Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2011, 13:57:48
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Teoretic ar putea fi posibil, dar care ar fi motivația? Și dacă e așa de importantă închinarea la ea, de ce nu e specificată în Scriptură împreună cu prezumtiva înviere, ori cu profeția despre învierea ei?

Un bun prieten de-al meu, medic stomatolog mi-a spus că-l pot solicita oridecâte ori am vreo problemă, chiar și fără programare. Eu însă aleg să discut cu mama lui și s-o rog să-mi mijlocească o programare pentru o măsea. Îi prezint și radiografia deși n-are nicio competență medicală. Cum credeți că s-ar simți prietenul meu?
Ah, am uitat să vă spun: doamna respectivă a murit acum doi ani. Am vorbit cu radiografia în mână despre problema mea în fața portretului ei (portret realizat doar după descrierea făcută de prietenul pictorului ce se pare că a cunoscut-o personal... dar nu e sigur...). Însă nu e nicio problemă, poate că a înviat între timp. Sau nu.
Comparatia este total aiurea
Vechi 28.08.2011, 13:58:49
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit Alo, sambataru'

Într-adevăr ești de groază! Ai putea măcar să renunți la limbajul forestier... bine cel puțin că n-ai adăugat "cei înșelați de draci".[/quote]
vezi cum vorbesti de Biserica (faza cu indosariatul) si cu o doamna (faza cu limbajul forestier). Colega noastra numai "forestier" nu vorbeste. Poate iti place sa fii banat..iata o noua perversiune! :D Oricum, misca-ti fundul la falsa voastra sinagoga si roaga-te lui Satan. Prezenta ta si a tampeniilor voastre ne bucura ca un pumnal in gat. Anathemathos si valea!
P. S. Sunt sigur ca Poporul Ales rade de nu mai poate de asa-zisul vostru sabat. Voi protestanti? O tuse a lui Calvin face mai mult decat toate discursurile si cartile epilepticei aleia. Chiar si Arminius sau Grotius aveau mult mai mult duh decat cei mai inspirati (?!?) din parodia voastra de sinagoga. Nu sunteti crestini, nici evrei, nici "pagani"...sunteti doar niste eretici.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 28.08.2011 at 14:07:08.
Vechi 28.08.2011, 14:01:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
Comparatia este total aiurea
Bineînțeles. Asta am și vrut să demonstrez că e aiurea.
Vechi 28.08.2011, 14:02:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Poate iti place sa fii banat..iata o noua perversiune! :D Oricum, misca-ti fundul la sinagoga si roaga-te lui Satan. Prezenta ta si a tampeniilor voastre ne bucura ca un pumnal in gat. Anathemathos si valea!
Poate ați dori să vă răspund cu aceeași monedă... nu mă cobor până acolo. O zi senină!
Vechi 28.08.2011, 16:23:49
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Cea ce tu nu iti dai seama osutafaraunu ,este ca biblia se interpreteaza in cadrul bisericii de catre cei care apartin bisericii si sunt duhovnicesti! Deoarece biserica este adevarul.Deoarece tot aceasta biserica a creat si Noul Testament! Apoi tu mai faci o greseala. Daca ai invata pe un om credinta adventa in afara ca i-ai spune ca sufletul este nemurior el ar crede ce ai spus! Adica ce vreau sa spun.? Ca tu gandesti biblia dupa modul in care te-au invatat altii si tie ti s-a parut ca ei au dreptate. Ai vazut ca adventii te invata sa nu bei vin si ca Iisus nu a baut vin dupa cum spui si tu. Totusi daca cineva (eu cred ca ti-am demonstart lucru acesta deoarece Iisus la cina nu avea cum sa bea must fiind prin luna martie!) iti arata concret ca nu ai dreptate tu tot nu o sa vrei sa vezi! Cand biblia iti spune ca vor veni amagitori ca sa ne amageasca ca si cum Iisus vine si sa ne ferim de ei tu tot nu vrei sa te feresti de acestia si ramai cu ei (adventii). Biserica adevarata nu se afla printr-o incercare umana de a vedea care dintre cultese apropie mai mult de adevarul nt asa cum vor protestantii. Deoarece ne aducem aminte ca Iisus spune ca daca sarea (biserica) nu mai sareaza atunci ea dispare! Iisus si apostoli ne spun sa ramanem in biserica care ei au creat-o prin ascultare de mai marii ei! Nu prinh interpretarea fiecaruia a Nt pe care nici nu il detineau!
P.S deci confuzia ta este ca te crezi ca interpretezi biblia mai bine ca altii (pacatul mandriei). Dar si altii cred ca ei interpreteaza mai bine ca tine! Tu crezi ca sabatul trebuie respectat dar 99 la suta dintre crestini nu cred acest lucru. Tu crezi ca Iisus este Dumnezeu si majoritatea crestinilor cred asa. dar sunt unii care nu cred! Iisus spune :invatati-i tot ce v-am invatat nu tot ce e scris in lege! Bucuria apostolilor si a primilor crestini din punctul vostru de vedere privind dezvoltarea bisericii ar trebui sa fie privita ca ceva stupid deoarece aceasta institutie oricum va degenera asa cum a prezis un evreu in Nt: daca aceasta institutie este de la Dumnezeu ea va dainui. Deci ea disparand sau devenind coruptia din punct de vedere adventist ea nu este de la Dumnezeu! Deci din start daca cred in Iisus si in promisiunile sale biserica adventa cade deoarece aceasta lucrare nu e de la Dumnezeu!Acea biserica apostolica care tu o vezi ca s-a corupt imediat dupa moartea apostolior!

Last edited by Neaguu; 28.08.2011 at 16:28:31.
Vechi 28.08.2011, 16:29:05
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=osutafaraunu;394414]Teoretic ar putea fi posibil, dar care ar fi motivația? Și dacă e așa de importantă închinarea la ea, de ce nu e specificată în Scriptură împreună cu prezumtiva înviere, ori cu profeția despre învierea ei? QUOTE]

Nu stiu ce anume nu e specificat in biblia ta ( care-o fi aia? whatever), probabil te referi la evenimentul de la Bunavestire.

Iti dau acum The Breaking News. In Sfanta Noastra Scriptura ortodoxa, SOLA SCRIPTURA, apare acest episod al Buneivestiri, din care reiese fara nici o putinta de contestare ca Maica Domnului nu e un personaj oarecare pe lumea asta. E un Unicat cosmic.

Din partea noastra, ar fi o nebunie in stare pura sa izbim cu piciorul in tepusa si sa negam un asemenea eveniment care e Intruparea. Preacinstirea Maicii Domnului nu sta in faptul ca ar fi poruncit cineva asa ceva, ci e urmarea fireasca, raspunsul nostru firesc de iubire la iubirea Ei.

Faptul ca noi o preacinstim pe Maica lui Hristos-Dumnezeu vine laolalta cu credinta launtrica, cu uimirea de negrait in fata acestei incredibile taine, cu mirarea in fata experientei unice, inefabile, de magnitudine mega-cosmica al carei subiect a fost Ea.

Cel Neincaput de Univers, S-a lasat pe Sine incaput intr-o faptura delicata, smerita, discreta, tacuta, uimitor de smerita, uimitor de discreta, uimitor de delicata. De o frumusete launtrica de nemaigandit si nemaimaginat.
Cel Nematerial si Necuprins si Negandit S-a lasat pe Sine cuprins intr-un boț de materie, un boț de lut.

Cel ce tine Cerul si Pamantul si Soarele si tot Universul acesta imens, S-a lasat pe Sine incaput, nascut ca om de lut, tinut in brate, leganat, alinat, alintat, ingrijit, hranit la piept de aceasta simpla, delicata si incredibil de smerita Faptura.

Cine nu o va ferici pe Cea care I-a cantat seara cantecele de leagan pruncului dumnezeiesc, Cel ce inainte de a avea trup de om, a creat cetele de heruvimi si serafimi, a caror muzica celesta depaseste orice inchipuire?

Cine nu o va ferici pe Cea care L-a purtat si imbratisat si sarutat si iubit mai mult decat oricine pe Cel Necuprins?

Cine nu o va ferici pe Cea care L-a auzit gangurind si stalcind copilareste cuvintele, pe Cel ce este Insusi Logosul ?

Cine nu o va ferici pe Cea care l-a invatat sa faca primii pasi pe Cel ce face planetele sa paseasca pe orbita lor?

Cine nu se va mira de toate astea si inca altele de negrait? Cine, mirandu-se nu-i va canta si Ei imne de lauda? Toate cantarile si imnele liturgice
inchinate Maicii Domnului sunt imne de uimire!

Cum Cel Neincaput S-a salasluit intreg pe Sine in pantecele Fecioarei? Cum o faptura de lut L-a leganat in brate pe Cel ce tine in leagan Universul?
Nu reiese asta doar din Sola Scriptura?

Si numai acest eveniment de la Bunavestire cu toate consecintele graite si de negrait, e suficient pt. a o ferici pe Maica lui Hristos, pt. a o lauda neincetat, pt. a o iubi si pe Ea, pt. a n-O huli zicand ca nu Ea e cea mai apropiata de Hristos.

Orice alta referire in care ar trebui sa se precizeze cum anume sa fie cinstita e efectiv superflua. Fiecare dupa propria credinta in fata acestor lucruri e netagaduit si negrait.

Nu se intelege de la sine ca Maica Domnului nu e un om oarecare? Nu se intelege din sola Scriptura cu ce cinste imensa a cinstit-O Insusi Dumnezeu alegand-O?
Nu e suficient ca zice Evanghelia ca Ea L-a purtat in pantece pe Stapanul Universului?

Nu reiese mai mult decat evident ca aceasta faptura creata dupa chipul lui Dumnezeu, a ajuns la asa o asemanare prin virtuti cu El, fara sa se confunde creatura cu Creatorul, nu reiese atat de limpede ca Cea in care S-a salasluit Insasi VIATA, s-a umplut si Ea de VIATA inca din timpul vietuirii Ei in trup si nu are cum sa fie inconstienta?

Nu e limpede ca Hristos n-ar fi avut nici un motiv sa-si retraga Duhul de Viata Datator din sufletul Ei, iar Ea sa fi ramas lipsita de VIATA VESNICA?

Nu e limpede ca Dumnezeu nu-si poate trimite in nefiinta propriul Chip ajuns la Asemanare?

Nu e limpede ca Dumnezeu nu-si poate auto-desfiinta Propriul Chip din omul in care El insusi si-a facut salas?

Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine”, marele Pavel dixit. Mai e nevoie sa scrie undeva ca in cazul Maicii Domnului, Duhul Sfant, traieste in Ea, inca de la Bunavestire si n-a mai parasit-o in veac.

Nu e limpede ca Cea in care S-a salasluit toata dumnezeirea, S-a umplut si Ea pe veci de harul VIETII VESNICE?

Sunteti liberi sa credeti ce doriti dar ce anume vreti mai mult?
Cum altfel sa va mai spunem ca pt. noi Maica Domnului e vie, intrucat Hristos traieste, vietuieste in Ea?

Ce anume vreti mai mult? Daca vreti s-O cinstiti, bine, daca nu, treaba voastra.
Daca nu s-o cinstiti si s-o laudati, macar sa nu mai sustineti ca ar fi inconstienta pana la Parusie si ca nu aude rugaciunile celor ce o iubesc.

Tot ce am scris reiese direct si fara echivoc numai si numai din
sola Scriptura.
Hristos sa ne lumineze pe toti! Si Maica Domnului sa se roage Lui pt. toti!
Vechi 28.08.2011, 16:36:30
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Osuta fara unu (adica biserica adventa pe care o reprezinta) nu crede in nemurirea sufletului ca si iehovistii. Curios deoarece Iisus s-a pogorat in iad si a predicat sufletelor tinute in inchisoare! Dar mai curios este ca El a zis :daramati acest templu si eu in 3 zile il voi reconstrui! Si Iisus a fost daramat (omorat)dar din punct de vedere adventist mortii nu stiu nimic deci Iisus a mintit cand a spus :in trei zile il voi reconstrui!!! Deoarece el nu mai stia nimic despre el...Si cum sa construiasca un mort daca el nu stie de el?!? Exact ce explicam mai sus. Daca el ar fi fost invatat ca sufletul nu moare de catre biserica adventa atunci acum el ar fi fost un aparator al nemuririi sufletului!
Vechi 28.08.2011, 17:03:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Ca tu gandesti biblia dupa modul in care te-au invatat altii si tie ti s-a parut ca ei au dreptate.
Neagule, să nu-mi spui că tu gândești altfel Biblia decât "te-au învățat alții" și că te-ai apucat s-o gândești "după capul tău"... Și ție cine ți se pare că au dreptate? Ortodocșii, ori adventiștii? Normal că-i crezi pe ortodocși, altfel ai fi adventist (ori altceva).

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Ai vazut ca adventii te invata sa
Restul problemelor le discutăm pe topicele respective. Aici vorbim de diferențe între versiunile Scripturii, nu între confesiuni... Cred că s-a divagat suficient.
Vechi 28.08.2011, 17:05:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Nu stiu ce anume nu e specificat in biblia ta ( care-o fi aia? whatever), probabil te referi la evenimentul de la Bunavestire.
Nu e specificată prezumtiva ei înviere și obligația de a i se închina toți creștinii. Iar acest lucru nu e specificat nicăieri în toată Biblia. A mea și a ta. Deci nu avem diferențe între versiuni în această problemă, în consecință suntem off-topic. Punct.
Vechi 28.08.2011, 17:32:39
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Neagule, să nu-mi spui că tu gândești altfel Biblia decât "te-au învățat alții" și că te-ai apucat s-o gândești "după capul tău"... Și ție cine ți se pare că au dreptate? Ortodocșii, ori adventiștii? Normal că-i crezi pe ortodocși, altfel ai fi adventist (ori altceva).

Restul problemelor le discutăm pe topicele respective. Aici vorbim de diferențe între versiunile Scripturii, nu între confesiuni... Cred că s-a divagat suficient.
Pai in primul rand daca cineva iti arata ca ai gresit tu nu te corectezi? Nu observi ca esti in acel babilon unde fiecare tipa solo scriptura dar fiecare in parte o gandeste altfel? Apoi trebuie sa vezi cine are dreptate nu numai din punct de vedere solo scriptura ci si din punct de vedere istoric in special si nu numai! Tu o lauzi pe Adriana ca a scris nu stiu ce idei advente. dar de ce nu poti vedea ca ea are alte si alte idei ca tine ? Eu am observat ca ea scrie despre nemurirea sufletului pe un subiect unde scriai si tu. Dar tu nu ai contrazis-o. de ce? Deoarece ori nu ai interes ori nu ai ochi sa vezi! Apropo de diferente. care este traducerea corecta la Isai cap 66 versetul 3?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 21:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 14:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09