|
|
|||||
|
|||||
Citat:
La ce să mă gîndesc? Cum să interpretez sucit un text după cum îmi convine mie? Citat:
Citat:
Sau ce logică nu prinzi, care de fapt e neclaritatea? Citat:
Corect și aici. Citat:
|
||||
|
||||
Citat:
O spui tu, o știu și eu, e corect ce zici. Doar că în Prohod afirmația e greșită. Simplu. Nu a fost golit întregul Iad.
|
|||
|
|||
"being anal" in romana mai des se foloseste "constipat" binenteles nu in sensul propriu.
being anal / anal person = o persoană care acordă importanță exagerată lucrurilor neesențiale; meticulos; minuțios; tipicar http://profadeengleza.com/being-anal-anal-person/
|
|||
|
|||
Carti de cult
Am o framantare, daca in casa am carti de cult ortodoxe ( Mineie, Liturghier, Molitfelnic, Acatistier, psaltire, catavasier, octoih, ceaslov, Apostol, penticostar, Triod,, etc, carti de slujba adica) . Este pacat sa citim acasa din ele pentru folos duhovnicesc ? Desigur in taina sa citim, nu cu voce tare, e blasfemie ?
Daca sunt simple lecturi mai este nevoie de binecuvantarea duhovnicului, sau le putem citi la "liber" fara nicio sfiala? Am auzit intr-o biserica in care eram la Bucuresti ca parintele dadea binecuvantare credinciosilor de exemplu sa citeasca Triodul acasa pentru exersarea pocaintei si a smereniei(chiar asa s-a exprimat) , sau sa citeasca Sf Liturghie acasa in taina pt a constientiza profunzimea rugaciunilor din timpul Dumnezeiestii Liturghii. |
|