Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2008, 17:05:42
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Si nu mai repeta aceleasi prostii ca nu devii mai credibil...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:21:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule, ce ash mai putea sa adug shi eu ca un fel de sare pe rana?, sa nu se infecteze bineintzeles, ce? Ecumenismul pro-activ, n-am intzeles nimic, rugaciuni comune, liturghii comune, modificari ale adevarurilor de credintza, sau ce crezi ca daca eshti creshtin-ortodocs ultra arhicon eshti scutit de judecata doar ca eshti ortodocs cu numele? Poi daca atzi amintit de judecata, acolo spune clar de mirarea celor care nici prin cap nu le trecea ca ar fi facut o mica gresheala, adica aia trecutzi la stanga shtiau despre ei ca ascultasera pe Hristos in toate, dar se pare ca asta era doar in mintea lor, ca Hristos spune ca daca o CIrTa o IoTa nu atzi respectat, nu atzi facut unora dintre aceia mici, Lui nu le-am facut, asha ca atunci cand e vorba de ecumenism, nu e vorba despre ceva departat, institutzional care se respecta shi nu este nici o problema, ca sunt sau nu sunt dovezi, ci e vorba ca eresul promovat de unii se depune fara sa-tzi dai seama shi apoi trebuie sa-l rogi pe Hristos sa te scuture, shi asta doare uneori, ca orice intalnire cu necuratul sau cu apostatul sau cu vicleanul sau cu ortodocsul pRost sau plin de slugarnicie slugarnica a slugii blestemate ca shtie sa slujeasca slugareala fiindca e capabila de orice ca sa nu fie ipocrit dar nu referitor la Dumnezeu ci la minciuna, deci orice astfel de intalnire dintre oameni se lasa cu depuneri pe suflet, dar apoi acolo unde copiii shi sufletele curate se duc cu sufletul nepazit, deschis, cu bratzele ridicate, deci daca acolo unde ei se ashteapta la dragoste shi lumina ei sunt induhovnicitzi defapt de satana shi diavoli, cu clatiri folosindu-se de sfatul mai bun decat sfatul bun ca sa cazi de la starea ta, atunci cum se vor putea pazi aceshtia cand mintea prefera lenea lipsei de cercetare? Deci aceste depuneri la care nu eshti obijnuit sa fi cu luare aminte shi nu-tzi pasa sa te pazeshti, la astea trebuie sa te ingrozeshti, ca orice intalnire cu oricine itzi lasa aceasta comuniune deci acolo se adreseaza ecumenismul la praful asta care se depune, shi cum shi cine il va mai scutura? Iar intrebarea daca tu ca ortodocs, eshti mai bun ca un altul, pe asta nu tzi-o pui? ca multzi dintre ortodocshi nu sunt mai buni ca diavolii sau ca dracii, ca sectantzii se cred gata mantuitzi iar ortodocsii ca le este suficient numele, adica aprtenentza la ortodocsie shi astfel ambii cad in falsa parere ca in asta consta toata credintza, poi intregul adevar ortodocs ca sa locuiasca in ortodocs, sau in eretic sau in orice om trebuie multa stradanie, ca doar asta te face ortodocs, ca Dumnezeu locuieshte in tine prin viatza pe care o duci, iar viatza pe care o ducem noi este foarte departe de ce ne cere Hristos. Iar Hristos a spus ca intr-o parte v-a fi Biserica Lui, Una, Stelutza Lui din dreapta inimii Sale, iar in dreapta, langa inima Sa dar afara v-a fi locul unde viermele nu moare, dar va dispare la stralucirea stelei sale, adica a Bisericii Sale, Una. Dar in apocalipsa e vorba de 7 stele, biserici pe care le mustra, shi care sunt biserici ortodocse, sau ale sale, dar daca el le numeshte stele inseamna ca shi astea sunt cazute de la ortodocsie, deci le mustra shi le considera eretice chiar daca sunt ortodocse dorind probabil sa fie toate asemenea Bisericii stelei Sale. Ce vreau sa zic este faptul ca lupta nu se duce intre biserici ci in sufletul omului cu acele lucruri care se depun shi te adancesc fara sa-tzi dai seama in a ajunge in locul unde fiara, monstrul, adica viermele ce se zvarcoleshte, nu moare, unde v-a fi frigul shi scrashnirea dintzilor shi focul iadului pentru multzi dintre ortodocshi care se vor mira ca au ajuns acolo pentru ca ei se credeau mari creshtini ortodocsi... fiindca multzi confunda credintza cu puterea voiirii de a mintzii laudaros increzandu-se in sine fie ca cred fie ca nu cred.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:32:11
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Aiurea.Astea nu-s dovezi,sunt prostiile voastre din cap.De ce-l atac pe patriarh?Foarte simplu.Fiindca este eretic si prin asta ma afecteaza si pe mine,facandu-ma chiar sa plec din B.O.R.Eu am o intrebare mai interesanta:de ce aparati voi ereticii,inclusiv pe cei din sinodul B.O.R.?Aparati-i in continuare,iar ei sa va apere la Judecata,deoarece Hristos nu va va apara,de asta sa fiti siguri.Eu vreau sa-l apar pe Hristos ca sa ma apere si El la Judecata,nu pe ereticii din B.O.R.
Baiete, daca suntem eretici cu totii, de ce iti nu-ti vezi tu de calea ta si lasa-ne pe noi in erezia noastra? Ca vad ca nici sa ne dovedesti pe noi de erezie nu esti in stare, nici sa spui care t-ie "stapanul" nu ai curajul (noroc ca stim noi :p )...

Vad ca numai ataci. Aici esti penibil, ataci fara rost, dovedind ca de fapt "ecumenismul" este drobul de sare invocat de tine pentru a ataca BOR...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:32:59
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

ce esti asa tafnos nu ai racolat pe nici unul saptamana asta?

Te deranjeaza ce scriu pentru ca esti unul din aceia care repeta slogane fara sa gandeasca (dar se intampla ca unii o sa faca mai ales cand consecintele pot fi grave). A ramas in istorie o expresie celbra "torna, torna fratre" (intoarce-te, intoarce-te frate) In timpul luptelor dintre bizantini si avari, în anul 587, un soldat din armata bizantina, vrand sa atraga atentia unui camarad de-al sau ca de pe un catar cazuse incarcatura, i-a strigat: "Torna, torna, fratre!" Avertismentul acesta a fost preluat de camarazii saisi, repetat din om in om, a provocat o adevarata panica in randurile luptatorilor, care l-au înteles ca pe un ordin de retragere.

Este in fond optiunea ta in ce crezi dar atata timp cat postezi niste acuzatii privind biserica in care ma aflu este dreptul meu de a scrie ce cred. Nu ti place ce scriu nu citi si sanatate. Posteaza pe un forum "cu ai tai" unde sa va intelegeti.

Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:39:42
hristofor hristofor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2008
Implicit

DACA ATRAGI ATENTIA UNUI IERARH, CU PRIVIRE LA CELE ZISE DE PARINTI DESPRE ECUMENISM (EREZIA EREZIILOR), S-AU UNUI CLERIC, AVEM SURPRIZA SA AUZIM DIN GURA LOR MULTIMI DE CITATE DE LA CARDINALI SI PASTORI... DAR CAND VINE VORBA DE CEEA CE AU ZIS PARINTII CLEOPA, BOCA, STANILOAE, POPOVICI, AGHIORITUL, PRIMIM RASPUNSUL: NOI ASCULTAM DE IERARHII ORTODOCSI...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:44:58
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Domnule, ce ash mai putea sa adug shi eu ca un fel de sare pe rana?, sa nu se infecteze bineintzeles, ce? Ecumenismul pro-activ, n-am intzeles nimic, rugaciuni comune, liturghii comune, modificari ale adevarurilor de credintza, sau ce crezi ca daca eshti creshtin-ortodocs ultra arhicon eshti scutit de judecata doar ca eshti ortodocs cu numele? Poi daca atzi amintit de judecata, acolo spune clar de mirarea celor care nici prin cap nu le trecea ca ar fi facut o mica gresheala, adica aia trecutzi la stanga shtiau despre ei ca ascultasera pe Hristos in toate, dar se pare ca asta era doar in mintea lor, ca Hristos spune ca daca o CIrTa o IoTa nu atzi respectat, nu atzi facut unora dintre aceia mici, Lui nu le-am facut, asha ca atunci cand e vorba de ecumenism, nu e vorba despre ceva departat, institutzional care se respecta shi nu este nici o problema, ca sunt sau nu sunt dovezi, ci e vorba ca eresul promovat de unii se depune fara sa-tzi dai seama shi apoi trebuie sa-l rogi pe Hristos sa te scuture, shi asta doare uneori, ca orice intalnire cu necuratul sau cu apostatul sau cu vicleanul sau cu ortodocsul pRost sau plin de slugarnicie slugarnica a slugii blestemate ca shtie sa slujeasca slugareala fiindca e capabila de orice ca sa nu fie ipocrit dar nu referitor la Dumnezeu ci la minciuna, deci orice astfel de intalnire dintre oameni se lasa cu depuneri pe suflet, dar apoi acolo unde copiii shi sufletele curate se duc cu sufletul nepazit, deschis, cu bratzele ridicate, deci daca acolo unde ei se ashteapta la dragoste shi lumina ei sunt induhovnicitzi defapt de satana shi diavoli, cu clatiri folosindu-se de sfatul mai bun decat sfatul bun ca sa cazi de la starea ta, atunci cum se vor putea pazi aceshtia cand mintea prefera lenea lipsei de cercetare? Deci aceste depuneri la care nu eshti obijnuit sa fi cu luare aminte shi nu-tzi pasa sa te pazeshti, la astea trebuie sa te ingrozeshti, ca orice intalnire cu oricine itzi lasa aceasta comuniune deci acolo se adreseaza ecumenismul la praful asta care se depune, shi cum shi cine il va mai scutura? Iar intrebarea daca tu ca ortodocs, eshti mai bun ca un altul, pe asta nu tzi-o pui? ca multzi dintre ortodocshi nu sunt mai buni ca diavolii sau ca dracii, ca sectantzii se cred gata mantuitzi iar ortodocsii ca le este suficient numele, adica aprtenentza la ortodocsie shi astfel ambii cad in falsa parere ca in asta consta toata credintza, poi intregul adevar ortodocs ca sa locuiasca in ortodocs, sau in eretic sau in orice om trebuie multa stradanie, ca doar asta te face ortodocs, ca Dumnezeu locuieshte in tine prin viatza pe care o duci, iar viatza pe care o ducem noi este foarte departe de ce ne cere Hristos. Iar Hristos a spus ca intr-o parte v-a fi Biserica Lui, Una, Stelutza Lui din dreapta inimii Sale, iar in dreapta, langa inima Sa dar afara v-a fi locul unde viermele nu moare, dar va dispare la stralucirea stelei sale, adica a Bisericii Sale, Una. Dar in apocalipsa e vorba de 7 stele, biserici pe care le mustra, shi care sunt biserici ortodocse, sau ale sale, dar daca el le numeshte stele inseamna ca shi astea sunt cazute de la ortodocsie, deci le mustra shi le considera eretice chiar daca sunt ortodocse dorind probabil sa fie toate asemenea Bisericii stelei Sale. Ce vreau sa zic este faptul ca lupta nu se duce intre biserici ci in sufletul omului cu acele lucruri care se depun shi te adancesc fara sa-tzi dai seama in a ajunge in locul unde fiara, monstrul, adica viermele ce se zvarcoleshte, nu moare, unde v-a fi frigul shi scrashnirea dintzilor shi focul iadului pentru multzi dintre ortodocshi care se vor mira ca au ajuns acolo pentru ca ei se credeau mari creshtini ortodocsi... fiindca multzi confunda credintza cu puterea voiirii de a mintzii laudaros increzandu-se in sine fie ca cred fie ca nu cred.
Da, frumos spui. Sunt de acord cu tine...
Este interesant ce spui de "depunerile de pe suflet" rezultate din intalniri. Eu te intreb: Ortodoxia sa fie atat de slaba sa nu lase "depuneri" pe sufletele "ereticilor" la intalniri? Si ce vom spune de spre Ortodoxie, ca talant, in care fara merit ne-am nascut? "M-ai facut partas Doamne dar eu am ingropat talantul?" Eu zic sa nu ne indoim de credinta noastra (nu ca act personal) si sa ne incredem ca putem fi misionari stand la aceeasi masa cu "ereticii". Si iarasi de acord cu tine, pericolul mandriei este mare...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:47:47
hristofor hristofor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2008
Implicit

...DECI, DACA ASCULTAREA ASTA ESTE ASA DE BUNA, DE CE SFANTUL NICODIM AGHIORITUL ZICE: INGRADITI-VA DE IERARHUL CARE
CALCA CREDINTA...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:49:43
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hristofor
DACA ATRAGI ATENTIA UNUI IERARH, CU PRIVIRE LA CELE ZISE DE PARINTI DESPRE ECUMENISM (EREZIA EREZIILOR), S-AU UNUI CLERIC, AVEM SURPRIZA SA AUZIM DIN GURA LOR MULTIMI DE CITATE DE LA CARDINALI SI PASTORI... DAR CAND VINE VORBA DE CEEA CE AU ZIS PARINTII CLEOPA, BOCA, STANILOAE, POPOVICI, AGHIORITUL, PRIMIM RASPUNSUL: NOI ASCULTAM DE IERARHII ORTODOCSI...
Ai un caz concret? Ai intrebat un ierarh si ti-a raspuns astfel? Ne povestesti si noua?
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:54:47
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hristofor
...DECI, DACA ASCULTAREA ASTA ESTE ASA DE BUNA, DE CE SFANTUL NICODIM AGHIORITUL ZICE: INGRADITI-VA DE IERARHUL CARE
CALCA CREDINTA...
Sfântul Ioan Gură de Aur spune: "Taria celui din obste este ascultarea; taria imparatului sta intru multa ostire; iar taria celui din liniste este multa rugaciune. Si caderea celui din obste este neascultarea - cand nu face ascultare; si caderea celui din liniste, imputinarea rugaciunii".
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 18:16:00
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

ecumenismul si masoneria sunt petarde ieftine cu efect garantat folosite de gruparile dezidente care isi urmaresc propriile interese de putere. Daca Marius Daniel ar fi dragut sa ne impartaseasca si noua care sunt ierarhii de care asculta ( are impreia ca a facut lucrul asta dand niste raspunsuri evazive de genul "eu ascult de cei care asculta de Hristos") am afla si noi din ce stofa is facuti acestia. ORicum dacaa r fi niste oameni valorosi de ce sa le ascunzi identitatea? probabil vom fi suprinsi sa aflam ca cei "care asculta de Dumnezeu" is niste obscuri care nu au reusit sa urce pe treptele ierarhice mult ravnite in BOR si s-au gandit sa-si faca propria Biserica "adevarata"

Si Basescu a dapt vina pe masoni ca a fost suspendat. Masonieria face servicii la greu sa-i dea Dumnezeu santate ca-i buna la toate. si daca il folosim si pe mititelul de ecumenism chiar ne putem apuca de treaba serioasa
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia si ecumenismul Eugen7 Dogmatica 234 02.02.2017 23:49:09
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17