![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca asta ati inteles dumneavoastra din cultul icoanelor e grav si nu mai am nimic de comentat. (faceti niste confuzii intre a te inchina, a cinsti, a venera)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Dacă nici el nu știa, cine să știe? Portarul de la hotel? Nu avea treabă nici cu bucataria, nici cu lumânările... stătea exact pe banca de sub frescă și dădea lămuriri la vizitatori. Respectiv, nelămuriri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mulțumesc frumos. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Că fac eu acele confuzii nu e nicio problemă, eu oricum nu mă închin nici la icoane, nici înaintea lor, nici pe după ele... mă închin doar lui Dumnezeu, Cel căruia I se cuvine toată închinarea. Problema cea mare constă în grava confuzie cu privire la actul închinării din partea celor ce nu pot da explicații atât de competente ca dumneavoastră. Dumnezeu să-i ierte!
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate ca unii privesc Sfintii cu o anumita fascinatie ce o poti interpreta drept idolatrie, insa privindu-i cu ratiune spirituala poti sa-ti constientizezi stadiul in care tu te afli. Pe de alta parte eu consider ca orice ajuta la vindecarea sufleteasca a omului incercat de suferinte grele, fie boala, fie pierderea cuiva drag, e binevenit. Intr-o viata macinata de probleme, singura constanta ramane Dumnezeu. Unii se simt mai bine dupa ce ating sau pupa moastele, gasesc siguranta, liniste si mangaiere. Prin faptul ca au atins pe unul dintre Sfintii Lui Dumnezeu, castiga incredere in ei insisi, simt ca Domnul le da taria de a infrunta problemele cu care se confrunta. Unii aprind o lumanare sau tamaie, pentru a intra in starea de rugaciune, deci lumanarea ii ajuta sa se focalizeze, sa ignore zumzetul din jur din biserica, sa se interiorizeze, sa aiba constiinta prezentei lui Dumnezeu in ei. Daca nu ai aceasta stare, rugaciunea devine un act pur formal.
Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 14:50:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Iisus a fost budist? si el se retragea in locuri izolate si medita. La fel si omul, incearca sa intre in comuniune cu Dumnezeu, prin meditatie si rugaciune, nu repeta papagaliceste niste cuvinte, ci le traieste. Daca acest ritual il ajuta, care-i problema? doar nu se roaga altcuiva. Relatia cu Dumnezeu e intima si personala, nu puteti veni dmv. sa impuneti o reteta, caci poate la alt om nu prinde. Fondul e acelasi, pacat ca va lasati orbit de forme.
Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 15:00:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Probabil este foarte greu ca cineva - cuvintele cuiva - sa va zdruncine convingerile, probabil de-o viata, dar cugetati va rog la cuvintele Pr. Staniloae, precum si la intrebarea: "Daca Biserica Primara - atat de veche - din vremurile Sfintilor Parinti cinstea icoanele, oare nu este ceva adevar in aceasta?" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din moment ce nu faceti parte din BO, rezulta ca faceti parte dintr-o secta numita de acestia adventista. Nu e prea normal ca ortodocsii sa numeasca toate cultele cu numele lor, de exemplu mormonii se numesc biserica lui Iisus Histos a sfintilor din zilele din urma. Ar rezulta ca ortodocsii spun ca adunarea mormona e Biserica lui Iisus si ca acolo sunt sfintii. Respectivele culte si-au dat ele nume, nu au cum sa fie recunoscute de ortodoxie. Asta e adevarul istoric, nu avem ce face, adventistii sunt un grup format la inceput in jurul unui fermier american care a prezis eronat sfarsitul lumii. daca nu era acel fermier nu existau azi nici adventisti. Noi suntem numiti ortodocsi, nu ni se pare o jignire, dimpotriva. Daca nu vreti sa fiti numit secatar puteti veni in BO sa fiti numit ortodox, daca va tin cu forta spuneti si intervenim, va salvam. ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|