Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2010, 03:08:52
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
pai dupa el , niciodata ptr ca fumez, dar pot sa nu fumez 3 zile zic eu, eu stiu, nu ma pot lasa acum de fumat. doamne fereste maine poate mor, raman neimpartasita?!!!!
S-ar putea sa fie deranjant mesajul meu, imi cer iertare, dar trebbuie spus lucrurilor pe nume.

Este foarte usor sa spunem cu gura si mai greu sa si facem ceea ce am spus. Dar este si asta un pas -constientizarea situatiei-.
Daca vom incerca sa ne indreptatim pentru pacatele noastre ne vom amagi.
Este un mecanism dracesc si extrem de viclean aici:"nu pot acum, mai in colo", "lasa acum, mai in colo ", "ai tu timp mai in colo".
Si acest mecanism se perpetueaza si face sa creasca patimile in noi, ca un pom care creste si devine un arbore foarte greu de darmat.
Pocainta inseamna regretarea pacatelor, dorinta de indreptare. Urmatorul pas este a nu mai gresi. Si toate acestea devin mult mai usoare gratie ajutorului lui Dumnezeu.
In cazul fumatului, cel care fumeaza nu vrea sa renunte la "placerea" pe care o aduce nicotina(care este un drog), atunci cand patrunde in corp. Apoi nicotina paraseste foarte repede organismul, si incepe durerea fumatorului.
Cei interesati de mai multe amanunte despre acest subiect pot gasi pe scribd.com o carte numita "In sfarsit nefumator" scrisa de Allen Carr.
Nu putem sluji la doi domni. Dumnezeu, atotmilostiv asteapta sa Ii acceptam ajutorul, tot bate la usa, iar noi tot ii inchidem usa in nas...
La urma urmei Dumnezeu ne cere sa scapam de patimi, sa fim liberi, daca fumatul si celelalte patimi ne-ar fi ajutat cu ceva, El ne-ar fi incurajat sa le practicam, dar adevarul e invers, nu ne ajuta cu nimic, ba mai mult ne dauneaza si ne indeparteaza de El.
Plus ca tot cei pe care ii cunosc si s-au lasat de fumat au fost toti mai fericiti ca au faut asta si nu au regretat nimic...
Sfatul Sfintilor este sa luam decizia sa nu mai pacatuim si sa ne indreptam ACUM, nu mai in colo.. Doamne ajua!
Vechi 17.07.2010, 01:47:38
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
nu am decat o zi de post la dispozitie, ma pot impartasi?, cum se face exact impartasirea ca nu cumva sa o fac gresit si sa ma umplu de alte pacate .
sunt spovedita de curand dupa indreptar de spovedanie.
p.s eu fumez.

Nu e nevoie sa tii alte posturi decat cele randuite in calendar.

Daca duhovnicul ti-a dat voie sa te impartasesti, nu mai ai nevoie de alte sfaturi dinafara.

Eu nu m-am impartasit in ultimele doua Duminici, pentru ca nu am putut, si abia astept Liturghia de poimaine.

PS: nu mai fuma. E atat de simplu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2010, 01:58:41
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu e nevoie sa tii alte posturi decat cele randuite in calendar.

Daca duhovnicul ti-a dat voie sa te impartasesti, nu mai ai nevoie de alte sfaturi dinafara.

Eu nu m-am impartasit in ultimele doua Duminici, pentru ca nu am putut, si abia astept Liturghia de poimaine.

PS: nu mai fuma. E atat de simplu.
daca era asa de simplu se lasau toti , ai fumat vreodata, dar asa cate un pachet pe zi nu una pe sapt.? daca nu , nu mai da sfaturi cat de simplu e.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2010, 15:38:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
daca era asa de simplu se lasau toti , ai fumat vreodata, dar asa cate un pachet pe zi nu una pe sapt.? daca nu , nu mai da sfaturi cat de simplu e.
Eu nu am fumat niciodata. Insa socrul meu a fumat timp de 40 si nu stiu cati de ani, pana in momentul in care doctorul i-a zis: daca mai fumezi, vei muri in curand.

Deci tu ce faci daca Domnul Hristos, cu care vrei sa te impartasesti, iti zice: daca mai fumezi, o sa mori, femeie cu familie acasa!

Orice viciu ne indeparteaza de comuniunea cu Hristos. Duhovnicul tau stie cel mai bine cum sta treaba si ma bucur ca esti sincera cu el, marturisindu-i deschis problema ta. Deci, pana nu o rezolvi, ai face bine sa iesi afara de la Liturghia credinciosilor, impreuna cu cei chemati.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2010, 16:23:11
ilieradu ilieradu is offline
Member

Data înregistrării: 15.05.2009
Implicit

imi pare rau pentru dumneavoastra ca ati ajuns sa cereti parerea aici unde toata lumea stie mai bine ca preotul la care va ti spovedit ce trebuie sa faceti!( ba inca si catolici va spun cum trebuie sa va inpartasiti in biserica ortodoxa) nu mai ascultati de ce se spune aici!ASCULTATI DE CE VA SPUNE PREOTUL CARE VATI SPOVEDIT SI DACA EL HOTARESTE CU NU AVETI VOIE SA VA IMPARTASITI ASA SA FACETI! SFANTA IMPARTASANIE NU E CEVA CARE SE AIA CUM VREM NOI SI DUPA IDEILE NOASTRE! ma iertati daca vam suparat si bunul DUMNEZEU sa ne ierte pe toti!
Reply With Quote
Vechi 17.07.2010, 16:46:11
CalmDown CalmDown is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.07.2010
Locație: Satu-Mare, România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ilieradu Vezi mesajul
imi pare rau pentru dumneavoastra ca ati ajuns sa cereti parerea aici unde toata lumea stie mai bine ca preotul la care va ti spovedit ce trebuie sa faceti!( ba inca si catolici va spun cum trebuie sa va inpartasiti in biserica ortodoxa) nu mai ascultati de ce se spune aici!ASCULTATI DE CE VA SPUNE PREOTUL CARE VATI SPOVEDIT SI DACA EL HOTARESTE CU NU AVETI VOIE SA VA IMPARTASITI ASA SA FACETI! SFANTA IMPARTASANIE NU E CEVA CARE SE AIA CUM VREM NOI SI DUPA IDEILE NOASTRE! ma iertati daca vam suparat si bunul DUMNEZEU sa ne ierte pe toti!
Nu fiți rău! Oamenii, mai întreabă și ei, se mai consultă, credeți-mă, vor să știe, preoții noștri (unii) nu sunt atât de darnici cu explicațiile întotdeauna. Câți oameni cunosc cu adevărat semnificația Sfintei Liturghii și a momentelor liturgice? Credeți-mă, domnul meu, foarte puțini știu, mai ales într-un sat, comună, orășel. (Avem și vreo 2-3 "preoți de duminică" în sistem, ca să zic așa.) Poate la București și Timișoara e altfel, deși tare mă îndoiesc.
Și subscriu: "ASCULTATI DE CE VA SPUNE PREOTUL CARE VATI SPOVEDIT SI DACA EL HOTARESTE CU NU AVETI VOIE SA VA IMPARTASITI ASA SA FACETI! SFANTA IMPARTASANIE NU E CEVA CARE SE AIA CUM VREM NOI SI DUPA IDEILE NOASTRE!".

Doamne ajută!
Vechi 17.07.2010, 13:46:29
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Citat:
nu am decat o zi de post la dispozitie, ma pot impartasi?, cum se face exact impartasirea ca nu cumva sa o fac gresit si sa ma umplu de alte pacate .
sunt spovedita de curand dupa indreptar de spovedanie.
p.s eu fumez.
Ii dam prea putin lui Dumnezeu fata de ceea ce El ne da noua. Noi ii dam o zi, si El ne da viata vesnica, caci asta inseamna Euharistia.

Poate vei tine seama de aceste ganduri si ii vei darui mai mult lui Dumnezeu, mai multa rugaciune, multumire, fapte bune, daca te vei impartasi.

Tinem prea mult la noi si de multe ori intr-un mod denaturat. Pentru ca fumatul nu ne face nici un bine, de aceea Biserica se ridica impotriva lui. Biserica nu ne vrea sanatosi doar intr-o parte sau doar sufletesti, caci omul e om trup si suflet, nu doar trup sau doar suflet.

Daca te vei impartasi sa-ti fie spre "iertarea pacatelor si viata vesnica" dupa cum spune Biserica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce ziceti de asta? kiralina Generalitati 121 06.06.2010 23:29:47
Ce nu avea Iașul ăsta...? ben_gal Intrebari utilizatori 11 14.04.2010 12:08:49
Am trait s-o aud si pe asta... antiqu Generalitati 89 18.01.2010 18:03:11
Vreau sa va impartasesc un vis achimovjan Generalitati 57 14.07.2008 22:10:41