Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2008, 15:53:49
adri adri is offline
Member

Data înregistrării: 27.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
eu is mai eretica asa de felul meu eu stiu daca vrea marius-daniel sa-l pomenesc
Tu roaga-te ca nu-i faci nici un rau, chiar daca nu vrea.

Eu nu m-as supara daca ... musulmanii s-ar ruga pentru mine. Dumnezeu ar lua doar ce e bun din rugaciunile lor.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2008, 16:29:43
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

parintele Rafail Noica : "Sfintii Parinti, cand numeau pe cineva eretic, o faceau în Duhul Sfant, adica vedeau cu duhul ca este eretic, dar noi o facem după mintea noastră. Dupa cartile citite, din rautate. De aceea ei zideau, dar noi ucidem".

Ioan Scararul: "Fereste-te sa vorbesti despre dogme, ca asta raceste sufletul".

Ne credem indreptatiti sa judecam, sa aruncam anatema ca sfintii cand noi duhovniceste nu suntem nici un sfert de cat erau ei. Au fost si sfinti care au cazut in erezii dar s-au indreptat

Cum au aparut sectele? De la judecarea celar mai mari, nu sunt acestia destul de sfinti, nu patreaza dogmele, nu interpreteaza bine scipturile hai sa ne facem Biserica Noastra

Crezi ca daca citesti dogmele si Sfintii Parinti le stii pe toate? Asa citesc unii scripturile si cred ca au dreptate si ca altii gresesc.Sfinti Parinti vorbeau din starea de despatimire Noi traim cu zeci de patimi si credem ca e deajuns sa-i citim si gata treaba. Stim sa dam citate despre smerenie, dragoste dar nu le traim si ii evaluam pe altii: ala nu-i destul de smerit, ala e eretic. Parintele Sofronie: "Pana si teologia Sfintei Treimi poate fi redusa la o simpla filosofie atunci cand nu-i Duh"
Reply With Quote
Vechi 06.01.2008, 17:25:34
ancah
Guest

Implicit

Adri: eu m-am retras din acest dialog, tocmai pentru a nu se ajunge la cearta. In rest, ai dreptate cu rugaciunea.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2008, 19:18:32
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Iar vorbesti aiurea.Unde am zis eu ca e eretic?Din contra a vrut sa-i aduca pe eretici la adevar,dar nu prin compromisuri,cum sunt rugaciunile comune.Ce n-ai inteles?Faci pe prostul?A participat la intalniri,dar si-a dat seama ca nu a ajutat cu nimic,de aceea a si spus ca e produsul masoneriei care vrea sa relativizeze ortodoxia.
Ceea ce voiam sa subliniez este ca participarea la adunari ecumenice, asa cum ii acuzai tu pe ierarhi, nu te face eretic!
Din contra, neascultarea si iesirea din Biserica te face apostat sau, dupa caz, eretic!
Oricum, discutia devine sterila in lipsa raspunsurilo care vrei sa le dai si a incapaciotatii de a intelege cele afirmate de mine.
Reamintesc ca, personal, consider ca "ecomenismul", la modul prezentat de tine, este periculos pentru Ortodoxie, dar nu exista asa ceva in BOR, si nici nu ai putut dovedi ca exista!
Raman la parerea mea initiala, care coincide cu ce oficiala BOR, respectiv ca este vorba, in cazul Ortodoxiei romanesti (in sensul administrativ-teritorial), de un "ecumenism proactiv", sintagma pe care am explicat-o anterior.
De altfel, nu inteleg de ce tu, care nu il recunosti pe PF Daniel ca ierarh ataci BOR si ierarhia Bisericesca, sau de ce nu iti vezi pur si simplu de drum cu "ai tai". Totusi inteleg si de ce te temi sa spui care este ierarhul de care asculti...asta ar lamuri multe. Cu toata astea ma surprinde ca tu care nu te sfiesti sa ataci patriarhul si ierarhii te temi sa-ti marturisesti propria apartenenta la credinta.
Si asta ma face sa raman la vechea me parere, anume ca unicul tau rol pe acest forum este sa ataci BOR.
In ce priveste rugaciunea comuna, ei bine, ea nu este tocmai comuna. Fiecare si-a facur propria rugaciune. Nu s-a spus nicaieri ca este o rugaciune in "acelasi duh", ci o rugaciune "pentru pace în lumea întreagă".
"Sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii… ca sa petrecem viata pasnica si linistita intru toata cuviosia si bunacuviinta (I Tim. 2, 1-2).
Ai putea sa te intrebi, pe buna dreptate, de ce nu s-au facut aceste rugaciuni fara participarea celorlalte culte. Ei bine, nu uita, BOR este Biserica misionara, iar Biserica Ortodoxa, ca biserica misionara are datoria fundamentala de a propovadui adevarul evanghelic oricand si oricum!
"Misionarismul social, ospitalitatea crestina, bunacuviinta nu trebuie sa aiba a face cu promovarea "minimului dogmatic" știut fiind că "in materie de dogmă nu exista concesie", spunea Sf. Marcu al Efesului. Iar o schimbare in invatatura de credinta, cauzata de ecumenism, nu a putut mentina nimeni. Asa cum nimeni nu a putut dovedi nici vreo Liturghie comuna.
Ca sa iti raspund la intrebare, intelege indemnul Sf. Parinti si in context istoric, ju numai in cel "literar".
Cat despre pr. Staniloae, care spunea ca "Ecumenismul este pan-erezia veacului XX", este bine stiut ca, si dupa cea afacut acesta afirmatiem a participat la manifestările anterioare ecumenice, ceeea ce l-a facut sa spuna ca ecumenismul este o mișcare afiliată masoneriei mondiale.
Da, sunt de acord cu pr Staniloae! Dar nu am auzit o recomandare data BOR sau ierarhilor dea renunta la "ecumenism". Si stii de ce? Pentru ca nu este cazul, "ecumenismul proactiv" nu este periculos...

Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 14:24:02
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Vorbesti numai prostii...in continuare astept dovezi.Dovada,dovada...pana atunci no comment.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 15:29:05
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Vorbesti numai prostii...in continuare astept dovezi.Dovada,dovada...pana atunci no comment.
Cred ca mai degraba nu intelegi tu (sau nu vrei sa intelegi). Dovezi eu am adus, cat am putut eu,...aduci si tu (macar un raspuns la una din cele doua intrebari)?
Atitudinea ta imi aduce aminte de bancul acela cu comunisti ("kakaia capra?")
Ai plecat dimineata cu capra la pascut, da, a pascut, da, era alba cu pete negre, da, behaia, da, unde-i capra? Care capra?”.
dar stii tu mai bine decat mine bancurile comuniste, nu? :)
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 16:12:40
Senior Member

Implicit

Kakaia dovada,asta ai adus.Unde e dovada,tati,ai gasit-o?Mai scuteste-ma cu rugaciunile pentru pace,sa le faca fiecare in biserica lui,nu impreuna,da?Care pace?Pacea masonica,asta e,deoarece cu Hristos sunt in razboi.Si nu te mai prosti aiurea,eu am spus de cine ascult,asa ca nu mai freca mata de coada si recunoaste ca esti eretic.Din partea mea sa fi sanatos cu patriarhul tau,cu ecumnismul tau si cu masoneria ta,daca tu nu vrei sa te mantuiesti, nu o s-o faca altcineva in locul tau.Hristos vrea sa ne mantuiasca pe toti,dar nu cu forta,asa ca nu o sa te arunce in rai daca tu nu vrei.Sa vedem ce dovezi o sa aduceti la Judecata,acolo sa va vad.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 16:49:26
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

marius_daniel, am sa repet postarea la care fac referire...
Ceea ce voiam sa subliniez este ca participarea la adunari ecumenice, asa cum ii acuzai tu pe ierarhi, nu te face eretic!
Din contra, neascultarea si iesirea din Biserica te face apostat sau, dupa caz, eretic!
Oricum, discutia devine sterila in lipsa raspunsurilo care vrei sa le dai si a incapaciotatii de a intelege cele afirmate de mine.
Reamintesc ca, personal, consider ca "ecomenismul", la modul prezentat de tine, este periculos pentru Ortodoxie, dar nu exista asa ceva in BOR, si nici nu ai putut dovedi ca exista!
Raman la parerea mea initiala, care coincide cu ce oficiala BOR, respectiv ca este vorba, in cazul Ortodoxiei romanesti (in sensul administrativ-teritorial), de un "ecumenism proactiv", sintagma pe care am explicat-o anterior.
De altfel, nu inteleg de ce tu, care nu il recunosti pe PF Daniel ca ierarh ataci BOR si ierarhia Bisericesca, sau de ce nu iti vezi pur si simplu de drum cu "ai tai". Totusi inteleg si de ce te temi sa spui care este ierarhul de care asculti...asta ar lamuri multe. Cu toata astea ma surprinde ca tu care nu te sfiesti sa ataci patriarhul si ierarhii te temi sa-ti marturisesti propria apartenenta la credinta.
Si asta ma face sa raman la vechea me parere, anume ca unicul tau rol pe acest forum este sa ataci BOR.
In ce priveste rugaciunea comuna, ei bine, ea nu este tocmai comuna. Fiecare si-a facur propria rugaciune. Nu s-a spus nicaieri ca este o rugaciune in "acelasi duh", ci o rugaciune "pentru pace în lumea întreagã".
"Sa faceti cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii& ca sa petrecem viata pasnica si linistita intru toata cuviosia si bunacuviinta (I Tim. 2, 1-2).
Ai putea sa te intrebi, pe buna dreptate, de ce nu s-au facut aceste rugaciuni fara participarea celorlalte culte. Ei bine, nu uita, BOR este Biserica misionara, iar Biserica Ortodoxa, ca biserica misionara are datoria fundamentala de a propovadui adevarul evanghelic oricand si oricum!
"Misionarismul social, ospitalitatea crestina, bunacuviinta nu trebuie sa aiba a face cu promovarea "minimului dogmatic" ºtiut fiind cã "in materie de dogmã nu exista concesie", spunea Sf. Marcu al Efesului. Iar o schimbare in invatatura de credinta, cauzata de ecumenism, nu a putut mentina nimeni. Asa cum nimeni nu a putut dovedi nici vreo Liturghie comuna.
Ca sa iti raspund la intrebare, intelege indemnul Sf. Parinti si in context istoric, ju numai in cel "literar".
Cat despre pr. Staniloae, care spunea ca "Ecumenismul este pan-erezia veacului XX", este bine stiut ca, si dupa cea afacut acesta afirmatiem a participat la manifestãrile anterioare ecumenice, ceeea ce l-a facut sa spuna ca ecumenismul este o miºcare afiliatã masoneriei mondiale.
Da, sunt de acord cu pr Staniloae! Dar nu am auzit o recomandare data BOR sau ierarhilor dea renunta la "ecumenism". Si stii de ce? Pentru ca nu este cazul, "ecumenismul proactiv" nu este periculos...

Astea sunt (o parte din) dovezile mele. Ale tale care sunt? :p

Ti-am zis eu ca functionezi dupa principiul "kakaia capra"...:p:p

Daca nu ai nici o treaba cu patriarhul daniel, de ce il ataci? daca nu faci parte din BOR, de ce o ataci?
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 16:57:11
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

se zice ca la avva Antonie au venit mai multi frati intre care era si avva Iosif. si ca sa ii cerece, avva Antonie le citea din Scriptura dupa care ii intreba ce au inteles si fiecare raspundea dupa puterile lui. cand a ajuns la avva Iosif acesta a spus ca nu stie. la care Antonie a replicat: cu adevarat avva Iosif a gasit calea!

Marius tu esti in departamentul de racolare? Ai un target ceva?
Reply With Quote
Vechi 07.01.2008, 17:04:02
Senior Member

Implicit

Aiurea.Astea nu-s dovezi,sunt prostiile voastre din cap.De ce-l atac pe patriarh?Foarte simplu.Fiindca este eretic si prin asta ma afecteaza si pe mine,facandu-ma chiar sa plec din B.O.R.Eu am o intrebare mai interesanta:de ce aparati voi ereticii,inclusiv pe cei din sinodul B.O.R.?Aparati-i in continuare,iar ei sa va apere la Judecata,deoarece Hristos nu va va apara,de asta sa fiti siguri.Eu vreau sa-l apar pe Hristos ca sa ma apere si El la Judecata,nu pe ereticii din B.O.R.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia si ecumenismul Eugen7 Dogmatica 234 02.02.2017 23:49:09
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17