Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2013, 13:37:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ce ne mai legăm de fiecare virgulă. Ca să arătăm cât de atenți și știutori suntem noi?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:39:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

Iti dai seama ce tragic ar fi pentru unii daca s-ar inchide sectiunea "secte si culte"? :) Daca ma gandesc bine, n-a adus un plus pozitiv, doar polemici si "razboaie".
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Așa este...dacă nu le-am da apă la moară am fi mai câștigați. La fel și cu restul. Să lăsăm "săbiile" jos. Oare cât timp?
Problema e ca razboindu-ne cu pazitorii legii vechi sau cu alti eretici sa nu ramanem noi doar pazitorii legii noi ca atunci nu suntem mai buni ca ei, o nota buna la teorie n-o sa ne scape de repetenta.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:42:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Ceea ce tu insinuezi s-a încercat, din păcate nu ai cu cine...în minte îmi sună "spune-le o dată sau de două ori"...
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:49:13
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Pai pe toti ne mananca palmele sa mai scriem ceva, sa nu ramanem datori.
E bine macar sa constientizam asta ca sa nu ne credem ca suntem mai mult decat suntem.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 13:55:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai pe toti ne mananca palmele sa mai scriem ceva, sa nu ramanem datori.
Eu unul îmi promisesem o pauză...dar de unde cu atâtea mâncărimi.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 14:37:28
zanzabucu zanzabucu is offline
Banned

Data înregistrării: 05.03.2013
Implicit

Citat:
Chiar cand ma pregateam sa explic "contradictia" pe care mi-a atribuit-o, izoland si alaturand in mod deliberat doua versete. Bunul simt spune sa intrebi un om daca ai neintelegeri, cum intelege el anumite versete, nu sa-l acuzi ca contrazice Scriptura.
Ce va retine sa explicati "contradictia"? Va reamintesc postarea: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=163

Vi se pare ca sunteti acuzata pe nedrept?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 14:44:45
Banned

Implicit

Citat:
,,Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac Se pare ca unii nu cred intr-adevar asta.

Cititi si :"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40 - Biblia Sinodala)

Inca o asemanare: si ortodocsii si adventistii cred in mostenirea vietii vesnice. Ramane doar sa intelegem ca aceasta va fi dupa inviere (asa cun ne spune Domnul Iisus Hristos). Nu mortii mostenesc viata vesnica ci cei inviati din morti.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 14:49:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu "creștine", este viu, a înviat în prima zi a săptămânii, zi pe care noi o cinstim și în care sărbătorim Învierea Domnului,.
Cine v-a spus sa cinstiti si sarbatoriti aceasta zi (ziua intaia)? Caci Cel Inviat nu a facuto. Nu este corect sa va umflati in pene si sa-i acuzati pe altii ca nu pazesc ceea ce omul a inventat si Domnul nu a cerut.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 15:18:51
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zanzabucu Vezi mesajul
Cine v-a spus sa cinstiti si sarbatoriti aceasta zi (ziua intaia)? Caci Cel Inviat nu a facuto. Nu este corect sa va umflati in pene si sa-i acuzati pe altii ca nu pazesc ceea ce omul a inventat si Domnul nu a cerut.

Dumnezeu ne-a zis. Si stii unde? Acolo unde Pavel ne arata in Epistole ca ei, primii crestini cinsteau Duminica, prima zi, ziua invierii.

Apostolii au primit putere de la Hristos spre a aseza lucrurile in Biserica. Iar Apostolii, cu Duhul Sfant, TRIMIS DE HRISTOS, cu autoritatea lui Dumnezeu in mana, au stabilit cinstirea Duminicii, ca fiind ZIUA MANTUIRII, IN CARE HRISTOS A INVIAT.

Ziua bucuriei, ziua in care tot neamul omenesc vede pe Judecatorul Sau, pe Salvatorul Sau.

Randuiala aceasta este DUMNEZEIASCA, chiar daca tu nu recunosti asta.

Asa cum Hristos s-a separat TOTAL de legea cea veche, spunand clar: "lege noua va dau voua", a separat si randuiala cultului, prin Apostolii Sai.

Dupa Hristos este Duhul Sfant care lucreaza in Biserica.
Autoritatea in Biserica este DUHUL SFANT, care este viu, si care lucreaza cu putere in Apostolii lui Hristos.
Daca Apostolii au cinstiti Duminica, nu au cinstit-o dupa capul lor.
Iar daca cinstirea s-a facut dupa povata Duhului Sfant, cine esti tu sa iei in batjocura pe Dumnezeu.

Si sa stii, ca si de nu ai citi o linie din Vechiul Testament, numai prin Noul Testament te mantuiesti. Hristos a dat o lege completa in Noul Testament, mantuitoare.

Iar legea noua, a lui Hristos este despartita si separata de legea veche, care este doar o umbra a celei noi.

Daca in legea veche se zicea: sa ai un singur Dumnezeu, in legea noua se zice "fii desavarsit si iubeste pe Dumnezeu din toata puterea ta".

Daca in legea veche se zicea: sa nu ucizi, in legea noua se zice "iubiti pe vrajmasii vostri".

Nu mai cita dintr-o lege data evreilor. Legea aceea este numai pentru evrei.
Din ea invatam care sunt marile greseli ale vietii, cum sa nadajduim in Dumnezeu.

Dar desavarsirea si deplinatatea legii o gasim la Hristos.

De fiecare data cand te uiti la legea lui Moise il NESOCOTESTI pe Hristos si esti in primejdie de a ignora invatatura lui Hristos.

Hristos este noua lege, de fiecare data intrebarea trebuie sa fie: "ce a zis Hristos si Apostolii", cu marturie intai din NT si apoi abia din VT, daca mai este necesar.

Dar viata noastra si legea noastra este NT.

Te ratacesti, si il ignori total pe Hristos.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2013, 15:28:29
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zanzabucu Vezi mesajul
Înainte de a te umfla în pene uită-te ce aberații scrii. Chiar nu-ți seama că ești penibil? Eu nu am acuzat pe nimeni, dar știi cum e: cel ce acuză se plânge de acuze. Mie îmi era doar milă de voi și de interpretările voastre "luminate". Miroase de la o poștă că vii cu poezia învățată. Mai schimbă placa aia că devii plictisitor.

Last edited by ovidiu b.; 06.03.2013 at 15:34:59.
Reply With Quote
Răspunde