunsuri , dar noi sa nu ne lasa pacaliti
Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 00:31:14
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anatolie Vezi mesajul
Adica Dumnezeu o sa mantuiasca din toate semintiile dar care nu sunt Ortodoxi sau chiar Catolici nu vor vedea in veci Lumina.
Mai anatolie mai, nu cumva tu esti un ecumenist, mai?
Cum mai vine si asta „chiar catolici”, daca „fara Ortodoxie nu exista mantuire”?

Citat:
Adica nu il vor vedea niciodata pe Dumnezeu.
De ce, le obturezi tu campul vizual?
Daca te dai tu putin in dreapta, Il vor vedea.
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 12:14:11
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Mai anatolie mai, nu cumva tu esti un ecumenist, mai?
Cum mai vine si asta „chiar catolici”, daca „fara Ortodoxie nu exista mantuire”?

De ce, le obturezi tu campul vizual?
Daca te dai tu putin in dreapta, Il vor vedea.
te-am urmarit de ceva vreme si am impresia ca esti singur impotriva tuturor
si cu tepusa mereu inpungi,cam ispitesti.
lasa-te de forum si mai vezi-ti de cele duhovnicesti, esti intr-un mare con de umbra,
departeaza-te de intuneric, iesi la lumina si smecheria las-o altuia, da slava celui preainalt si cuminteste-te pina inca se mai poate si nu e prea tirziu!.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 22:06:54
anatolie
Guest

Implicit

In primul rand va rog sa nu scrieti cu rautate , mesajur a fost cu o oarecare enervare fata de sectari , noi ortodocsii dorim sa fim lasati in pace , dar cum sa fim lasati daca nici noi nu ii lasam , sa vorbim de ale noastre , ei sa isi faca forumul lor si gata , nu imi place sa ma cert.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2010, 00:10:55
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
In primul rand va rog sa nu scrieti cu rautate , mesajur a fost cu o oarecare enervare fata de sectari , noi ortodocsii dorim sa fim lasati in pace , dar cum sa fim lasati daca nici noi nu ii lasam , sa vorbim de ale noastre , ei sa isi faca forumul lor si gata , nu imi place sa ma cert.

Cum putem sa-i lasam in pace, cand ei nu ne lasa pe noi?... Iertati-ma, poate ca a fost si rautate fata de sectari, poate a fost si ranchiuna, dar a fost o intrebare sincera si asteptam un raspuns la ceva ce chiar nu am inteles niciodata...

Iertati-ma
Vechi 30.10.2010, 01:31:45
apologetdindamasc apologetdindamasc is offline
Banned

Data înregistrării: 25.10.2010
Implicit

Oameni pocaiti exista si la catolici si la ortodocsi, sora Lacrimi.
Neoprotestantii care considera ca au monopol asupra pocaintei gresesc, desigur.

Pe de alta parte neoprotestantii nu s-au autodefinit pocaiti.
Ei au fost denumiti asa de catre ortodocsii (nepracticanti) care nu stiau cu ce "se mananca" acest termen.

Tu spui: "Unde va este smerenia? A fi POCAIT este un lucru mare".
Dar oare cu numele de ORTODOX nu te poti mandri?
A fi ortodox nu e un lucru mare?

Mandria poate veni asupra oricui.
Domnul sa ne ajute pe fiecare sa luam seama la noi insine.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 13:52:31
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Unde va este smerenia? Unde va este constientizarea pacatului si a invartosarii inimii? A fi POCAIT este un lucru mare.... Cred ca in zilele noastre pentru a fi pocait, ar trebui sa te retragi in munti, in pustietate si sa nu mai ai contact cu lumea asta si lucrurile ei.

A te considera "pocait" creeza mandrie, iar mandria este un pacat greu. Nu va e frica de Dumnezeu?
Trebuie fuga din lume, pentru pocainta ?!
Dar despre sfintii locuitori in orase, clerici si mireni, ce parere ai ?!

Fuga din lume este nascuta din dorul dupa liniste, dupa ce pacatele au fost constientizate, vazute si pocainta a rasarit in inima omului. Nimeni nu poate fugi din lume, pana ce nu si'a vazut pacatele si a simtit durere pentru ele si nevoie de mari nevointe.

Adevarata pocainta nu naste mandrie.
Cand un om isi vede pacatele, acestea il dor si mandria este alungata din inima lui.

Rugaciunile spun "priveste, Doamne, spre smerenia mea, priveste pocainta mea".
Aceste rugaciuni sunt scrise de sfinti, spre a fi rostite de tot omul.

Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 14:32:42
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit pocaiti

legandu-ma strict numai de denumirea aceasta, nu as concluziona direct drept mandrie, desi nu le tin partea, consider ca o persoana mandra nu si-ar spune pocaita, denumirea in sine presupune umilita, pocaitul e intr-o stare continua, si nu presupune automat rezultatul final, starea de Mantuire, pe care numai Dumnezeu are dreptul sa o dea celui care se va invrednici de ea. Si ca sa inchei.

Nu judecati ca sa nu fiti judecati.

Cel fara de pacat sa arunce primul cu piatra, a spus-o chiar Hristos, atunci cand ii judecam pe altii ne facem vinovati de mandrie chiar noi.

Oricum pocainta nu depinde de apartenenta la vreunul dintre cultele sau denominatiunile crestine
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Last edited by Rodica50; 30.07.2010 at 14:36:17.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ma puteti ajuta? mirela1990 Generalitati 10 13.09.2010 00:40:20
Ce puteti spune? Darkanian Generalitati 19 05.07.2010 00:14:35
Ma puteti ajuta? truthtostone Generalitati 1 26.10.2009 08:39:34
Ma puteti ajuta ioanhodean Preotia (Hirotonia) 3 27.03.2008 01:14:44