![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca da. Parca dosarul a fost inchis deja fara nici o concluzie.
|
|||
|
|||
![]()
Pai uite si tu, faptul ca tie iti merge bine acum, refuzi sa vezi/tine cont de aia care le merge rau - mult mai multi.
|
|||
|
|||
![]()
Unde dai și unde crapă. Legătura fiind care?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o perspectiva interesanta. Eu ma gandeam la una nitel diferita, dar cam in aceiasi "parametri". Daca numim pe aia in masa "eroi" si "martiri" se subintelege ca au luptat pentru un scop care a fost si atins. Dormim linistit, nu mai conteaza cum au murit, cine i-a ucis. Au murit, noi "suntem liberi", o afacere pe cinste. Dar daca nu ne-am mai minti si am realiza ca de fapt am schimbat o dictatura cu alta? Si au fost masa de manevra pentru a legitima lovitura de stat? Parca nu prea au mai murit eroic, ci au fost asasinati. Idealurile lor (a celor care au murit dintr-un ideal) s-au ratat 100%. Atunci parca ar mai ramane ceva de facut, nu? Nu prea convine nimanui concluzia asta. Caldiceilor care sug de la tzatza noii dictaturi si nici macar urmasilor celor ucisi, care au fost linistiti cu pensii si compensatii substantiale de pe urma lor + povesti nemuritoare despre cat de buni si eroici au fost ei. De aia care au preluat fraiele dupa lovitura de stat nu mai zic. Guvern dupa guvern s-au dovedit sistematic aserviti unor interese straine si straini de interesele tarii. Si dupa cum merg lucrurile, se pare ca ne vom intoarce unde am fost dar intr-o pozitie mult mai rea.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.12.2015 at 00:03:40. |
|
|||
|
|||
![]()
O postare mai sus.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă scopul a fost eliberarea de fostul regim, da, a fost atins. Dacă au dorit un regim mai bun, să zicem că e discutabil dacă scopul ăsta a fost sau nu atins. Dar chiar și atunci când visul pentru care moare cineva nu se împlinește, el nu e mai puțin erou/ martir. Toți martirii din Calendar au părut a fi înfrânți. Jertfa lor n-a dus la schimbarea imediată a politicii imperiale.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Discutiile se poarta la modul "acum suntem liberi"? Liberi de ce? Liberi pentru ce? Liberi la ce nivel? Individual? Ca tara? Citat:
Citat:
Busola ta spirituala lasa grav de dorit. Acum, cred ca cei care ar merita cu adevarat statutul de eroi, sunt cei care au fost zdrobiti de mineri in Piata Universitatii. Spre deosebire de cativa de pe aici, aia au stiut inca de atunci ceva care pe atunci nu multi si-au dat seama si din pacate nici multi de acum: ca orice bune intentii au fost in '89 ele au fost deturnate. Inca un dosar care probabil ca dispare in ceata s-au se va incheia dupa moartea vinovatilor principali.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.12.2015 at 00:08:21. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Vezi că navighezi rău pe aratura , cu lipsă mare de simÈire , adică cu NESIMÈIRE ! ! !