Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 13:47:24
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Daca asta ati inteles dumneavoastra din cultul icoanelor e grav si nu mai am nimic de comentat. (faceti niste confuzii intre a te inchina, a cinsti, a venera)
Vechi 17.08.2011, 14:07:42
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
SECTANTI asa se numesc indiferent cat de "binevoitori " sunt.sau par a fi.numindu-se sectanti,nu avem noi nici o tangenta cu ei
Asta-i culmea! După ce că-i numiți "sectanți" în bătaie de joc, tot ei sunt vinovați că-i numiți astfel...

Citat:
În prealabil postat de crissta Vezi mesajul
"nici el nu stia",se referea cineva la un calugar de la Cozia....Nu era d-le treaba lui . probabil treaba lui era la bucatarie,sau la lumanari
Dacă nici el nu știa, cine să știe? Portarul de la hotel? Nu avea treabă nici cu bucataria, nici cu lumânările... stătea exact pe banca de sub frescă și dădea lămuriri la vizitatori. Respectiv, nelămuriri.
Vechi 17.08.2011, 14:11:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur ca a fost data problema e ca nici unul din cei de care faceti ascultare (desi nu recunoasteti) n-a fost acolo cand a fost data si parerile lor despre cum ar trebui sa fie asta chiar sunt egale cu zero in fata lui Dumnezeu.
Domnule dragă, noi nu "facem ascultare" de taica Miller, maica White (cum ți-ai imagina)... în fond de neica Nimeni până la urmă; ci de Hristos... Care se întâmplă să fi fost chiar prezent acolo.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este canonica si este bazata pe o revelatie din VT.
Mulțumesc frumos.
Vechi 17.08.2011, 14:13:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca asta ati inteles dumneavoastra din cultul icoanelor e grav si nu mai am nimic de comentat. (faceti niste confuzii intre a te inchina, a cinsti, a venera)
Că fac eu acele confuzii nu e nicio problemă, eu oricum nu mă închin nici la icoane, nici înaintea lor, nici pe după ele... mă închin doar lui Dumnezeu, Cel căruia I se cuvine toată închinarea. Problema cea mare constă în grava confuzie cu privire la actul închinării din partea celor ce nu pot da explicații atât de competente ca dumneavoastră. Dumnezeu să-i ierte!
Vechi 17.08.2011, 14:43:45
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Problema cea mare constă în grava confuzie cu privire la actul închinării din partea celor ce nu pot da explicații atât de competente ca dumneavoastră. Dumnezeu să-i ierte!
Poate ca unii privesc Sfintii cu o anumita fascinatie ce o poti interpreta drept idolatrie, insa privindu-i cu ratiune spirituala poti sa-ti constientizezi stadiul in care tu te afli. Pe de alta parte eu consider ca orice ajuta la vindecarea sufleteasca a omului incercat de suferinte grele, fie boala, fie pierderea cuiva drag, e binevenit. Intr-o viata macinata de probleme, singura constanta ramane Dumnezeu. Unii se simt mai bine dupa ce ating sau pupa moastele, gasesc siguranta, liniste si mangaiere. Prin faptul ca au atins pe unul dintre Sfintii Lui Dumnezeu, castiga incredere in ei insisi, simt ca Domnul le da taria de a infrunta problemele cu care se confrunta. Unii aprind o lumanare sau tamaie, pentru a intra in starea de rugaciune, deci lumanarea ii ajuta sa se focalizeze, sa ignore zumzetul din jur din biserica, sa se interiorizeze, sa aiba constiinta prezentei lui Dum­nezeu in ei. Daca nu ai aceasta stare, rugaciunea devine un act pur formal.

Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 14:50:23.
Vechi 17.08.2011, 14:48:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Poate ca unii privesc Sfintii cu o anumita fascinatie pe care unii o interpreteaza drept idolatrie, insa privindu-i cu ratiune spirituala poti sa-ti constientizezi stadiul in care tu te afli. Pe de alta parte eu consider ca orice ajuta la vindecarea sufleteasca a omului incercat de suferinte grele, fie boala, fie pierderea cuiva drag, e binevenit. Intr-o viata macinata de probleme, singura constanta ramane Dumnezeu. Unii se simt mai bine dupa ce ating sau pupa moastele, gasesc siguranta, liniste si mangaiere. Prin faptul ca au atins pe unul dintre Sfintii Lui Dumnezeu, castiga incredere in ei insisi, Domnul dandu-le taria de a infrunta problemele cu care se confrunta. Unii aprind o lumanare sau tamaie, intrand astfel intr-o starea contemplativa de rugaciune, deci lumanarea ii ajuta sa se focalizeze, sa ignore zumzetul din jur din biserica, sa se interiorizeze, sa aiba constiinta prezentei lui Dum­nezeu in ei. Daca nu ai aceasta stare, rugaciunea devine un act pur formal.
Exact aceeași stare și aceleași sentimente le experimentează budiștii, hindușii, etc. Trebuie neapărat să facem și noi creștinii la fel? Noi care avem un Dumnezeu Adevărat și o închinare "în duh și adevăr" așa cum ne-a spus Hristos? Îmi pare rău...
Vechi 17.08.2011, 14:54:48
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact aceeași stare și aceleași sentimente le experimentează budiștii, hindușii, etc. Trebuie neapărat să facem și noi creștinii la fel? Noi care avem un Dumnezeu Adevărat și o închinare "în duh și adevăr" așa cum ne-a spus Hristos? Îmi pare rău...
Iisus a fost budist? si el se retragea in locuri izolate si medita. La fel si omul, incearca sa intre in comuniune cu Dumnezeu, prin meditatie si rugaciune, nu repeta papagaliceste niste cuvinte, ci le traieste. Daca acest ritual il ajuta, care-i problema? doar nu se roaga altcuiva. Relatia cu Dumnezeu e intima si personala, nu puteti veni dmv. sa impuneti o reteta, caci poate la alt om nu prinde. Fondul e acelasi, pacat ca va lasati orbit de forme.

Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 15:00:00.
Vechi 17.08.2011, 15:05:12
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Că fac eu acele confuzii nu e nicio problemă, eu oricum nu mă închin nici la icoane, nici înaintea lor, nici pe după ele... mă închin doar lui Dumnezeu, Cel căruia I se cuvine toată închinarea. Problema cea mare constă în grava confuzie cu privire la actul închinării din partea celor ce nu pot da explicații atât de competente ca dumneavoastră. Dumnezeu să-i ierte!
In legatura cu inchinarea la icoane, v-as sfatui sa cititi din Sfantul Ioan Damaschin, care explica lamurit motivele rationale pentru care in Biserica cea Una exista cultul icoanelor. Puteti citi si aici o scurta rezumare: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...ane-69559.html, iar aici puteti gasi inclusiv un text foarte bun din cuvintele Parintelui Staniloae, pe acelasi subiect: http://patermihail.wordpress.com/201...tru-staniloae/

Probabil este foarte greu ca cineva - cuvintele cuiva - sa va zdruncine convingerile, probabil de-o viata, dar cugetati va rog la cuvintele Pr. Staniloae, precum si la intrebarea: "Daca Biserica Primara - atat de veche - din vremurile Sfintilor Parinti cinstea icoanele, oare nu este ceva adevar in aceasta?"
Vechi 17.08.2011, 15:10:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Da.
http://imageshack.us/f/545/p8160140.jpg/

L-am întrebat pe un călugăr dacă reprezentarea e canonică și mi-a dat un răspuns evaziv... probabil nici el nu știa.
Aici e reprezentata cunoscuta scena din Vechiul Testament, intalnirea lui Avraam cu Dumnezeu din capitolul Facerea 17. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=17
Vechi 17.08.2011, 15:20:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asta-i culmea! După ce că-i numiți "sectanți" în bătaie de joc, tot ei sunt vinovați că-i numiți astfel...
Nu e o jignire, iata ce spune dex: "séctă, secte s. f. Comunitate religioasă desprinsă de Bis. oficială respectivă; p. ext. grup restrâns și închis, alcătuit din adepții unei doctrine (religioase, filozofice etc.). ◊ Secte neoprotestante = secte religioase noi care au proliferat din sânul protestantismului. – Din fr. secte, lat. secta."
Din moment ce nu faceti parte din BO, rezulta ca faceti parte dintr-o secta numita de acestia adventista. Nu e prea normal ca ortodocsii sa numeasca toate cultele cu numele lor, de exemplu mormonii se numesc biserica lui Iisus Histos a sfintilor din zilele din urma. Ar rezulta ca ortodocsii spun ca adunarea mormona e Biserica lui Iisus si ca acolo sunt sfintii. Respectivele culte si-au dat ele nume, nu au cum sa fie recunoscute de ortodoxie.
Asta e adevarul istoric, nu avem ce face, adventistii sunt un grup format la inceput in jurul unui fermier american care a prezis eronat sfarsitul lumii. daca nu era acel fermier nu existau azi nici adventisti.

Noi suntem numiti ortodocsi, nu ni se pare o jignire, dimpotriva. Daca nu vreti sa fiti numit secatar puteti veni in BO sa fiti numit ortodox, daca va tin cu forta spuneti si intervenim, va salvam.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38