![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Alte argumente?
|
||||
|
||||
![]()
nu prea cred ca sti; nu destul oricum, chiar daca ai o varsta, nevasta si 2 fete. Nu sti cu exactitate pana nu treci si tu prin ceea ce crezi ca sti.
Ca sotia nu a avut problemele astea, ca lte sute sau mii se femei nu le-au avut sau nu le vor avea, nu inseamn ca ele nu pot exista. Nu e de juecat daca cineva poarta sau nu sutien. Tampita aia (ca doar vorbesc tampenii, nu?) poate are niste motive serioase pentru care nu o face. Multi inainte, cu sanatate si fara reparatii, dar varsta nu prea te ajuta sa sti lucruri pe care de fapt nu ai cum sale sti, pana nu le simti. ah, si am un nume, nu-s cuconita.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. Last edited by Corinusha; 30.06.2015 at 11:37:49. |
|
||||
|
||||
![]()
A purta haine creștinești, atât pentru bărbați cât și pentru femei, trebuie să vină de la sine.
Nu trebuie să existe explicații în cărți și volume, ci trebuie să existe o inima plină de iubirea de Dumnezeu în primul rând, o simțire lăuntrică de a nu supăra pe Dumnezeu prin sminteala care o aduc hainele sumare. Și în al doilea rând, de a fi pe placul bărbatului, sau invers, bărbatul pe placul femeii. Amândoi fiind creștini, asta-i prezumția. Că dacă el spune: ei lasă că poți purta și fustă până la genunchi, chiar și mai strânsă pe corp, sau o bluziță sau cămășuță cu umerii goi, și cu jumate de spate descoperit, și cu pieptul până la sâni descoperit și ea îi spune lui: ei lasă că poți intra și cu pantaloni scurți în Biserică, și poți umbla în maieu prin oraș, sau chiar bustul gol, doar e vară, și doar tu ești bărbat, nu? Ei, atunci, sunt multe semne de întrebare față de relația lor cu Sfânta Treime. Căci un creștin, predică, la propriu, prin hainele care le poartă, prin privire, prin gesturi, prin zâmbet sau râset, prin mers, mărturisește a cui este și pe cine slujește. Nu e vorba de haina în sine, ce formă sau ce culoare are, e vorba de cum stăm în fața prezenței lui Dumnezeu, care e pretutindeni. Să fim sfioși, gingași, cuminți, în gândiri și simțiri, în faptele noastre, care vin din gândurile noastre și luptele unde suntem înfrânți sau biruim. Cu cât îl iubești mai mult pe Dumnezeu și îți pasă mai mult de aproapele, cu atât vei căuta "să nu smintești pe cei mai mici decât tine", cum spune Scriptura. Adică pe cei mai neîntăriți în credință. "Noi cei tari, datori suntem să purtăm slăbiciunile celor neputincioși", spune la Romani. Păi spuneți ție însuși: dacă bărbatul ăla e neputincios, și îl simt când se uită cu poftă de desfrânare trupească la mine, ca femei (că femeile simt) atunci datoare sunt eu, să-i port slăbiciunea, și să nu-i mai dau ocazia să-și ucidă sufletul prin desfrânare. Căci pentru aprinderea diabolică după trupul meu, e posibil, să ajungă să plătească o desfrântată, să curvească cu ea. Hainele și trupul, au multe reminiscențe, consecințe pentru pofta carnală, care am dobândit-o ca oameni, după cădere. Dacă ne pasă, de mântuirea noastră și a aproapelui nostru, luăm atitudine și luptăm pentru acea mântuire. Da, ție mai cald dacă porți o fustă lungă, mai vaporoasă, cu o cămășuță mai vaporoasă, care îți acoperă pieptul și spatele, față de cum nu ți-ar fi chiar atât de cald, dacă ai purta haine mai scurte. Dar ia încearcă să te hidratezi corect, să te hrănești cu simț, să nu bei apă rece, că atunci sigur că transpiri, să nu mănânci mult, că atunci sigur că ți-e cald și vei vedea cât de bine poți să porți haine creștinești, decente, care ajută la mântuire. Cu epilarea iar, dacă Dumnezeu a permis părului aceluia să crească, tu de ce nu ești mulțumită de cum a lucrt Dumnezeu și cum te-a dăruit cu frumusețe? E a fel ca machiajul. Sau bărbații care se epilează, se numesc metrosexualii. E important să fie făcut dușul, să fie dat sub-brațul cu antiperspirant, deși și de ăsta ne putem lipsi, dacă facem duș în fiecare zi, dar nu suntem habotnici, nu? Și să fim mulțumiți, dacă mai apare un miros de odor natural al corpului, alături de o concepție creștină în tot ce facem, să dorim pe Hristos, și noi, și cel/cea trimisă nouă să ne fim ajutor unul altuia spre mântuire. Nu e greu, dacă îți dorești cu adevărat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]()
Hai nu te enerva: "ști" se scrie cu doi "i".
|
|||
|
|||
![]()
urpmi, i-am zis felicitari ca e gravida. Tu nu ai remarcat ca a scris asta, printre altele? Nu prea ai atentie puternica, asa-i?
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu, n-am, noroc cu tine.
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc mult Adi! Nici nu ti-am raspuns, imi cer scuze. Eram prea ocupata cu enervatul. Sorry.
Si, Dragos, vezi bine ca nu e singura greseala e ortografie care o fac; nu ti-a trecut inca prin capsor ca scriu repede si ca am probleme cu tastatura? Oare nu ai observat ca lipsesc cam multe litere din multe cuvinte, iar literele care lipesc se cam repeta? Nu stau nici 2 ani sa scriu o postare, sa fie 100% corecta gramatical.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Și eu am înțeles că întreții...așa reiese din mesajul tău...după ce ai explicat, se înțelege. :)
Last edited by ovidiu b.; 30.06.2015 at 11:51:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Off topic: Corinusha, felicitări pentru sarcină! Să fiți sănătoși, să vă bucurați de acest dar de la Dumnezeu!
|
||||
|
||||
![]()
Ups ce scuză, Corinusha.
Dar stai, așa te simți tu bine, scriind aiurea, nu? Cam ca la haine.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mandria si altele | Tina06 | Pocainta | 17 | 27.05.2015 02:34:10 |
haine călugărești | myself00 | Generalitati | 10 | 04.09.2013 12:26:02 |
Despre Arthos, tarnoseala si altele | mirela.t | Despre Biserica Ortodoxa in general | 9 | 25.07.2012 23:16:23 |
Boscoane, farmece si altele | cer_indurare | Slujba inmormantarii | 3 | 07.07.2010 02:49:36 |
adulare, pareri de sine si altele.. | grecu | Preotul | 5 | 11.10.2006 11:58:09 |
|