Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2010, 04:11:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Spuma de capsune

500 g de capsune, 100 g de zahar, 3 albusuri de ou, 100 g de zahar pudra.

Se aleg capsunele, se presara cu zahar si se pun la frigider. Se bat albusurile spuma si se pune treptat zaharul pudra, batand mereu. Se adauga si capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se amesteca si se bat ca o spuma. Se asaza in cupe si se decoreaza cu capsune.
Cand eram copil mancam la cofetarie prajituri cu spuma de zmeura. Casiana, cu reteta aceasta mi-ai adus aminte de acele prajituri minunat de dulci. Am incercat sa le fac cu doua foi de aluat frantuzesc; foile mi-au iesit bine, dar spuma nu a fost asa tare si practic dupa scurt timp s-a scurs dintre foi. Stiti cumva ce am gresit in prepararea spumei? Sau ce trebuie sa fac, ca spuma sa se mentina tare si spumoasa?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 13:02:59
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Cand eram copil mancam la cofetarie prajituri cu spuma de zmeura. Casiana, cu reteta aceasta mi-ai adus aminte de acele prajituri minunat de dulci. Am incercat sa le fac cu doua foi de aluat frantuzesc; foile mi-au iesit bine, dar spuma nu a fost asa tare si practic dupa scurt timp s-a scurs dintre foi. Stiti cumva ce am gresit in prepararea spumei? Sau ce trebuie sa fac, ca spuma sa se mentina tare si spumoasa?
Vara trecuta am folosit si eu spuma de capsune si am ornat un tort- nu aveam o astfel de reteta, dar mi-am pus imaginatia la contributie..si a iesit delicios. Si pt ca intr-adevar era putin cam moale pt a o folosi ca si crema pt tort am pus smantana lichida, iar altadata pt ca nu aveam smantana in casa am pus niste branza de vaci si a iesit f buna pt ca gustul era acelasi.

Acum nu stiu cat de moale v-a iesit dvs spuma de capsune…poate trebuia batuta mai bine..sau mai avea nevoie de putin zahar? nu stiu…zic si eu.. Poate la prajitura cu foi incercati sa puneti in spuma putina smantana sau branza de vaci..cum va place.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 15:23:28
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ma bucur ca ti-a placut :)
Ce reteta ai folosit la tort tiramisu? Eu fac doar prajitura tiramisu..aia cu piscoturi... tort n-am facut niciodata.
Eu l-am luat din comert...
Vechi 09.05.2010, 16:16:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Eu l-am luat din comert...
Adaptează-te crizei , și apoi prin trudă vei deveni o gospodină și o viitoare soție , mămică și bunicuță iscusită, adorată și îndrăigită . . . N-a mers emoționul ( dar e cel ce face cu ochiul. . . )
Vechi 09.05.2010, 18:23:31
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Vara trecuta am folosit si eu spuma de capsune si am ornat un tort- nu aveam o astfel de reteta, dar mi-am pus imaginatia la contributie..si a iesit delicios. Si pt ca intr-adevar era putin cam moale pt a o folosi ca si crema pt tort am pus smantana lichida, iar altadata pt ca nu aveam smantana in casa am pus niste branza de vaci si a iesit f buna pt ca gustul era acelasi.

Acum nu stiu cat de moale v-a iesit dvs spuma de capsune…poate trebuia batuta mai bine..sau mai avea nevoie de putin zahar? nu stiu…zic si eu.. Poate la prajitura cu foi incercati sa puneti in spuma putina smantana sau branza de vaci..cum va place.
Multumesc, Casiana. Cred ca voi alege varianta cu zahar mai mult, caci imi amintesc, ca erau f dulci, aproape insuportabil de dulci prajiturile, gen cremsnit, cu spuma de zmeura.

Va multumesc pentru acest topic. Am gasit multe retete bune aici, puse cu dragoste de cei, care au postat.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2010, 18:43:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Adaptează-te crizei , și apoi prin trudă vei deveni o gospodină și o viitoare soție , mămică și bunicuță iscusită, adorată și îndrăigită . . . N-a mers emoționul ( dar e cel ce face cu ochiul. . . )
Imi doresc asta. Multumesc.
Vechi 09.05.2010, 22:40:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Imi doresc asta. Multumesc.
Sa-ti ajute Bunul Dumnezeu !
Vechi 11.05.2010, 16:08:51
casiana's Avatar
casiana casiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2010
Implicit Supa de rosii

1 pahar orez ; 1 ceapa, patrunjel, busuioc,sare, piper;
1 morcov, 1 kg rosii coapte

Se taie rosiile cubulete. Se rad ceapa si morcovul.
Se pun la fiert toate, orez, rosii, ceapa, morcov, sare, piper, in 2 litri de apa.
Se toaca verdeata.
Dupa o jumatate de ora se ia de pe foc, se presara verdeata.
"Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24)
Reply With Quote
Vechi 12.05.2010, 22:33:00
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit salata poloneza

Asa i se spune unei salate pe care o colega ne-o facea cu mare daruire pentru pauza mare cand era de serviciu pe scoala.

Chiftelute mici, rotunde, din carne de pasare (vreo 20), trei cepe taiate fideluta lasate cinci minute la fiert in apa cu otet, doua linguri de maioneza, o lingura de mustar, sare si piper dupa gust. Se poate adauga si un gogosar taiat subtire.

Delicioasa!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 08:56:22
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Asa i se spune unei salate pe care o colega ne-o facea cu mare daruire pentru pauza mare cand era de serviciu pe scoala.

Chiftelute mici, rotunde, din carne de pasare (vreo 20), trei cepe taiate fideluta lasate cinci minute la fiert in apa cu otet, doua linguri de maioneza, o lingura de mustar, sare si piper dupa gust. Se poate adauga si un gogosar taiat subtire.

Delicioasa!
Soacramea face mereu asemenea salata, ea-i spune ; " crochete cu maioneza ". Si este o intreaga arta cu prepararea acestei cepe in salata, nu se taie si se pune in ea, pur si simplu. Este buna salata, intr-adevar, dar eu nu ma omor atata dupa maioneza, asa ca nici dupa o astfel de salata.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Istoria Bibliei romanesti Alustor Intrebari utilizatori 3 09.10.2012 14:48:27
Fototeca ortodoxiei romanesti cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 2 09.02.2012 12:08:09
costume populare-traditii romanesti lore86 Generalitati 9 18.12.2011 11:22:37
Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale razvan.mn Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 20.04.2010 20:14:32
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26