Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2009, 02:13:37
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mai frate Razvan da nu are nimic dialogul in Biserica Ortodoxa si alte biserici.
Cat despre articolul scris acolo cand m-oi duce eu si oi vedea cu ochii mei Sfinte Slujbe comune cu catolicii si protestanti atunci o sa si cred.
CMB sau WCC e un organism de dialog la care participa si patriarhia Ierusalimului.
Apoi ROCOR a anatemizat ecumenismul dupa ce parintele Serafim Rose trecuse la Domnul.
Pentru cine nu stie parintele Serafim Rose era de acord cu dialogul ecumenic dar fara a face minimalism dogmatic.
Parintele Serafim Rose era extrem de dur cu crestinii ortodocsi care refuzau sa faca misiune prin crestinii neoprotestanti.
Asa ca frate Razvan nu stiu de unde pana unde s-a scos ca parintele Serafim Rose a fost antiecumenist.
Cu privire la zelul unora sa fim seriosi Sfantul Ioan Maximovici cat a fost in Paris facea rugaciuni mergand la spital pentru toate cultele nu numai pentru crestini si era cunoscut acolo de Sfant.
Si Dumnezeu asculta rugaciunile Sfantului Ioan Maximovici.
Si nu cred ca a zis cuiva:
"Esti catolic si pentru asta o sa arzi in fundul Iadului!"

Acum cine oare a vazut vreun arhiereu al BOSV rugandu-se la Dumnezeu sa dea ploaie acum ca a fost seceta?
Da toti arhiereii ortodocsi s-au rugat sa dea Dumnezeu ploaie.
Prin aceasta au aratat ca sunt arhiereii ai lui Dumnezeu ca au dragoste intr-ansii.
Si ce ne zice Sfantul Ioan Teologul cu privire la cum putem recunoaste care e adevarat Biserica a lui Hristos si care sunt arhiereii lui Hristos si care nu ?
"14.Noi știm că am trecut din moarte la viață, pentru că iubim pe frați; cine nu iubește pe fratele său rămâne în moarte.
15. Oricine urăște pe fratele său este ucigaș de oameni și știți că orice ucigaș de oameni nu are viață veșnică, dăinuitoare în El."
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 10:00:57
razvan_m
Guest

Implicit

Dar slujbele comune tinute cu catolicii la Iasi in saptamana de rugaciune comuna, atat in perioada in care Daniel a fost Mitropolit al Moldovei si Bucovinei cat si dupa, acelea ce-or fi fost, Mihaile? Sau incapatinarea ta nu vrea sa creada ca deja in BOR s-au tinut slujbe comune cu catolicii, cel putin in saptamana de rugaciune comuna, ecumenista. Si chiar numai si pentru asta, "IPS" Daniel va putrezi pe veci in iad, caci ceea ce a "produs" in BOR e o incalcare grosolana a Canonului 45 al Sfintilor Apostoli. Plus cenzurarea cartilor de cult, plus faptul ca a fost ocupat cu altele si nu a avut cand sa protesteze oficial contra marsului gay-lor, in schimb osandindu-i pe cei care protesteaza impotriva cipuirii documentelor personale, plus faptul de a fi zis ca ar trebui modificate Canoanele in vederea apropierii Bisericilor "surori" [???] Ortodoxa si catolica, plus alte 100 de erezii strigatoare la cer...
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 10:14:23
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit observatie

"Slujbele comune" impreuna cu alte confesiuni nu sunt liturghii euharistice, nici macar vecernii sau utrenii. Sunt o asamblare de rugaciuni, formate de exemplu din psalmi si rugaciuni de intercesiune, si citirea catorva pericope.

Eu cred ca a tot zice ca cineva va arde in focul iadului nu este de latitudinea noastra. Noi putem zice ce fapte anume duc spre pierzanie (nu sunt de acord cu cele pe care le enumera razvan, dar asta se stie ;-)), insa nu cine nu se va mantui sigur. Asta numai Dumnezeu stie. Si se mai spune ca Dumnezeu este atotmilostiv si a toateiertator.
Iar in parabola judecatii de Apoi, nu se spune decat ca vom fi judecati pentru masura in care l-am tratat pe aproapele nostru ca fiind insusi Hristos.
Vechi 05.06.2009, 10:24:33
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu stiu cum se impaca la tine Razvan, gandul ca patriarhul va merge in iad cu rugaciunea pentru el - pe care o facem in cadrul fiecarei Liturghii. Dar nu e un topic dedicat patriarhului, asa ca nu voi face mai multe afirmatii in acest sens.

Razvan, niciodata sa nu uiti ca nu suntem judecatorii lumii. Nu vom imparti noi fericirea si nefericirea in lumea de dincolo. Nu avem dreptul sa ne aventuram in afirmatii de acest gen. Rostul nostru e sa slujim, nu sa judecam.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 12:57:35
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Ei rugaciunile acelea comune sunt cam ciudate.
Eu in viata mea nu am intrat in vreo biserica catolica sa ma rog am fost doar sa vizitez.
Mai degraba intri sa te rogi intr-un magazin de icoane crestin ortodoxe ca acelea sunt leac sufletesc.
Am fost cand eram mai mic la un parastas la o biserica greco catolica dar acum daca ar fi nevoie as sta afara din Biserica sa nu zica careva ca particip.
Eu nu am fost la rugaciunile alea comune.

Dar pentru a aduce pe catolici la dreapta credinta nicidecum nu le spui ca sunt eretici si merg in Iad ci te apuci sa vorbesti cu ei si le spui asa ca idee de Sfanta Lumina.
Si atat e de ajuns.Si vorbesti frumos cu ei.Si apoi catolicii respectivi o sa ajunga curiosi.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 13:02:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Eu in viata mea nu am intrat in vreo biserica catolica sa ma rog am fost doar sa vizitez.
Mai degraba intri sa te rogi intr-un magazin de icoane crestin ortodoxe ca acelea sunt leac sufletesc.
Am fost cand eram mai mic la un parastas la o biserica greco catolica dar acum daca ar fi nevoie as sta afara din Biserica sa nu zica careva ca particip.

Dar pentru a aduce pe catolici la dreapta credinta nicidecum nu le spui ca sunt eretici si merg in Iad ci te apuci sa vorbesti cu ei si le spui asa ca idee de Sfanta Lumina.
Si atat e de ajuns.Si vorbesti frumos cu ei.Si apoi catolicii respectivi o sa ajunga curiosi.

Este adevarat ca de multe ori slujbele de rugaciune comune nu sunt prea profunde si sunt cam de fatada.
Dar macar asa, ca semn de intelegere, tot sunt bune. Si daca noi ne rugam cu adevarat, nu vad de ce ar fi rele.
Poate ar fi mai bine ca fiecare sa participe putin la slujbele celuilalt, ar fi mai autentic decat o slujba creata ad hoc. De ex. sa facem odata noi ortodocsii o vecernie, alta data sa faca catolicii.. Cam asa s-a hotarat la un moment dat in orasul din Germania in care stateam.
Vechi 05.06.2009, 13:25:33
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
"Slujbele comune" impreuna cu alte confesiuni nu sunt liturghii euharistice, nici macar vecernii sau utrenii. Sunt o asamblare de rugaciuni, formate de exemplu din psalmi si rugaciuni de intercesiune, si citirea catorva pericope.

Eu cred ca a tot zice ca cineva va arde in focul iadului nu este de latitudinea noastra. Noi putem zice ce fapte anume duc spre pierzanie (nu sunt de acord cu cele pe care le enumera razvan, dar asta se stie ;-)), insa nu cine nu se va mantui sigur. Asta numai Dumnezeu stie. Si se mai spune ca Dumnezeu este atotmilostiv si a toateiertator.
Iar in parabola judecatii de Apoi, nu se spune decat ca vom fi judecati pentru masura in care l-am tratat pe aproapele nostru ca fiind insusi Hristos.
De aceea zic, parasiti-l pe "IPS" Daniel, in calitate de Patriarh al BOR, cat nu este prea tarziu - altfel va veti face partasi la ereziile lui si ale altor conducatori ai Patriarhiilor istorice , iar sufletele voastre vor fi judecate ca atare dupa iesirea lor din trupul acesta pamantesc, in calitate de co-partase ale ereziilor patriarhului.

Si a propos de parasirea ierarhilor eretici - asta nu se cheama schisma, ci numai pastrarea distantei fata de erezie, dupa cum precizeaza si Canonul 15 al Sinodului Local I-II Constantinopol (an 861 d. Hr.), avand ca titlu: "[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]OSÂNDA SCHISMEI. [/SIZE][SIZE=2]SCHISMA FAȚĂ DE [/SIZE][SIZE=2]PATRIARH. CARE [/SIZE][SIZE=2]DESPĂRȚIRE NU ESTE [/SIZE][SIZE=2]SCHISMĂ", [/SIZE][/SIZE][/SIZE]citez:

"[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=2]Cele ce sunt rânduite pentru presbiteri, episcopi și mitropoliți, [/SIZE][SIZE=2]cu mult mai vârtos se potrivesc pentru patriarhi. Drept aceea, [/SIZE][SIZE=2]dacă vreun presbiter sau episcop, sau mitropolit ar îndrăzni să [/SIZE][SIZE=2]se depărteze de comuniunea cu propriul său patriarh și nu ar [/SIZE][SIZE=2]pomeni numele acestuia, precum este hotărât și rânduit în [/SIZE][SIZE=2]dumnezeiasca slujbă tainică, ci mai înainte de înfățișarea în fața [/SIZE][SIZE=2]sinodului și de osândirea definitivă a acestuia ar face schismă, [/SIZE][SIZE=2]Sfântul Sinod a hotărât ca acela să fie cu totul străin de toată [/SIZE][SIZE=2]preoția, dacă numai se va vădi că a făcut această nelegiuire. Și [/SIZE][SIZE=2]acestea s-au hotărât și s-au pecetluit pentru cei ce sub pretextul [/SIZE][SIZE=2]oarecăror vinovății se depărtează de întâii lor stătători și fac [/SIZE][SIZE=2]schismă și rup unitatea Bisericii. [COLOR=red]Căci cei ce se despart pe sine [/COLOR][/SIZE][COLOR=red][SIZE=2]de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare [/SIZE][SIZE=2]eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, firește adică de [/SIZE][SIZE=2]comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu [/SIZE][/COLOR][COLOR=red][SIZE=2]capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că [/SIZE][SIZE=2]nu se vor supune certării canonicești, desfăcându -se pe sineși [/SIZE][SIZE=2]de comuniunea cu cei ce se numește episcop chiar înainte de [/SIZE][SIZE=2]cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici și de cinstea [/SIZE][SIZE=2]cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe [/SIZE][SIZE=2]pseudoepiscopi și pe pseudoînvățători și nu au rupt cu schismă [/SIZE][SIZE=2]unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și [/SIZE][/COLOR][SIZE=2][COLOR=red]de dezbinări[COLOR=black]".[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 13:31:25
razvan_m
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul

Cine interzice aceste slujbe comune cu ereticii? Canonul 45 al Sfintilor Apostoli. Iar pedeapsa este anatema data celor ce participa la astfel de slujbe sau caterisirea in cazul ierarhilor.Deci Patriarhul si ierarhii ortodocsi co-participanti la astfel de slujbe deja s-au autocaterisit de jure, nemaidetinand nici functia de patriarh, nici aceea de preot, nimic din cinstea cuvenita clericilor, ci au devenit simpli mireni care se joaca de-a "patriarhul si preotii" in BOR si care nu mai au nici o astfel de calitate in fata lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 13:33:18
razvan_m
Guest

Implicit

Plus "demonstratiile de forta" de anul trecut ale lui Sofronie Drincec si Nicolae Corneanu care mi-au aratat cata erezie exista la nivelul BOR, precum si calea de urmat in viitor : BOSV.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2009, 17:30:55
razvan_m
Guest

Implicit

Raspuns la articolul "Ecumenism is a way in life" scris de Sara Speicher:

[COLOR=#0000ff]http://www.filebox.ro/video/play_video.php?key=y4x37bgk0dbgb4t4[/COLOR]

dat de fratele nostru Cristian Comanescu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce argumente sa-i aduc unei persoane care nu crede in sfinti? pacatoasa Generalitati 19 28.04.2023 21:31:00
Argumente in favoarea faptului ca BO este adevarata Biserica a Lui Hristos Lucian008 Despre Biserica Ortodoxa in general 106 27.03.2014 14:34:37
Dialogul BOR cu BC si bisericile crestine mihailt Biserica Ortodoxa Romana 38 11.07.2011 17:29:40
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Dialogul ortodoxiei cu neoprotestantii PadreCory Secte si culte 0 20.06.2008 23:42:10