![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tatal fiul duhul sfint si Dumnezeu? Daca Dumnezeu este indivizibil, cum poate fi trei? Nu prea are nici o logica...l-am intrebat si pe Fr Ruszka si nu am priceput nimic |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ultima fraza nu am inteles-o, cu porcul si Impartasania |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PAAA...(am sa iti raspund,dupa ce dorm) |
|
||||
|
||||
![]()
Din experienta iti spun ca cei mai aproape oameni de adevar sunt intotdeauna cei mai huliti la prima vedere. Si tot din experienta iti spun ca adevarul in general este ridicol de simplu.
|
||||
|
||||
![]()
Gandesti logic, dar dupa ce in prealabil ai negat fapte esentiale pentru un rezultat logic corect. Precum duhul este informatie structurata, fiecare lucru are duhul sau. Iar informatia structurata (duhul) este pe mai multe nivele, precum cercul in cerc in cerc, etc. De exemplu, un oras are duhul lui, o tara are duhul lui, pamantul are duhul lui. Deci duhul pamantului contine duhul tarii care contine duhul orasului. Astfel incat, Duhul Sfant le contine pe TOATE duhurile existente. Astfel se intelege foarte logic cum porcul este o parte a Duhului Sfant.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sigur Duhul Sfant este considerat o persoana in crestinism? Deoarece daca Duhul Sfant este o persoana, automat si duhul omului ar trebui sa fie o persoana. Dar problema este ca duhul in sine este lipsit de suflet (de constienta de sine) - deci nu poate fi o persoana. Deoarece constienta de sine se gaseste in sufletul omului (FIUL - scanteia din sufletul lui Dumnezeu) si in sufletul lui Dumnezeu (intregul suflet, Dumnezeu TATAL). Deci persoanele ar fi doua dupa parerea mea. Cum ar putea fi duhul care nu are constienta de sine o persoana? Asta ar insemna ca si duhurile mortilor sa fie persoane, ceea ce ar insemna ca spiritismul are dreptate crezand ca vorbeste cu decedatii. Dar spiritismul greseste, ei nu vorbesc cu decedatii, ci cu structura lor informationala (cu mentalul lor care s-a format in timpul vietii - cu duhul lor).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste cartea "Sufletul dupa moarte" a lui Seraphim Rose. Cred ca este cea mai buna carte care trateaza aceasta problema. Este ortodoxa. Si este foarte, foarte interesanta (imi amintesc ca eu nu am dormit o noapte ca nu o puteam lasa din mana) |
|
||||
|
||||
![]()
Pai cu cine vorbesc spiritistii? Nu cu duhuri?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci,pogorarea Duhului Sfant peste paine si vin, transforma painea si vinul in trupul si sangele lui Iisus.( chiar daca ele au ramas cu acelsai aspect, de paine si vin, au alte virtuti).Pai cum ar putea fi Duh Sfant intr-un porc atunci?Acolo unde se pogoara Duhul Sfant,se intampla ceva.Ori eu nu vad "amprenta" Duhului Sfant pe un porc.Mai mult, dupa teoria ca Duhul Sfant are structura unei cepe(pe straturi,cum zice Pippo),ar insemna ca wc-ul public de la coltul strazii, are Duh Sfant .Deci, din punctul meu de vedere, aceasta teorie nu functioneaza,nu-i buna! Deci, chiar daca totul este CREAT de Dumnezeu, Duhul Sfant este una din cele trei ipostaze sub care este infatisata Trinitatea,adica DUMNEZEU, deci nu poate exista in toate!Daca ar fi asa, si in noi ar fi Duh Sfant si ne intoarcem din nou cu diiscutia de unde am plecat!( am spus acum ca sunt 3 ,nu 4,:-)) ) Last edited by Melissa; 29.01.2011 at 10:31:57. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A filosofa sau a crede? | Seraphim7 | Generalitati | 38 | 18.07.2024 00:01:30 |
"Crede si nu cerceta!" ??? | moro.d | Despre Biserica Ortodoxa in general | 20 | 03.09.2013 12:29:18 |
cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 19:17:52 |
Cine nu crede in Dumnezeu | ladyanda | Generalitati | 235 | 14.08.2011 14:08:26 |
Nevoia de a crede | dorinastoica14 | Pocainta | 15 | 21.07.2009 12:41:01 |
|