Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2010, 10:39:46
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Moastele de sfinti degaja si un miros deosebit de frumos. Chiar si uleiul din candela, care arde la moastele unui sfant capata parfumul moastelor si are efect de medicament, cand e aplicat pe un loc dureros sau bolnav.
Iti dau si un exemplu trait de mine: noaptea am fost cu sotul meu la "Urgenta" si medicii au stabilit, ca a doua zi il opereaza. Inainte sa se culce, l-am uns cu ulei din candela Sf. Grigorie Decapolitul, iar a doua zi, inainte de a se urca pe masa de operatie, medicii au constatat ca sotul meu s-a "autovindecat", lasandu-l sa plece acasa. Iata deci, ca oamenii se conving singuri de efectul deosebit al moastelor si nu iau drept bun tot ce aud.

Oamenii iau si medicamente, dar se pare ca rugaciunea, pe care bolnavii si rudele lor o adreseaza unui Sfant, e mai puternica. Are efect atunci cand medicii nu mai dau speranta de viata unui pacient.
Am avut si eu astfel de experiente.
Doar ca la mine nu s-a 'autovindecat' nimeni.
Vechi 10.05.2010, 10:41:21
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Moastele de sfinti degaja si un miros deosebit de frumos. Chiar si uleiul din candela, care arde la moastele unui sfant capata parfumul moastelor si are efect de medicament, cand e aplicat pe un loc dureros sau bolnav.
Iti dau si un exemplu trait de mine: noaptea am fost cu sotul meu la "Urgenta" si medicii au stabilit, ca a doua zi il opereaza. Inainte sa se culce, l-am uns cu ulei din candela Sf. Grigorie Decapolitul, iar a doua zi, inainte de a se urca pe masa de operatie, medicii au constatat ca sotul meu s-a "autovindecat", lasandu-l sa plece acasa. Iata deci, ca oamenii se conving singuri de efectul deosebit al moastelor si nu iau drept bun tot ce aud.

Oamenii iau si medicamente, dar se pare ca rugaciunea, pe care bolnavii si rudele lor o adreseaza unui Sfant, e mai puternica. Are efect atunci cand medicii nu mai dau speranta de viata unui pacient.
Crezi ca ar fi foarte greu ca unul dintre calugari sa picure mir mirositor peste moaste?
Vechi 10.05.2010, 10:48:23
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
Pai crestinismul sta in picioare de mii de ani.
Darwin s-a plimbat prin lume si a adunat niste animale impaiate, a venit acasa si a nascocit teorii. i-am citit biografia. Nu stiu d c il credeti asa pe cuvant... hai sa vb de "bing bang", d c credeti fara sa aveti dovezi? hai sa vb de aparitia pamantului, de aparitia primei celule, de asa zisa evolutie primatelor in om, credeti niste lucruri si le luati de bune,de logice, de stiinta,dar sunt presupuneri, fara dovezi.
Dar tu ce stii despre aceste lucruri?
In afara de istorisirile din Biblie nu ai nimic.
Si tu crezi intr-o serie de scrieri a caror origine, vechime si autenticitate nu poate fi dovedita prin nimic.
Vechi 10.05.2010, 10:53:01
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
dle.conijiro mama ce nume sofisticat mai ai ,pot sa iti spun ca prin'95'cind eram la iasi la cuvioasa parascheva o femeie stapinita de duhuri rele a fost luata de doi oameni de ordine si atinsa cu capul de sfintele moaste ale cuvioasei a lesinat pe loc dupa lesin s-a comportat f.normal[sa tamaduit pe loc acolo mereu se intinpla minuni asta e una care am vazut-o,astazi fiind la manastirea prislop la sarbatoarea parintelui arsenie boca in timpul sf.liturghi alta femeie mai in virstra decit prima au apucat-o pandaliiledoi insi au prins-o dupa ce se tavalea pe jos sise scutura de nici cei mai buni sportivi nu ii putea imita miscarile,deci fiind prinsa zdravan ii scutura pe amindoi cred-ca a durat cca.30min.a fost stropita cu apa sfintita dupa care si-a revenit incet ,incet.totul sa petrecut acum6ore,sa nu imi spui ca a fost o intimplare am fost martor de netagaduit.bietul darvin nu a cunoscut asa ceva,aviz celor care votbesc urit despre sf. moaste eu le spun nestiutori!!!la fel si cu apa sfintita bagati la cap,ca nu e gluma.
Viziteaza un spital de boli mintale si o sa vezi o multime de asemanari.
Vechi 10.05.2010, 12:16:05
Anytza
Guest

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Si tu crezi intr-o serie de scrieri a caror origine, vechime si autenticitate nu poate fi dovedita prin nimic.
Buna Dumitru, ce mai faci?
Imi place ca zici "si tu", adica te implica si pe tine, deci recunosti.
Apoi zici scrieri, ceea ce reprezinta o dovada in sine, nu? doar exista!
dar evolutionismul nu are nici scrieri, nici dovezi. Este tot o credinta in lucruri pe care e imposibil sa le demontreze cineva, nici nu a avut martori.

Apoi o sa zici ca marturiile nu sunt dovezi. Bine. Atunci spune-mi cand ai vazut tu ultima oara un cercetator facand teste pe fosile? sau demonstrand ca din neviu poate aparea viata? sau demostrand originea universului? tu nu crezi in ceea ce spun altii fara sa-ti arate, fara sa vezi dovezi reale? de obicei e un singur cercetator care face niste teste sau ce face el, apoi publica o catre, si cati crezi ca au acces la experimentul lui? poate cativa, si apoi restul lumii trebuie sa creada marturia lor pe cuvant, ca de...nu e o religie si deci e adevarat. dar asta nu e stiinta! stiinta nu inseamna presupuneri si imaginatie.
Vechi 10.05.2010, 12:33:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
de obicei e un singur cercetator care face niste teste sau ce face el, apoi publica o catre, si cati crezi ca au acces la experimentul lui? poate cativa, si apoi restul lumii trebuie sa creada marturia lor pe cuvant
Nu e asa. De obicei e un grup de cercetatori care dupa mai multi ani isi publica lucrarile in jurnale in care ceilalti cercetatori in domeniu le evalueaza prin procesul denumit peer-review (http://en.wikipedia.org/wiki/Peer_review). Cu cit un document este mai des citat e mai de incredere. Cu cit un cercetator are mai multe lucrari citate e mai de incredere.
Vechi 10.05.2010, 12:35:09
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dar evolutionismul nu are nici scrieri, nici dovezi. Este tot o credinta in lucruri pe care e imposibil sa le demontreze cineva, nici nu a avut martori.

Apoi o sa zici ca marturiile nu sunt dovezi. Bine. Atunci spune-mi cand ai vazut tu ultima oara un cercetator facand teste pe fosile? sau demonstrand ca din neviu poate aparea viata? sau demostrand originea universului? tu nu crezi in ceea ce spun altii fara sa-ti arate, fara sa vezi dovezi reale? de obicei e un singur cercetator care face niste teste sau ce face el, apoi publica o catre, si cati crezi ca au acces la experimentul lui? poate cativa, si apoi restul lumii trebuie sa creada marturia lor pe cuvant, ca de...nu e o religie si deci e adevarat. dar asta nu e stiinta! stiinta nu inseamna presupuneri si imaginatie.
Am folosit "si tu""cu sensul de "iar tu
Vechi 10.05.2010, 12:56:24
Anytza
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu e asa. De obicei e un grup de cercetatori care dupa mai multi ani isi publica lucrarile in jurnale in care ceilalti cercetatori in domeniu le evalueaza prin procesul denumit peer-review.
Pai cred ca asta am spus si eu. doar ca am vazut mai des "cercetatoru cutare crede ca..." deci tot pe marturii va bazati.
in wikipedia e data o definitie ambigua in care nici nu spune cum se face de fapt evaluarea. si mai si zice "Peer review methods are employed to ... provide credibility."

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cu cit un document este mai des citat e mai de incredere. Cu cit un cercetator are mai multe lucrari citate e mai de incredere.
Si Biblia e citata de multe multe ori.

Dar tot ocoliti big bangu si neviu=>viu si ce am mai spus.

Dumitru vad ca nu vrei sa vb cu mine, bine, dar d c imi citezi posturile si ma contrazici daca nu vrei sa discuti? Si eu am mai mult decat Biblia.
Vechi 10.05.2010, 13:02:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Ce "exista"? Niste scrieri a caror autori nu se cunosc cu exactitate.
Si tu consideri asta o dovada?
Evolutionismul nu are scrieri? Poti ajunge la o astfel de afirmatie doar daca porti ochelari de cal.
Vechi 10.05.2010, 13:06:38
Anytza
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Evolutionismul nu are scrieri? Poti ajunge la o astfel de afirmatie doar daca porti ochelari de cal.
te rog da-mi exemple de scrieri, si nu darwin sau nu stiu cine, fiindca nu au fost martori la evenimentele respective. scrieri ca marturii.
dar tu ce consideri dovezi? hai sa o luam asa de la inceput... cu big bang.

Last edited by Anytza; 10.05.2010 at 13:19:40.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Despre atei si scopul lor pe acest forum neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 332 05.09.2011 15:04:32
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30
atei rightful8912 Generalitati 646 05.08.2010 11:15:28