![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Citat:
in prealabil postat de delia31 DISCUTIE INTRE DOI EMBRIONI IN PANTEC Tu crezi in viata de dupa nastere? - Desigur! Dupa nastere trebuie sa urmeze ceva… Probabil ca ne aflam aici tocmai pentru a ne pregati pentru ceea ce urmeaza. - Ce prostie! Dupa nastere nu urmeaza nimic. Si, de altfel, cum ar putea sa arate? - Nu stiu exact, dar desigur ca va fi mai multa lumina decat aici. Poate ca vom umbla pe propriile picioare si vom manca cu propria gura… - Ce ciudat! Nu se poate sa umbli. Iar ca sa mananci cu gura, chiar ca ar fi de ras! Doar noi mancam prin cordonul ombilical… Insa ia sa iti spun eu ceva: putem exclude viata de dupa nastere, pentru ca deja acum e prea scurt cordonul ombilical. - Ba da, ba da, cu siguranta va fi ceva. Insa, probabil, ceva mai altfel decat ne-am obisnuit noi aici. - Pai de acolo nu s-a intors nimeni. Odata cu nasterea, viata se termina, pur si simplu. De altfel, viata nu este altceva decat o permanenta inghesuiala, intr-un intuneric profund. - Eu nu stiu exact cum va fi daca ne vom naste, dar desigur ca o vom gasi pe MAMA, iar ea va avea grija de noi. - Pe mama? Tu crezi in mama? Si dupa tine, unde ar putea ea sa fie? - Pai oriunde, in jurul nostru. Doar traim in ea si prin ea. Fara ea, nu am fi deloc. - Eu nu cred asta! Eu nu am vazut nicicand, nici un fel de mama, asa ca e evident ca nu exista! - Dar, uneori, cand suntem in liniste, o auzim cum canta, simtim cum mangaie lumea din jurul nostru. Stii, eu cred ca viata adevarata ne asteapta abia de acum incolo! Emotionant, dar irelevant si fara legatura cu realitatea. E o metafora Dumitru. cu foarte mare legatura cu modul in care ne raportam la realitatea vazuta si nevazuta. Pastrand proportiile totusi. Nu e in folosul nostru sa excludem realitatea nevazuta numai pentru ca n-o vedem si palpam cu simturile. sau pentru ca ochiul nostru launtric e orb sau atrofiat din cauza pacatelor. incerc sa-ti traduc metafora, dar sa avem grija sa nu cadem in extreme panteiste sau alte bazaconii. Dumnezeu nu este ascuns decat de prea marea lui apropiere. reciteste ce a zis "embrionul intuitiv", ca sa-i zic asa, catre celalalt, "ebrionul robit de necesitatea dovezilor" : "mama e oriunde in jurul nostru. doar traim IN ea si PRIN ea. fara ea nu am fi deloc. " |
|
|||
|
|||
![]()
Ba da, e in folosul nostru
|
|
|||
|
|||
![]()
Am avut si mai am parte de iubire, cu mult mai mult decit marea majoritate.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne poti spune si ce iti lipseste? :D
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu :)
Pentru ca nu imi lipseste nimic, am tot ce si-ar putea dori un om normal |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
De ce crezi ca ar fi in folosul nostru sa nu mai credem in Dumnezeu? Dintotdeauna omul a cautat sa creada in ceva deasupra lui, care il protejeaza.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este totusi o lume in care, daca nu sunt respectate niste reguli, intervine haosul. Last edited by maria-luisa; 30.04.2010 at 19:58:26. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce vezi Cristi asa lucrurile? Topcat nu se lauda PE EL, ci este multumit ca este iubit si apreciat in casa si familia lui. Acest lucru in zilele noastre NU este putin!
Unii dintre noi avem tendinta asta de a crede ca familiile de atei sunt nemernice, sunt in suferinte si stau cu "mortu-n casa" Hai sa fim seriosi! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
de acord cu tine. Cred ca din multe puncte de vedere, Topcat este cu mult mai aproape de Dumnezeu decat multi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? | irodion | Generalitati | 695 | 09.10.2014 22:59:31 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Exista "limbo" in ortodoxie? | Mihaela Cristina | Botezul | 11 | 10.12.2010 19:56:32 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
|