Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2009, 12:21:50
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

perfect de acord.....dar mi se pare mai corect sa spui nu decat sa spui da si dupa sa te feresti de acea pers care ti-a cerut ajutorul, pt ca tu ai spus da din grandomanie, din neputinta de a zice nu, etc.....pt ca asta e cam practica din rom
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 19:21:01
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Question la consulatele romanesti

Citat:
În prealabil postat de emanouela Vezi mesajul
un zambet fals, nefals e un zambet, nu-i citesti omului pe chip toate problemele lui asa cum o faci in romania. la urma urmei si eu si oricine avem probleme....ce-ar fi sa ni le afisam pe frunte? plus ca in romania fiecare functionar public isi impune propriile reguli....casa iti rezolvi ceva te duci si tu ca omul normal la ghisheu si intrebi....ce trebe pt a rezolva asta? o fatza acra iti insira in sila o lista de X chestii cu care tre sa te prezinti, tu ca .... alergi le strangi si te prezinti iar la ghiseu, numai ca intre timp s-a schimbat tura....ajungi in fatza ghiseului, buna ziua am asta si asta de facut, mi s-a zis sa aduc acest dosar si na, il pui pe tejghea.....a 2 a fatza acra se uita in dosar in cea mai mare sila dand dezaprobator din cap....nu e bun.... doamna, dar colega dvs de tura mi-a zis ca asta trebuie sa cuprinda dosarul....primest cel mai neasteptat rasp....Doamnaaaa, nu auzi ca nu e bun????????????????
e, ce-ti vine sa faci in mom ala????? mie, dumnezeu sa ma ierte imi vine sa-i crap capul. pt ca nu e nici prima si nici ultima data patesc asa ceva. ok, accept si alerg iar ca ..... sa strang si celelalte N acte pe care acritura mi le-a zis si ma intorc.....la accesi acritura.....AAAAAAAAAAA dar registrul asta (pe care acritura il vazuse si inainte) nu e bun!!!!!!sa ma enervez, sa nu ma enervezzzzzzz.....aleg urm varianta: pun si eu mana pe tel si sun o pers Y care lucr acolo dar la alt departament....coboara Y si se uita....ce-s cu atatea acte???? am inebunit instant......
lasa ca si in rom acea putina amabilitatea e falsa....plus ca urmarirea asta pe care o practica vanzatoarele dupa tine prin magazin mi se pare de cel mai prost gust....nu te intreaba nik, doar te urmaresc.....cu toate ca au bipuitorul la iesire....si ne mai revoltam ca afara ni se zice hoti....poi cum Doamne daca ai tai semeni te cred asa?????
nu zic ca afara sunt cainii cu colaci in coada....doamne fereste, si aici sunt N neajunsuri....doar ca atitudinea oamenilor si respectul de care ai parte te fac sa treci mult mai usor peste probleme, te invata sa zambesti celui care te saluta pe strada chiar daca tu esti inecat intr-un nor negru de suparare....ca de, omul ala nu ti-a gresit cu nimik, te ajuta sa nu amesteci probl pers cu jobul si cu alte alea...mie pers mi se pare mare lucru.
ca sa nu mai spun cum esti tratat in spitale......nu exista termen de comparatie, credeti-ma
Okay romanii din Romania sint acri pe la ghisee dar ce au romanii de la consulatele romanesti de ce nu vorbesc frumos de ce nu zimbesc ca doar traiesc aici in America,de ce nu raspund la telefoane crapi la telefon si nu raspunde nimeni si daca se intimpla sa raspunda vorbesc cu tonul ridicat si daca mergi la consulat la NY nici nu sint pe acolo. Fereasca Dumnezeu sa ai o problema sa mergi la consulatul roman eu am scapat nu am nevoie dar aud pe alti romani cite probleme au,la ambasada e aceeasi problema.
Chestia cu vinzatoarele aici pe mine ma irita cei care te ia de la usa cu un zimbet mare fortat"can I help you" stai ca abia am intrat.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 19:39:52
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb diplomații români

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Okay romanii din Romania sint acri pe la ghisee dar ce au romanii de la consulatele romanesti de ce nu vorbesc frumos de ce nu zimbesc ca doar traiesc aici in America,de ce nu raspund la telefoane crapi la telefon si nu raspunde nimeni si daca se intimpla sa raspunda vorbesc cu tonul ridicat si daca mergi la consulat la NY nici nu sint pe acolo. Fereasca Dumnezeu sa ai o problema sa mergi la consulatul roman eu am scapat nu am nevoie dar aud pe alti romani cite probleme au,la ambasada e aceeasi problema.
Chestia cu vinzatoarele aici pe mine ma irita cei care te ia de la usa cu un zimbet mare fortat"can I help you" stai ca abia am intrat.
Degetul pe rană l-ați pus atingând problema diplomaților noștri... De când sunt în Franța nu am reușit NICIODATĂ să-i prind la telefon în timpul programului (9h30 - 11h). La mail-uri nu răspund... Am luptat în disperare să rezolv probleme simple, cum ar fi o hârtie în care să precizeze că evaluarea în sistemul de învățământ românesc se face cu note de la 1 la 10. PUNCT. Ca să-i pot lămuri pe francezi de ce li se pare mică nota de la licență.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 21:05:37
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Ma surprinde faptul ca tot mai aveti probleme cu diplomatii romani. Poate ati ramas cu idei preconcepute sau cereti ceva imposibil(sau greu) de eliberat cum ar fi o dovada a sistemului de 1-10 de punctare. De unde sa aibe baietii aceia o asa hirtie, ce-i acolo ministerul Invatamintului? ..si ne mai si enervam facindu-i neserviabili.
Pentru o asa dovada, trebuie sa platesti un notar care sa legalizeze o hirtie pe care apare descris acest sistem de notare

Deja de vre-o 10 ani, Romania si-a imbunatatit imaginea trimitind la inaintare oameni educati corespunzator(nu cu facultate de drept terminata la fara-profesor) cu o tinuta demna, foarte amabili si deasemenea tineri.
Daca Basescu a facut ceva bun in politica externa a fost ca i-a inlocuit pe toti politrucii care se credeau regi pe la consulate si ambasade.

In Franta ce sistem de notare au, cumva de al 1 la 20 de li s-a parut lor ca nota ta este mica, ca banuiesc ca nu primeai tu bursa de studii la Paris daca aveai sub nota 9. ..sau asta nu mai este un criteriu?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 22:57:59
Hartford's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ma surprinde faptul ca tot mai aveti probleme cu diplomatii romani. Poate ati ramas cu idei preconcepute sau cereti ceva imposibil(sau greu) de eliberat cum ar fi o dovada a sistemului de 1-10 de punctare. De unde sa aibe baietii aceia o asa hirtie, ce-i acolo ministerul Invatamintului? ..si ne mai si enervam facindu-i neserviabili.
Pentru o asa dovada, trebuie sa platesti un notar care sa legalizeze o hirtie pe care apare descris acest sistem de notare

Deja de vre-o 10 ani, Romania si-a imbunatatit imaginea trimitind la inaintare oameni educati corespunzator(nu cu facultate de drept terminata la fara-profesor) cu o tinuta demna, foarte amabili si deasemenea tineri.
Daca Basescu a facut ceva bun in politica externa a fost ca i-a inlocuit pe toti politrucii care se credeau regi pe la consulate si ambasade.

In Franta ce sistem de notare au, cumva de al 1 la 20 de li s-a parut lor ca nota ta este mica, ca banuiesc ca nu primeai tu bursa de studii la Paris daca aveai sub nota 9. ..sau asta nu mai este un criteriu?
Diplomatii..........wow suna asa inalt, da Dle Andrei una e ce stie Basesecu si alta e fata locului, cei de la Ambasada si consulatele romanesti sint foarte duri cu publicul nu iti vine sa crezi asta e.Imi aduc aminte cu ani in urma cind sunam erau f f reci duri ca sa aflu ca nu sa schimbat nimic. Fiica mea a trimis pasaportul romanesc prin posta pentru prelungire si diplomatii nostri l-au pierdut si asa nervi si umblatura. Chiar ieri Dna preoteasa se plingea ca a fost la consulat nu i-au rezolvat problema dar mai suparata era de cum au vorbit.Au si tupeu sa vina pe aici pe la noi cu listele de votare. Nu am cunostinta cum e situatia in alte tari la consulatele romanesti dar aici nu e prea buna.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 23:27:22
solentina's Avatar
solentina solentina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2009
Locație: in strainatate
Implicit ce inseamna pentru voi a trai in strainatate

salut pe toti membrii forumului cu doamne ajuta.ma pot numara printre romanii norocosi din diaspora care se bucura din plin de biserica ortodoxa,pentru ca in orasul unde stau avem din fericire o parohie ortodoxa,una mica,dar frumoasa cu un preot tinar si foarte inimos care a reusit sa aduca foarte multi romani la biserica si sa ne faca sa nu simtim lipsa bisericii din tara.si asa viata grea din strainatate nu ni se mai pare grea cind duminica poti asculta in liniste sfinta liturghie te poti impartasi cu sfintele taine ,te poti bucura de cele duhovnicesti in liniste.pentru mine faptul ca locuiesc intr-o tara straina nu exista pentru ca ma simt acasa.nu imi lipseste nimic.nu se pune problema de intoarcere in tara pentru ca avind un copil ,trebuie sa ii fac viitorul aici.el alegindu-si un liceu cu profil aeronautic ceea ce acasa nu l-as fi putut sustine cum il pot sustine aici,deci viitorul meu si al familiei mele va fi aici in urmatorii ani.ca mine sunt foarte multi romani care au luat aceasta decizie in privinta copiilor.fiul meu merge si el in sfinta biserica,cinta la strana si de multe ori il ajuta pe parinte in sfintul altar.chiar ii place.noi suntem o familie fericita si am un copil reusit.nu imi pare rau ca am plecat din tara,poate asa si-a dorit domnul ca sa ajungem pe aceste meleaguri si sa continuam drumul inceput.daca el a decis asa eu nu pot zice decit facase voia lui.accept tot ce imi v-a da si oricum am acceptat tot ce mi-a dat pina acum.lumina si pace tuturor in suflete.
Reply With Quote
Vechi 25.06.2009, 23:44:41
Hartford's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de solentina Vezi mesajul
salut pe toti membrii forumului cu doamne ajuta.ma pot numara printre romanii norocosi din diaspora care se bucura din plin de biserica ortodoxa,pentru ca in orasul unde stau avem din fericire o parohie ortodoxa,una mica,dar frumoasa cu un preot tinar si foarte inimos care a reusit sa aduca foarte multi romani la biserica si sa ne faca sa nu simtim lipsa bisericii din tara.si asa viata grea din strainatate nu ni se mai pare grea cind duminica poti asculta in liniste sfinta liturghie te poti impartasi cu sfintele taine ,te poti bucura de cele duhovnicesti in liniste.pentru mine faptul ca locuiesc intr-o tara straina nu exista pentru ca ma simt acasa.nu imi lipseste nimic.nu se pune problema de intoarcere in tara pentru ca avind un copil ,trebuie sa ii fac viitorul aici.el alegindu-si un liceu cu profil aeronautic ceea ce acasa nu l-as fi putut sustine cum il pot sustine aici,deci viitorul meu si al familiei mele va fi aici in urmatorii ani.ca mine sunt foarte multi romani care au luat aceasta decizie in privinta copiilor.fiul meu merge si el in sfinta biserica,cinta la strana si de multe ori il ajuta pe parinte in sfintul altar.chiar ii place.noi suntem o familie fericita si am un copil reusit.nu imi pare rau ca am plecat din tara,poate asa si-a dorit domnul ca sa ajungem pe aceste meleaguri si sa continuam drumul inceput.daca el a decis asa eu nu pot zice decit facase voia lui.accept tot ce imi v-a da si oricum am acceptat tot ce mi-a dat pina acum.lumina si pace tuturor in suflete.
Sincer.... ma bucur de fericirea altuia, as fi vrut sa stiu in ce tara locuiesti,si de cit timp? iti dau un sfat pentru fiul tau ai grija sa nu se casatoreasca mixt ca atunci vin probleme.
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 01:51:18
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Subscriu... am reusit insa sa ma autoeduc si sa nu-mi mai exteriorizez iritarea
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 03:11:56
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul

Distanță mare între aparență și esență, domnule...
Reply With Quote
Vechi 26.06.2009, 09:06:37
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

Hartforh......"diplomatii romani" vin tot din Romania.....aici e vb de educatie, de civilizatie si alte alea.
acum sa nu generalizam, uite, eu la ambasada Rom din Belgia chiar am intalnit un domn consul foarte dragut care vb ft frumos cu toata lumea indiferent de "culoare" la fel si in Anglia, deci treaba incepe sa se miste si cu ai nostri "diplomati"
acuuuu....sincer eu am inteles ca in sub e vb despre cum e sa traim in strainatate nu despre romanii din strainatate....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Pentru romanii din strainatate, si nu numai! simona Stiri, actualitati, anunturi 2 24.10.2009 12:25:23
23 canale romanesti pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 4 10.08.2009 19:26:26
Pentru romanii aflati in strainatate- pensii patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 7 19.02.2009 06:31:42
Radio-Romania pentru cei din strainatate patinina34 Stiri, actualitati, anunturi 0 25.01.2009 06:26:08