![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca noi avem preferinte, poate si adminul sa aiba preferintele lui. Liberul arbitru functioneaza si aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este vorba de ce vreau eu ci de ce ar fi conform cu crestinismul.
|
||||
|
||||
![]()
Discutia asta e de domeniul fantasticului in general. Fiindca, cel putin in Romania, marea, marea majoritate a femeilor, si a oamenilor in general, se impartasesc o data, sau maxim de doua ori pe an. Daca. De fapt cred ca majoritatea nici macar o data pe an. Sa presupunem prin absurd ca intr-adevar ar fi pacat impartasirea in timpul menstruatiei, asta ar fi inca un pacat in marea de pacate in care se scalda in general cei ne prea dusi pe la biserica. Este asta cel mai mare pacat? Nu stiu, daca l-as pune in balanta cu avortul, nu cred. Sau chair cu altele mai mici decat avortul.
Deci, IMO, o discutie gen tara arde si baba se piaptana. Sau ceva de genul Constantinopolul e cucerit de turci, si cetatea discuta despre sexul ingerilor. O fi parand important si interesant subiectul, dar problema si criza e in cu totul alta parte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am amintit dec chestia cu impartasania pentru ca aici se tot discuta ca femeia nu ar putea nici intra in biserica cand are scurgeri de sange. Or pentru asta nu exista nici macar un canon cat de mic. Exista doar pt impartasanie (si sunt discutabile nu numai teologic ci si pentru ca exista pareri patristice in sens opus). Poate doar daca intre timp scrierile parintelui Cleopa s-au ridicat la rang de canoane. By the way, discutia cu taierea filui in patru daca este sau nu pacat sa te coafezi si sa porti gablonturi etc mi se pare si ea deplasata. Chiar daca intra si putina vanitate aici, cred ca avem mai intai pacate mai mari decat asta.
|
|||
|
|||
![]()
bunicile noastre ne invatau ..sa nu atingem cele sfinte in acea perioada
asta insemnand de la framantatul colacilor ..pana la intrarea in biserica si fara sa existe nici un canon..cat de mic?..posibil 2000 de ani de traditie aruncati la recycle byn-ul al calculatoarelor noastre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De cand sunt bunicile garantul ortodoxiei? Exista si unele lucruri care nu sunt corecte. Chiar daca au fost tinute de mosi si stramosi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
manastirea si femeia.. intrarea in biserica ..cu sange necurat...unde se jertfeste sange nevinovat..chiar sa fie o superstitie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vanitatea, un pacat care se poate trece cu vederea? Da, daca se intampla o data. Dar prin repetare devine patima; si atunci pacatul mic nu este pacatul cel mai mic, cum zice Pr. Arsenie Papacioc. Costat cam multa influenta vestica in conceptii. Locatia nu este o scuza pentru pacate. Oare nu se spune sa scriem in aer pacatele altuia si sa le sapam in piatra pe ale noastre? Constat insa o mare ingaduinta pentru propriile pacate, si nu e bine, caci nu ne serveste la mantuire. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia si cariera | romandragut | Generalitati | 65 | 25.11.2013 08:03:15 |
Femeia | PetruD | Morala Crestina | 72 | 19.11.2013 13:22:16 |
Femeia Cananeanca | CristianVladut | Generalitati | 1 | 12.03.2011 23:01:39 |
Preotul și femeia | dorinastoica14 | Preotia (Hirotonia) | 64 | 13.02.2010 17:22:39 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
|