Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2011, 02:38:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu am inteles eu bine sau parintele ti-a spus sa arzi Biblii? Daca a facut asa ceva eu i-as sugera sa-si schimbe meseria, ca nu merita sa fie preot.

Intotdeauna cand faci ceva ar trebui sa te gandesti ce va zice Dumnezeu despre actiunea ta. Restul nu prea conteaza.
O traducere eretica a Bibliei facuta special sa sprijine un crez eretic n-are nimic sfant in ea.

Singurul motiv pentru care poate fi pastrata e de ordin intelectual, pentru referinta si cu grija sa nu ajunga pe mana altcuiva mai naiv, in rest nu e pacat ba chiar indicat sa fie arsa decat sa sminteasca pe cineva.
Vechi 01.06.2011, 16:39:06
vinerea13 vinerea13 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
O traducere eretica a Bibliei facuta special sa sprijine un crez eretic n-are nimic sfant in ea.
Cu totul de acord.
Daca afirmati insa ca Traducerea Cornilescu este eretica sau a intentionat sa sprijineasca ereziile, exagerati.
Vechi 02.06.2011, 17:34:07
dorumuresianu dorumuresianu is offline
Banned

Data înregistrării: 20.05.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:

Singurul motiv pentru care poate fi pastrata e de ordin intelectual, pentru referinta si cu grija sa nu ajunga pe mana altcuiva mai naiv, in rest nu e pacat ba chiar indicat sa fie arsa decat sa sminteasca pe cineva.
Apreciez sfatul dumneavoastră de a păstra o asemenea Biblie din rațiuni de ordin intelectual, însă mi se pare cu totul deplasat în a o arde. Cu ce am fi mai buni decât fanaticii fundamentaliști islamici, ori decât pastorul Terry Jones cu arderea cărților sfinte?
Argumentul că Biblia respectivă a fost făcută special "să sprijine un crez eretic" nu prea ține, același argument putând fi invocat și de alte culte creștine. Și ar susține argumentul cu exemplele de adaosuri confesionale făcute la versiunea sinodală (adaosuri nu o dată remarcate și pe acest forum), desigur fără o bază prea solidă căci nu putem afima că ortodoxia este eretică doar pe baza modificărilor operate în versiunea oficială. Biblia este Cartea sfântă a creștinismului indiferent că e o versiune/traducere mai bună ori mai puțin reușită și e Cuvântul lui Dumnezeu! Nu se cade s-o ardem, am face un păcat la fel de mare (dacă nu mai mare) ca și incendierea unei sfinte biserici.
Fără supărare, aceasta e părerea mea și o susțin indiferent dacă voi fi eliminat de pe forum datorită convingerii mele.
Vechi 06.07.2010, 19:44:38
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de justine Vezi mesajul
O prietena de alta confesiune mi-a cumparat ca dar de ziua mea o Biblie. Ca sa nu o supar am acceptat-o. Este bine sa o pastrez?
Indiferent de motivul pentru care prietena ti-a daruit o Biblie, consider ca este indicat sa o pastrezi sau poate sa o daruiesti la randul tau altcuiva cand se va ivi ocazia. In alte perioade ale istoriei au fost oameni care ar fi dat ani din viata petru o Biblie asa ca nu e potrivit sa o arunci.
Citat:
Ce facem daca avem in casa carti de la alte culte (ramase de la bunici, etc). Le putem arunca?
Le poti arunca daca mai intai le-ai citit si ai constatat ca nu scrie nimic folositor in ele. Chiar zilele trecute am auzit un preot adresand cuvinte de lauda cu privire la o carte scrisa de cineva care nu slujeste in biserica ortodoxa, dar care a fost sincer si a apreciat valoarea scriitorului, chiar daca zicea dansul, autorul slujeste in alta biserica. Ai aici si linkul: http://www.youtube.com/watch?v=DnCpiIxRitI
Citat:
Putem avea prieteni de alte religii, evitand discutiile pe teme religioase? Daca asistam intamplator (de ex. in masina sau autobuz) la convorbiri de ale lor care de multe ori critica credinta ortodoxa ce trebuie sa facem? E indicat sa ne facem cruce cand calatorim alaturi de ei, stiu ca se simt jigniti? Daca a murit o ruda sau un vecin de alta credinta e bine sa mergem la inmormantarea acestuia?
Daca prietenii tai se simt jigniti de anumite forme ale credintei tale cred ca problema e la ei si nu la tine. Nu e potrivit sa te bagi in discutii contradictorii pe teme religioase cu toate ca sunt destul de provocatoare. Daca altii nu au inteles sa ne respecte convingerile, haide sa facem noi primii acest pas si poate cine stie, rezultatele nu se vor lasa asteptate prea mult.

In ceea ce priveste problema cu inmormantarea unei rude sau persoane apropiate de alta credinta, raspunsul cred ca il stii deja, evident ca se cuvine sa mergem sa sprijinim cum putem pe cei din familia respectiva fi e si prin a oferi un umar pe care sa planga.

In final, daca imi permiti, iti dau o sugestie amicala, nu imbratisa teoriile acestea separatiste, nu e bine sa merg, sa vorbesc, sa fac, sa dreg, nu lasa pe nimeni sa te conduca si sa te infuenteze pe motiv ca iti vrea binele. Tocmai relatiile cu tot felul de oameni iti dau tie ocazie dupa ocazie ca sa vada ei cum esti tu si ce a produs credinta ta in tine. Altfel ramanem doar cu teoria care nu ne ajuta la nimic.

Last edited by Pandion; 06.07.2010 at 19:47:05.
Vechi 01.06.2011, 02:44:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Chiar zilele trecute am auzit un preot adresand cuvinte de lauda cu privire la o carte scrisa de cineva care nu slujeste in biserica ortodoxa, dar care a fost sincer si a apreciat valoarea scriitorului, chiar daca zicea dansul, autorul slujeste in alta biserica. Ai aici si linkul: http://www.youtube.com/watch?v=DnCpiIxRitI
Cine este preotul in cauza?
Mi se pare cunoscut oarecum, sper totusi sa nu fie cine pare a fi, ar fi chiar trist.
Vechi 01.06.2011, 08:44:00
asteptatorul asteptatorul is offline
Banned

Data înregistrării: 30.05.2011
Implicit

Citat:
Cine este preotul in cauza?Mi se pare cunoscut oarecum,
Cred ca este profesor (fost decan) la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

Citat:
sper totusi sa nu fie cine pare a fi, ar fi chiar trist.
Nu inteleg de ce ar fi trist. Este trist sa constati ca exista oameni aerisiti la minte, care nu se impiedica de tot felul de prejudecati prostesti?
Vechi 01.06.2011, 11:10:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de asteptatorul Vezi mesajul
Cred ca este profesor (fost decan) la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.
Ai un nume ceva?
Se pare ca banuielile se confirma, din pacate..

Citat:
Nu inteleg de ce ar fi trist. Este trist sa constati ca exista oameni aerisiti la minte, care nu se impiedica de tot felul de prejudecati prostesti?
Are romanul o vorba: prostul nu e prost destul daca nu e si fudul..

Sau altfel spus, nu o sa ramanem uimiti de profunzimea inaltimilor tale ganditoare doar pentru ca ne consideri prosti.

Last edited by AlinB; 01.06.2011 at 11:36:36.
Vechi 01.06.2011, 22:19:40
asteptatorul asteptatorul is offline
Banned

Data înregistrării: 30.05.2011
Implicit

Citat:
Are romanul o vorba: prostul nu e prost destul daca nu e si fudul..

Sau altfel spus, nu o sa ramanem uimiti de profunzimea inaltimilor tale ganditoare doar pentru ca ne consideri prosti.
Am apreciat un "om aerisit la minte, care nu se poticneste in prejudecati prostesti". De unde ati tras cocluzia ca m-am "fudulit" cu "profunzimea inaltimilor" mele ganditoare iar pe dvs. va consider prost?
Vechi 06.07.2010, 19:53:18
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
O prietena de alta confesiune mi-a cumparat ca dar de ziua mea o Biblie. Ca sa nu o supar am acceptat-o. Este bine sa o pastrez? Ce facem daca avem in casa carti de la alte culte (ramase de la bunici, etc). Le putem arunca?
Putem avea prieteni de alte religii, evitand discutiile pe teme religioase? Daca asistam intamplator (de ex. in masina sau autobuz) la convorbiri de ale lor care de multe ori critica credinta ortodoxa ce trebuie sa facem? E indicat sa ne facem cruce cand calatorim alaturi de ei, stiu ca se simt jigniti? Daca a murit o ruda sau un vecin de alta credinta e bine sa mergem la inmormantarea acestuia?
Dumnezeu sa te ajute si sa faci ce crezi tu ca este bine .Tu decizi !
Vechi 31.05.2011, 23:17:15
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Tu decizi !
Uitam , uitam , uitam , voit sau nu de duhovnicii nostri ! Ei sunt carmacii nostri duhovnicesti , si tocmai de aceea in multe probleme putem afla rasuns , nu aici pe forum , ci in BISERICA . Iertare , dar neglijam mult acest ajutor !

Tags
doamne ajuta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cartile lui Charles Diehl si alte citate sophia Resurse ortodoxe on-line 7 08.04.2014 02:34:51
Cartile sfinte! miti29 Morala Crestina 3 30.10.2011 18:37:10
Cartile penticostalilor Neonila Generalitati 183 30.10.2010 00:55:46
Hristos a inviat! si pentru membri altor confesiuni crestine mihailt Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 6 09.04.2010 02:20:01
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 02:00:06