Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2013, 11:50:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
nu o s-o fac niciodată. Nici măcar să-i ard candelă, tămâie, ori să-i necinstesc memoria pupându-i imaginea imaginară.
" Forumul CrestinOrtodox.ro a devenit cea mai mare comunitate din categoria Spiritualitate. Pentru a pastra unita aceasta comunitate, trebuie sa respectam urmatoarele reguli:
12. Nu acceptam sa fie denigrata credinta ortodoxa."
Prin urmare cer public banarea dvs.a contului si a tuturor IP-urilor care pot face posibila reanscrierea dvs. ca membru !
Vechi 11.01.2013, 11:54:02
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Trist extrem de trist ca traiesti intr o mare nesimtire fata de Maica Domnului !
Orice poti spune despre mine , despre Biserica , dar nu de Maica Domnului ,caci daca Dumnezeu ti-a spus sa-ti cinstesti maica ta , pe tatal tau , cum oare nu intelegi ca mai presus de maica ta este Maica lui Dumnezeu , si tocmai pe Aceasta o necinstesti !
Ma intreb ce este in sufletul tau , sau cine s-a salasuit in el de gandesti astfel ?
Te intreb , inca odata si inca odata , o cinstesti pe maica ta ?
Stai calm omule, că cinstirea maicii mele nu are a face nimic cu cinstirea maicii Domnului. În primul rând pentru că mama nu ți-o "cinstești" arzându-i tămâie precum unei zeițe păgâne; tămâia se arde (de fapt se ardea în vechime, astăzi conform NT avem rugăciunea) doar lui Dumnezeu. Și nici făcând cruci dinaintea ei.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 11:54:15
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:

Așijderea, cupele de aur cu tămâie - care sunt rugăciunile credincioșilor (Apoc. 5,8), I se cuvin lui Hristos, nu creaturii Lui ce i-a înlesnit întruparea pe pământ.
Bineanteles ca asa este!
De aceia cu atat mai mult trebuie sa cinstesti pe ceea ce a fost atat de demna incat sa salasuiasca in ea Iisus Hristos!
Pai daca vrei un pahar de apa spre exemplu cum te-ai adresa mamei lui? Da-mi tu apa, sau nici nu ai baga-o in seama? Sau nici macar nu i-ai multumi?
Pai eu stiu ca cei bine crescuti ar zice> Te rog sa...
Si te intreb, daca ai un prieten pe care il cinstesti si te iubeste si el pe tine ca si prieten, si daca intri la el in casa si hulesti pe mama lui nu te-ar scate afara???
Si nu ar scuipa numele tau din gura lui?
Eu da!
Mai ai timp sa-ti revizuiesti atitudinea dar nu mult.
No comment!!!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 11:55:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În primul rând pentru că mama nu ți-o "cinstești" arzându-i tămâie precum unei zeițe păgâne; tămâia se arde (de fapt se ardea în vechime, astăzi conform NT avem rugăciunea) doar lui Dumnezeu. Și nici făcând cruci dinaintea ei.
" Forumul CrestinOrtodox.ro a devenit cea mai mare comunitate din categoria Spiritualitate. Pentru a pastra unita aceasta comunitate, trebuie sa respectam urmatoarele reguli:

Prin urmare cer public banarea dvs.a contului si a tuturor IP-urilor care pot face posibila reanscrierea dvs. ca membru !
Vechi 11.01.2013, 11:56:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Tinere, stai si studiaza si nu mai vorbi/scrie ce nu sti! Caci prin aceasta isi bate joc de tine cel care ne uraste si ne vrea departe de Dumnezeu!
Exista energii necreate si energii create, adica lucrarea lui Dumnezeu in afara energiilor necreate... de aici n-ai decat sa-ti bati tu singur capul daca te intereseaza cu adevarat persoana ta!!!
Mda, idei de genul "energii create și necreate" există și în New Age (probabil au aceeași sursă din care se alimentează), mulțumesc frumos! Mi-e de ajuns să cred ce zice Scriptura: tot ce a fost creat, a fost creat de Dumnezeu (Hristos), inclusiv sf. Maria. Punct.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 11:59:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sti ce este mai trist , ca denigrezi Credinta Ortodoxa prin batjocura aceasta a dumitale si incalci punctul cel mai important :

Dumneata știi ce înseamnă "denigrare"? Probabil că nu, așa cum se vede din postările F.N. de acest gen... Banarea de pe un forum e nimica. Mult mai gravă însă e "banarea" efectuată de Dumnezeu. Pentru încălcarea Poruncilor Lui Divine.Domnul să te ierte!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:01:09
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Stai calm omule, că cinstirea maicii mele nu are a face nimic cu cinstirea maicii Domnului. În primul rând pentru că mama nu ți-o "cinstești" arzându-i tămâie precum unei zeițe păgâne; tămâia se arde (de fapt se ardea în vechime, astăzi conform NT avem rugăciunea) doar lui Dumnezeu. Și nici făcând cruci dinaintea ei.
Pai tamaia este ca si un buchet de flori adus pentru cei pe care ii iubim!
Noi o iubim si o cinstim pe Maica Domnului nostru asa cum se cuvine sa le cintim si pe mamele noastre. Diferenta consta in faptul ca mama mea nu ajunge nici la degetul cel mic al Maicii Domnului din punct de vedere duhovnicesc.
Punct!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:04:47
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
Dumneata știi ce înseamnă "denigrare"? Probabil că nu, așa cum se vede din postările F.N. de acest gen... Banarea de pe un forum e nimica. Mult mai gravă însă e "banarea" efectuată de Dumnezeu. Pentru încălcarea Poruncilor Lui Divine.Domnul să te ierte!
Chiar adevarat ce ai zis - caci grava este banarea de la Dumnezeu.
Pai stie de aceia incearca sa-ti deschida ochii!!!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:05:19
Banned

Implicit

Citat:
Bineanteles ca asa este!
De aceia cu atat mai mult trebuie sa cinstesti pe ceea ce a fost atat de demna incat sa salasuiasca in ea Iisus Hristos!
Pai daca vrei un pahar de apa spre exemplu cum te-ai adresa mamei lui? Da-mi tu apa, sau nici nu ai baga-o in seama? Sau nici macar nu i-ai multumi?
Pai eu stiu ca cei bine crescuti ar zice> Te rog sa...
Si te intreb, daca ai un prieten pe care il cinstesti si te iubeste si el pe tine ca si prieten, si daca intri la el in casa si hulesti pe mama lui nu te-ar scate afara???
Si nu ar scuipa numele tau din gura lui?
Eu da!
Mai ai timp sa-ti revizuiesti atitudinea dar nu mult.
No comment!!!
remarc aceeași idee preconcepută: cum că neoprotestanții ar huli-o pe maica Domnului. De unde o asemenea idee năstrușnică? Cine vi-o inoculează? Din câte știu -și o știu din auzite aproape zilnic- cei ce o hulesc și o înjură pe maica Domnului sunt ortodocșii, iar nu neoprotestanții.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2013, 12:07:46
Banned

Implicit

Citat:
Pai tamaia este ca si un buchet de flori adus pentru cei pe care ii iubim!
Dacă ar fi așa, am oferi arderi de tot, arderi de tămâie și aprindere de candele tuturor iubiților noștri, ceeace nu este adevărat. Trebuie să știți că tămâia se ardea în vechime doar lui Dumnezeu. Și zeilor păgâni bineînțeles...

Aaa, și desigur cezarilor, din care cauză au și existat martiri ce au refuzat să facă acest act păgân. Dar se pare că urmașii acelor martiri, au cam uitat...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32